Teatteripaketit

Tervetuloa Kuopion upeaan teatterimaailmaan. Kuopion kaupunginteatteri on Itä-Suomen suurin ammattiteatteri. Teatteritalo tarjoaa upeaa kulttuuria uudistuneissa, erinomaisissa tiloissa.

INFOA KUOPION KAUPUNGINTEATTERISTA

Teatteriesityksiä nähdään kahdella eri näyttämöllä: Minna-näyttämöllä on 464 paikkaa, maksimissaan 6 pyörätuolipaikkaa, Maria-näyttämöllä 212 paikkaa, joista maksimissaan 4 pyörätuolipaikkaa. Minna-näyttämöltä löytyy induktiosilmukka, Maria-näyttämölle löytyy lainattavia kuulolaitteen infrapunavahvistimia. Teatterin lipunmyynti sijaitsee ala-aulassa heti pääovien jälkeen oikealla. Teatterin lippukassa on avoinna kaksi tuntia ennen esitystä ja tapahtumien yhteydessä sekä lauantaisin klo 12–18.

Pysäköinti
Pysäköintipaikkoja on mm. torin alla olevassa Toriparkissa tai Kuntolaakson pysäköintilaitoksessa (osoitteessa Hannes Kolehmaisen katu 5). Lisätiedot Kuopion Pysäköinti Oy:n sivuilta.
Lisäksi Niiralassa on runsaasti kadunvarsipaikkoja. Suosittelemme saapumaan ajoissa teatterille.

TEATTERIN OHJELMISTOA

Kevät 2024

Lina Patrikaisen "Te naiset! - tahdon laulaa", ensi-ilta 7.2.2024.

Näyttelijä Lina Patrikaisen laulujen ilta syntyi tahdosta sanoa asioita musiikin kautta.
Te Naiset! – tahdon laulaa – tuo näyttämölle sovitettuna rakastetut laulut, joita ovat tehneet tunnetuksi suomalaiset naisartistit.
Nämä laulut soivat olemassaolon oravanpyörässä naisenergiaa, elämää, iloa, yrittämistä, tuskaa, toivoa, rakkautta, virheitäkin…

”Tahdon laulaa juuri nämä klassikkobiisit, koska ne koskettavat minua ja monia. Nehän kertovat naiseudesta, miesnäkökulmastakin, vapaudesta, ihmisen perustarpeesta olla juuri oma itsensä… moni-ilmeinen ja erilainen.
Nämä biisit ovat kansan rakastamana siivilöityneet kultajyviksi, sillä ne kertovat niin samaistuttavasti asiaa elämästä kaikkineen. Nyt annan oman ääneni ja ajatukseni niille. Missä sanat loppuvat, siitä musiikki jatkaa. Lämpimästi tervetuloa laulujen iltaan!”

Sanoituksissa tulee esiin muun muassa naisasian edelläkävijän, runoilija L. Onervan sanoma. Kappaleet ovat eri vuosikymmenten populaarimusiikkia ynnä muuta.

Esiintyjät: Lina Patrikainen ja Tapio NykänenMel Brooksin & Thomas Meehanin suurmusikaali "Homma hoituu - The Producers, viimeinen esitys 4.5.2024.

Kulttimainetta nauttiva ja moneen kertaan palkittu Broadway-musikaali, jonka tapahtumapaikka on New York, 1959.
Kaiken kokenut Broadway-tuottaja Max Bialystock on suurissa rahavaikeuksissa. Kirvelevien tappioiden jälkeen Max ja hänen kirjanpitäjänsä Leopold Bloom keksivät nerokkaan ja nopean rikastumiskeinon: tehdään takuuvarma floppi! Niillä ei ole tuotto-odotuksia ja ylijäänyt raha laitetaan omiin taskuihin.

Kaksikko päättää etsiä kaikkien aikojen mauttomimman käsikirjoituksen, joka ivaa tasapuolisesti kaikkia. He haalivat miljoonittain rahoitusta sekä palkkaavat täysin lahjattoman pääosan esittäjän ja ohjaajan. Ja sitten vain odottamaan murska-arvosteluja. Suunnitelma on aukoton... tai niin he ainakin luulevat.

Rooleissa: Puntti Valtonen, Mikko Rantaniva, Mikko Paananen, Risto Korhonen, Atte Antikainen, Lotta Vaattovaara, Santeri Niskanen, Sari Happonen ja Lina Patrikainen

Antti Heikkisen "Maalari - Juho Rissanen", viimeinen esitys 8.5.2024.

Kantaesitys syntyjään kuopiolaisesta taidemaalari Juho Rissasesta (Ilkka Pentti) ja elämän kiperistä kierteistä. Nilsiään rakennetaan 1900-luvun alussa uutta kirkkoa ja taidemaalari Juho Rissanen on kutsuttu maalaamaan sinne alttaritaulu. Mutta malleja maalaukseen ei niin vain löydy.

Näytelmä ymmärtää taiteilijaansa ja kyläläisten kirjavaa joukkoa. Se ei tyydy tyypittelemään, vaan piirtää hienoja henkilökuvia lavan täydeltä. Kirkas ajattelu ja sydämensivistys auttavat pärjäämään kirjaviisaille, katsoja saa nauttia sanan säilästä. Toisaalla körttiväestön jyrkät asenteet vaikkapa alastomuuteen taiteessa tuovat maalarille alituisia ylimääräisiä haasteita.

Näytelmä löytää kuin vaivihkaa taiteilija-Juhon syvimmätkin kipupisteet, painin ulkoisen kuvan rakentamisessa ja oman salaisen, sisäisen myllerryksen. Se päästää katsojan hämmentävän lähelle sitä luomisen ja elämisen tuskaa, johon ei ansaittu arvostus ja työtilaukset tuoneet lohtua.

(Vuonna 2023 taidemaalari Juho Rissasen syntymästä tuli 150 vuotta. Kuopion kaupunginteatteri rakensi juhlavuoden ohjelmaa yhdessä Kuopion taidemuseon ja Kuopion korttelimuseon kanssa.)

Rooleissa: Ilkka Pentti, Sohvi Roininen (vier.), Lotta Vaattovaara (vier.), Atte Antikainen, Santeri Niskanen, Ari-Kyösti Seppo, Katri-Maria Peltola, Sari Happonen ja Lina Patrikainen.

Florian Zellerin "Isä".

André haluaa pärjätä yksin kotona, omillaan. Anne-tytär on syystä huolissaan. Tuntuu kuin rakas, hankala ja omapäinen isä eläisi jo omassa, muistisairauden mukana alati muuttuvassa maailmassaan. Varastaako Annen palkkaama hoitaja isän kellon, vaihtuuko huoneiden järjestys miten sattuu, kenen kotona tässä oikein tänään ollaan? Jokainen aamu on aloitettava tyhjästä: missä minä olen? Onko hoitaja ovella tuttu? Entä tytär, onko tämä ainoa tyttäreni, eikös niitä ollut kaksi, semmoinen mukavampikin?

Florian Zeller on Euroopan arvostetuimpia nykydramaatikkoja. Hän osaa punoa kirpeän rajuihin kohtauksiin odottamatonta huumoria. Moneen kertaan palkittu näytelmä on omassa sarjassaan ainutlaatuinen: se katsoo maailmaa päähenkilönsä silmin. Elokuvaversio (2020) voitti kaksi Oscar-palkintoa, mm. parhaasta miespääosasta, jota näytteli Anthony Hopkins.

Rooleissa: Esko Roine (vier.), Riina Björkbacka, Ari-Kyösti Seppo, Kaiku Ritola, Sari Harju ja Ilkka Pentti.Anna Hultin: Onko täällä kuuma? Viimeinen esitys 17.5.2024.

Riemastuttava, julkea, hämmästyttävän avoin monologi naisen vaihdevuosista. Niiden tuomista lisämausteista elämään. Mielialoihin, jaksamiseen, seksualisuuteen. Tekstin ihanan hilpeä ote huiskii eteemme yhden naisen totuuksia, jotka koskevatkin jotakuinkin kaikkia naisia, jollain tavalla. Siksi niille sekä yhdessä nauraminen että niistä liikuttuminen tekevät niin hyvää! Nyt ollaan ytimissä!

Roolissa: Katri-Maria Peltola


Jordi Galceran "Pudotuspeli", viimeinen esitys 8.5.2024.

”Tämä ei ole mikään tavanomainen valintakoe. Olette täysin vapaat jättämään kokeen kesken. Mutta muistakaa, jos poistutte tästä
tilasta – oli syy mikä tahansa – olette ulkona pelistä.”

Huoneessa kolme miestä, yksi nainen. Maailman toiseksi suurimman huonekalu- ja sisustusfirman työhönottohaastattelu, viimeisin ja
ratkaisevin vaihe. Joukossa on vain kolme aitoa hakijaa ja yksi porukasta on firman työntekijä, mutta kuka?

Vai meneekö homma ollenkaan niin – kortit ovat tässä epätavallisessa pelissä moneen kertaan jaossa.

Pudotuspeli pitää katsojan otteessaan loppuun asti. Näytelmän maailmassa työelämän ja yksityiselämän välinen raja on kadonnut ajat sitten, ja kaikki keinot ovat sallittuja työnhakijan testaamisessa. Kenenkään tarkoitusperistä ei voi olla varma.

Jordi Galceranin kirjoittamaa näytelmää on esitetty myös nimellä Grönholmin metodi.

Rooleissa: Riina Björkbacka, Mikko Paananen, Risto Korhonen ja Pasi Sarikoski

 

Michael Enden ja Taava Hakalan "Momo", ensi-ilta 3.2.2024.

On tullut aika hypätä seikkailuun! Kuopion kaupunginteatterin ja Tanssiteatteri Minimin yhteistuotannossa sekoittuvat teatteri, tanssi, parkour ja taikuus. Tämä on nähtävä!

Kuvittele maailma, jossa kenelläkään ei ole aikaa. Ei aikaa ystäville, ei aikaa mielikuvitukselle eikä seikkailuille. Momolla on kuuntelemisen taito. Totuus on, että hänellä on aikaa kuunnella ihmisten huolia, aikaa leikkiä ystäviensä kanssa, aikaa ihmetellä maailmaa vanhan kadunlakaisija Beppon kanssa ja unelmoida turistiopas Gigin kainalossa.

Elämä kulkisi hyvin omalla mallillaan, mutta kaupunkiin soluttautuvat Aikavarkaat, harmaat herrat. Nämä armottomat agentit huijaavat kaupunkilaiset säästämään aikaansa aikapankkiin, josta sen saisi myöhemmin korkojen kanssa takaisin. Ihmisten elämä muuttuu ankeaksi ja harmaaksi, mutta Aikavarkailla ei ole aikomustakaan antaa säästettyä aikaa takaisin.

Kaikkia huijataan, paitsi Momoa. Kuuntelemisen taidon avulla hän oivaltaa, mitä on meneillään. Rohkea Momo saa apua Mestari Horalta ja kilpikonna Kassiopeialta, ja yhdessä he käyvät taisteluun voittamattomalta tuntuvaa vihollista vastaan.

Momo perustuu Michael Enden romaaniin, jonka saksankielinen alkuteos julkaistiin jo vuonna 1973. Momosta on tehty lukemattomien näytelmäsovitusten lisäksi myös elokuvia. Michael Enden romaanin pohjalta tehty fantasiaelokuva Päättymätön tarina on monelle tuttu.

Rooleissa: Sari Harju, Atte Antikainen, Ari-Kyösti Seppo, Ilkka Pentti, Riina Björkbacka, Mikko Paananen, Sari Happonen, Katri-Maria Peltola, Santeri Niskanen.

Lue lisää Kuopion kaupunginteatterin verkkosivuilta.

Teatteripaketit kevät 2024

Teatteripaketti sisältää

  • majoituksen 1 vrk
  • aamiaisen
  • vapaan kylpylän ja kuntosalin käytön
  • teatterilipun

Lisämaksu yhden hengen hotellihuoneessa 40 € / vrk.

Homma hoituu - suurmusikaali

115 € / hlö / 2 hh

Maalari - Juho Rissanen

103 € / hlö / 2 hh

Isä

99 € / hlö / 2 hh

Onko täällä kuuma?, Pudotuspeli ja Te Naiset - tahdon laulaa

95 € / hlö / 2 hh

Homma hoituu - suurmusikaali

103 € / hlö / 3 hh

Maalari - Juho Rissanen

91 € / hlö / 3 hh

Isä

87 € / hlö / 3 hh

Onko täällä kuuma?, Pudotuspeli ja Te Naiset - tahdon laulaa

83 € / hlö / 3 hh

Homma hoituu - suurmusikaali

95 € / hlö / 4 hh

Maalari - Juho Rissanen

83 € / hlö / 4 hh

Isä

79 € / hlö / 4 hh

Onko täällä kuuma?, Pudotuspeli ja Te Naiset - tahdon laulaa

75 € / hlö / 4 hh

Homma hoituu - suurmusikaali

Maalari - Juho Rissanen

Isä

Onko täällä kuuma?, Pudotuspeli ja Te Naiset - tahdon laulaa

115 € / hlö / 2 hh

103 € / hlö / 2 hh

99 € / hlö / 2 hh

95 € / hlö / 2 hh

103 € / hlö / 3 hh

91 € / hlö / 3 hh

87 € / hlö / 3 hh

83 € / hlö / 3 hh

95 € / hlö / 4 hh

83 € / hlö / 4 hh

79 € / hlö / 4 hh

75 € / hlö / 4 hh

 

Syksy 2024

Willy Russellin "Veriveljet", ensi-illat pe 6.9.2024 ja la 7.9.2024.

Kaksi veljestä, jo vauvoina toisistaan erotetut. Arpaonni ei käy tasan, Mickey jää vähävaraisen äitinsä luo, Eddie saa kodin vauraan, lapsettoman pariskunnan luota. Väkevä, antiikin tarinoiden kaltainen kohtalonomaisuus vie katsojan mukaansa hurjille kierroksille. Äidit yrittävät estää poikia milloinkaan tapaamasta toisiaan, mutta sepä ei ole heidän vallassaan. Miten hienon ja rakkaan ystävän pojat toisistaan saavatkaan! Miten riehakkaan iloista on löytää sielunsukulainen, veriveli! Niin paljon iloa, huumoria, hulluja seikkailuja yhdessä! Ja mikä myrsky ja maanjäristys onkaan edessä, kun pojat rakastuvat samaan tyttöön. Mitä suurempaa ystävyyden aikaa onkaan eletty, sitä rajumpaa nyt on järkytys. Kuin tähtiin kirjoitettuna tarina vie kohti tragediaa.

Musikaali on ollut Lontoossa yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä, sitä on West Endin teattereissa esitetty yli 10.000 kertaa. Kukaan ei kaipaa teatterissa hailakkuutta ja harmautta, niitä puskee arki niskaan joka tapauksessa. Veriveljet on suurten, syvien tunteiden musikaali. Haluamme tulla kosketetuiksi, elää mukana sekä villissä ilossa että syvässä draamassa.

Rooleissa: Katri-Maria Peltola / Johanna Jauhiainen (vier.), Mikko Rantaniva / Akseli Ferrand, Atte Antikainen, Oliver Kollberg (vier.), Mika Juusela, Lotta Vaattovaara, Ilkka Pentti, Santeri Helinheimo, Riina Björkbacka, Leea Lepistö, Sari Happonen ja Sari Harju.

Teatteripaketit syksy 2024

Teatteripaketti sisältää

  • majoituksen 1 vrk
  • aamiaisen
  • vapaan kylpylän ja kuntosalin käytön
  • teatterilipun

Lisämaksu yhden hengen hotellihuoneessa 40 € / vrk.

Veriveljet-musikaali

115 € / hlö / 2 hh

Veriveljet-musikaali

103 € / hlö / 3 hh

Veriveljet-musikaali

95 € / hlö / 4 hh

Veriveljet-musikaali

115 € / hlö / 2 hh

103 € / hlö / 3 hh

95 € / hlö / 4 hh