Teatteripaketit

Tervetuloa Kuopion upeaan teatterimaailmaan. Kuopion kaupunginteatteri on Itä-Suomen suurin ammattiteatteri. Teatteritalo tarjoaa upeaa kulttuuria uudistuneissa, erinomaisissa tiloissa.

INFOA KUOPION KAUPUNGINTEATTERISTA

Teatteriesityksiä nähdään kahdella eri näyttämöllä: Minna-näyttämöllä on 464 paikkaa, maksimissaan 6 pyörätuolipaikkaa, Maria-näyttämöllä 212 paikkaa, joista maksimissaan 4 pyörätuolipaikkaa. Minna-näyttämöltä löytyy induktiosilmukka, Maria-näyttämölle löytyy lainattavia kuulolaitteen infrapunavahvistimia. Teatterin lipunmyynti sijaitsee ala-aulassa heti pääovien jälkeen oikealla. Teatterin lippukassa on avoinna kaksi tuntia ennen esitystä ja tapahtumien yhteydessä sekä lauantaisin klo 12–18.

Pysäköinti
Pysäköintipaikkoja on mm. torin alla olevassa Toriparkissa tai Kuntolaakson pysäköintilaitoksessa (osoitteessa Hannes Kolehmaisen katu 5). Lisätiedot Kuopion Pysäköinti Oy:n sivuilta.
Lisäksi Niiralassa on runsaasti kadunvarsipaikkoja. Suosittelemme saapumaan ajoissa teatterille.

TEATTERIN OHJELMISTOA

Syksy 2023Mel Brooksin & Thomas Meehanin suurmusikaali "Homma hoituu - The Producers. Ensi-ilta 9.9.2023.

Kulttimainetta nauttiva ja moneen kertaan palkittu Broadway-musikaali, jonka tapahtumapaikka on New York, 1959.
Kaiken kokenut Broadway-tuottaja Max Bialystock on suurissa rahavaikeuksissa. Kirvelevien tappioiden jälkeen Max ja hänen kirjanpitäjänsä Leopold Bloom keksivät nerokkaan ja nopean rikastumiskeinon: tehdään takuuvarma floppi! Niillä ei ole tuotto-odotuksia ja ylijäänyt raha laitetaan omiin taskuihin.

Kaksikko päättää etsiä kaikkien aikojen mauttomimman käsikirjoituksen, joka ivaa tasapuolisesti kaikkia. He haalivat miljoonittain rahoitusta sekä palkkaavat täysin lahjattoman pääosan esittäjän ja ohjaajan. Ja sitten vain odottamaan murska-arvosteluja. Suunnitelma on aukoton... tai niin he ainakin luulevat.

Rooleissa: Puntti Valtonen, Mikko Rantaniva, Mikko Paananen, Risto Korhonen, Atte Antikainen, Lotta Vaattovaara, Santeri Niskanen, Sari Happonen ja Lina Patrikainen

Antti Heikkisen "Maalari - Juho Rissanen", ensi-ilta 28.10.2023

Kantaesitys syntyjään kuopiolaisesta taidemaalari Juho Rissasesta (Ilkka Pentti ) ja elämän kiperistä kierteistä. Nilsiään rakennetaan 1900-luvun alussa uutta kirkkoa ja taidemaalari Juho Rissanen on kutsuttu maalaamaan sinne alttaritaulu. Mutta malleja maalaukseen ei niin vain löydy.

Näytelmä ymmärtää taiteilijaansa ja kyläläisten kirjavaa joukkoa. Se ei tyydy tyypittelemään, vaan piirtää hienoja henkilökuvia lavan täydeltä. Kirkas ajattelu ja sydämensivistys auttavat pärjäämään kirjaviisaille, katsoja saa nauttia sanan säilästä. Toisaalla körttiväestön jyrkät asenteet vaikkapa alastomuuteen taiteessa tuovat maalarille alituisia ylimääräisiä haasteita.

Näytelmä löytää kuin vaivihkaa taiteilija-Juhon syvimmätkin kipupisteet, painin ulkoisen kuvan rakentamisessa ja oman salaisen, sisäisen myllerryksen. Se päästää katsojan hämmentävän lähelle sitä luomisen ja elämisen tuskaa, johon ei ansaittu arvostus ja työtilaukset tuoneet lohtua.

Tänä vuonna taidemaalari Juho Rissasen syntymästä tulee 150 vuotta. Kuopion kaupunginteatteri on rakentanut juhlavuoden ohjelmaa yhdessä Kuopion taidemuseon ja Kuopion korttelimuseon kanssa.

Rooleissa: Ilkka Pentti, Sohvi Roininen (vier.), Lotta Vaattovaara (vier.), Atte Antikainen, Santeri Niskanen, Ari-Kyösti Seppo, Katri-Maria Peltola, Sari Happonen ja Lina Patrikainen.

Florian Zellerin "Isä". Ensi-ilta 2.9.2023

André haluaa pärjätä yksin kotona, omillaan. Anne-tytär on syystä huolissaan. Tuntuu kuin rakas, hankala ja omapäinen isä eläisi jo omassa, muistisairauden mukana alati muuttuvassa maailmassaan. Varastaako Annen palkkaama hoitaja isän kellon, vaihtuuko huoneiden järjestys miten sattuu, kenen kotona tässä oikein tänään ollaan? Jokainen aamu on aloitettava tyhjästä: missä minä olen? Onko hoitaja ovella tuttu? Entä tytär, onko tämä ainoa tyttäreni, eikös niitä ollut kaksi, semmoinen mukavampikin?

Florian Zeller on Euroopan arvostetuimpia nykydramaatikkoja. Hän osaa punoa kirpeän rajuihin kohtauksiin odottamatonta huumoria. Moneen kertaan palkittu näytelmä on omassa sarjassaan ainutlaatuinen: se katsoo maailmaa päähenkilönsä silmin. Elokuvaversio (2020) voitti kaksi Oscar-palkintoa, mm. parhaasta miespääosasta, jota näytteli Anthony Hopkins.

Rooleissa: Esko Roine (vier.), Riina Björkbacka, Ari-Kyösti Seppo, Kaiku Ritola, Sari Harju ja Ilkka Pentti.Anna Hultin: Onko täällä kuuma? Ensi-ilta 16.9.2023

Riemastuttava, julkea, hämmästyttävän avoin monologi naisen vaihdevuosista. Niiden tuomista lisämausteista elämään. Mielialoihin, jaksamiseen, seksualisuuteen. Tekstin ihanan hilpeä ote huiskii eteemme yhden naisen totuuksia, jotka koskevatkin jotakuinkin kaikkia naisia, jollain tavalla. Siksi niille sekä yhdessä nauraminen että niistä liikuttuminen tekevät niin hyvää! Nyt ollaan ytimissä!

Roolissa: Katri-Maria Peltola

Rosa Liksomin palkittu teos Hytti nro 6 nähdään ensimmäistä kertaa teatteriin sovitettuna

Hytti nro 6 palkittiin ilmestyessään Finlandia-palkinnolla, seuraavaksi se hurmasi katsojat Cannesissa elokuvaversiollaan ja nyt teatterinkatsojat näkevät sen Kuopion kaupunginteatterissa Heidi Räsäsen dramatisoimana ja ohjaamana kantaesityksenä.

Hytti nro 6 on voimakas matkakertomus muuttuvasta maailmasta ja toiseudesta. Kaksi sattuman yhteen heittämää ihmistä, suomalainen tyttö ja venäläinen mies matkustavat samassa junahytissä halki vanhan Neuvostoliiton. Hämmentävän epäsovinnainen ja epätahtinen tutustuminen. Parivaljakko pysyy paikallaan, kun muu maailma heidän ympärillään on jatkuvassa liikkeessä. Ensi-ilta 8.2.2023

Katso tästä lisää.

Teatteripaketit syksy 2023

Teatteripaketti sisältää

  • majoituksen 1 vrk
  • aamiaisen
  • vapaan kylpylän ja kuntosalin käytön
  • teatterilipun

Lisämaksu yhden hengen hotellihuoneessa 40 € / vrk.

Homma hoituu - suurmusikaali

108 € / hlö / 2 hh

Maalari - Juho Rissanen

96 € / hlö / 2 hh

Isä

92 € / hlö / 2 hh

Onko täällä kuuma?

88 € / hlö / 2 hh

Homma hoituu - suurmusikaali

103 € / hlö / 3 hh

Maalari - Juho Rissanen

91 € / hlö / 3 hh

Isä

87 € / hlö / 3 hh

Onko täällä kuuma?

83 € / hlö / 3 hh

Homma hoituu - suurmusikaali

94 € / hlö / 4 hh

Maalari - Juho Rissanen

82 € / hlö / 4 hh

Isä

78 € / hlö / 4 hh

Onko täällä kuuma?

74 € / hlö / 4 hh

Homma hoituu - suurmusikaali

Maalari - Juho Rissanen

Isä

Onko täällä kuuma?

108 € / hlö / 2 hh

96 € / hlö / 2 hh

92 € / hlö / 2 hh

88 € / hlö / 2 hh

103 € / hlö / 3 hh

91 € / hlö / 3 hh

87 € / hlö / 3 hh

83 € / hlö / 3 hh

94 € / hlö / 4 hh

82 € / hlö / 4 hh

78 € / hlö / 4 hh

74 € / hlö / 4 hh