Teatteripaketit

Tervetuloa Kuopion upeaan teatterimaailmaan. Kuopion kaupunginteatteri on Itä-Suomen suurin ammattiteatteri. Teatteritalo tarjoaa upeaa kulttuuria uudistuneissa, erinomaisissa tiloissa.

INFOA KUOPION KAUPUNGINTEATTERISTA

Teatteriesityksiä nähdään kahdella eri näyttämöllä: Minna-näyttämöllä on 464 paikkaa, maksimissaan 6 pyörätuolipaikkaa, Maria-näyttämöllä 212 paikkaa, joista maksimissaan 4 pyörätuolipaikkaa. Minna-näyttämöltä löytyy induktiosilmukka, Maria-näyttämölle löytyy lainattavia kuulolaitteen infrapunavahvistimia. Teatterin lipunmyynti sijaitsee ala-aulassa heti pääovien jälkeen oikealla. Teatterin lippukassa on avoinna kaksi tuntia ennen esitystä ja tapahtumien yhteydessä sekä lauantaisin klo 12–18.

Pysäköinti
Pysäköintipaikkoja on mm. torin alla olevassa Toriparkissa tai Kuntolaakson pysäköintilaitoksessa (osoitteessa Hannes Kolehmaisen katu 5). Lisätiedot Kuopion Pysäköinti Oy:n sivuilta.
Lisäksi Niiralassa on runsaasti kadunvarsipaikkoja. Suosittelemme saapumaan ajoissa teatterille.

TEATTERIN OHJELMISTO

Kevät 2023Kevään ohjelmistossa jatkaa koko syksyn täysille katsomoille esitetty, ylistetty suurmusikaali "Huomenna minä lähden". Musikaali on täyteläinen 1900-luvun alun epookki, ajankuvaan svengaava musiikki ja pakahduttavan ihana tarina: Nuori Hilda lähtee Amerikkaan onneaan etsimään, kuten niin tuhannet muutkin. Pieni suomalaisten yhteisö on valmis uhrauksiin ja toisen auttamiseen, mutta siinä sivussa osataan kyllä kampittaminenkin ja oman edun etsiminen. Hildaa odottaisi riipaisevan kaunis rakkaustarina, mutta onko aito amerikkalainen onni liikaa odotettu? Muuttuuko ihminen, kun ympäristö muuttuu – onko Hildakaan enää sama kuin laivasta maihin pienine pakaaseineen astuessaan?

Syksyllä ensi-iltansa saaneen "Iso-Iita" - komedian esitykset jatkuvat myös keväällä 2023. Iso-Iita on Heikki Kujanpään ja Antti Heikkisen raapustama ehta savolainen saippuaooppera. Seminologi Iida Railo, Iso-Iita, saapuu savolaiskylän apteekkiin etsimään vanhempiaan. No heitä ei meinaa löytyä, mutta aika paljon muuta sitten löytyykin. Apteekkari Aatun venkoilu kahden naisen välissä, sutki murhasuunnitelma ja apteekkarin tyttären pelko pysyä neitsyenä ”for ever”. Ehtaan savolaiseen saippuaoopperaan mahtuu vielä hyvin mukaan lullukka maalari, vaimoa kaipaava kyläpoliisi  ja legendaarinen Kala-Paavo, josta juttua piisaa. Kaikki tämä parisuhdehässäkkä tapahtuu yhden vuorokauden aikana, juhannuksena. Silloinhan perinteisesti ihmiset tulevat vähän hulluiksi ja savolaisiksi!

Trilleriä muistuttava uutuus on  Equus -näytelmä. Se on tapauskuvaus, joka paljastaa julmat käänteensä kiehtovasti ja yllättävästi. Ja ottaa kantaa hyvin ajankohtaiseen nuorten pahoinvointiin, jossa paineet, odotukset ja tukahduttavat roolimallit vyöryvät hyökyaaltoina päälle.Neljäs teatterin uutuus "SISAR" on on Mikko Rantanivan kirjoittama ja ohjaama näytelmä kahdelle naiselle. SISAR on hämmentävä, kiinnostava ja katsojansa koukuttava teksti. Kaksi vahvaa ja moneen taipuvaa naisroolia. Sisarukset, niin erilaisia, niin vahvasti toisiinsa sidottuja. Nämä naiset eivät jää miesten varjoon, he ovat keskiössä. Lopputulos on jännittävä, syvästi koskettavakin. Se kantaa arvoituksia ja piirtää kuvan aikamme Suomesta, jossa yksinäisyys tai pelko yksin jäämisestä koskevat monia.

Kari Heiskanen on kirjoittanut ja ohjannut Kuopion kaupunginteatteriin aikaisemmin kaksi menestysteosta. Rintamamiestalo käsitteli taakkasiirtymää ja nyt parhaillaan Kuopiossa esitettävä suurmusikaali - Huomenna minä lähden, on vahvan nuoren naisen voimaantumis- ja selviytymistarina.

Heiskasen aikalaistrilogian viimeinen osa HUHTIKUU käsittelee arkipäivän hyvyyttä. Huhtikuu on julkea ja terävä komedia kylästä ja kyläläisistä, yhteisöstä, jonka liimana on huoltoaseman kahvila, kirkko, kampaamo, pankki, VPK, koteja siellä ja täällä. Kylä on täynnä salaisuuksia, syntiä ja syyllisyyttä. Kieroilua ja pelkuruutta. Mutta myös iloa, auttamista, yhteishenkeä ja hellää epävarmuutta. Ensi-ilta 4.2.2023

Rosa Liksomin palkittu teos Hytti nro 6 nähdään ensimmäistä kertaa teatteriin sovitettuna

Hytti nro 6 palkittiin ilmestyessään Finlandia-palkinnolla, seuraavaksi se hurmasi katsojat Cannesissa elokuvaversiollaan ja nyt teatterinkatsojat näkevät sen Kuopion kaupunginteatterissa Heidi Räsäsen dramatisoimana ja ohjaamana kantaesityksenä.

Hytti nro 6 on voimakas matkakertomus muuttuvasta maailmasta ja toiseudesta. Kaksi sattuman yhteen heittämää ihmistä, suomalainen tyttö ja venäläinen mies matkustavat samassa junahytissä halki vanhan Neuvostoliiton. Hämmentävän epäsovinnainen ja epätahtinen tutustuminen. Parivaljakko pysyy paikallaan, kun muu maailma heidän ympärillään on jatkuvassa liikkeessä. Ensi-ilta 8.2.2023

Katso tästä lisää.

Teatteripaketit

Teatteripaketti sisältää

  • majoituksen 1 vrk
  • aamiaisen
  • vapaan kylpylän ja kuntosalin käytön
  • teatterilipun

Lisämaksu yhden hengen hotellihuoneessa 40 € / vrk.

Huomenna minä lähden - suurmusikaali

106 € / hlö / 2 hh

Iso-Iita

94 € / hlö / 2 hh

Huhtikuu

94 € / hlö / 2 hh

Equus

90 € / hlö / 2 hh

Huomenna minä lähden - suurmusikaali

101 € / hlö / 3 hh

Iso-Iita

89 € / hlö / 3 hh

Huhtikuu

89 € / hlö / 3 hh

Equus

85 € / hlö / 3 hh

Huomenna minä lähden - suurmusikaali

92 € / hlö / 4 hh

Iso-Iita

80 € / hlö / 4 hh

Huhtikuu

80 € / hlö / 4 hh

Equus

76 € / hlö / 4 hh

Huomenna minä lähden - suurmusikaali

Iso-Iita

Huhtikuu

Equus

106 € / hlö / 2 hh

94 € / hlö / 2 hh

94 € / hlö / 2 hh

90 € / hlö / 2 hh

101 € / hlö / 3 hh

89 € / hlö / 3 hh

89 € / hlö / 3 hh

85 € / hlö / 3 hh

92 € / hlö / 4 hh

80 € / hlö / 4 hh

80 € / hlö / 4 hh

76 € / hlö / 4 hh