Teatteripaketit

Tervetuloa Kuopion upeaan teatterimaailmaan. Kuopion kaupunginteatteri on Itä-Suomen suurin ammattiteatteri. Teatteritalo tarjoaa upeaa kulttuuria uudistuneissa, erinomaisissa tiloissa.

INFOA KUOPION KAUPUNGINTEATTERISTA

Teatteriesityksiä nähdään kahdella eri näyttämöllä: Minna-näyttämöllä on 464 paikkaa, maksimissaan 6 pyörätuolipaikkaa, Maria-näyttämöllä 212 paikkaa, joista maksimissaan 4 pyörätuolipaikkaa. Minna-näyttämöltä löytyy induktiosilmukka, Maria-näyttämölle löytyy lainattavia kuulolaitteen infrapunavahvistimia. Teatterin lipunmyynti sijaitsee ala-aulassa heti pääovien jälkeen oikealla. Teatterin lippukassa on avoinna kaksi tuntia ennen esitystä ja tapahtumien yhteydessä sekä lauantaisin klo 12–18.

Pysäköinti
Pysäköintipaikkoja on mm. torin alla olevassa Toriparkissa tai Kuntolaakson pysäköintilaitoksessa (osoitteessa Hannes Kolehmaisen katu 5). Lisätiedot Kuopion Pysäköinti Oy:n sivuilta.
Lisäksi Niiralassa on runsaasti kadunvarsipaikkoja. Suosittelemme saapumaan ajoissa teatterille.

TEATTERIN OHJELMISTO

Syksy 2022

Syksyn ohjelmistossa jatkaa John Steinbeckin "Hiiriä ja ihmisiä" -  maailmankirjallisuuden klassikko, joka pystyy paaluttamaan käsityksemme oikeasta ja väärästä, ystävyydestä ja rakkaudesta, vastuunkannosta, myös eriarvoisuuden repivyydestä ja ihmisyydestä.Syksyn suurin uutuus on suurmusikaali "Huomenna minä lähden". Musikaali on täyteläinen 1900-luvun alun epookki, ajankuvaan svengaava musiikki ja pakahduttavan ihana tarina: Nuori Hilda lähtee Amerikkaan onneaan etsimään, kuten niin tuhannet muutkin. Pieni suomalaisten yhteisö on valmis uhrauksiin ja toisen auttamiseen, mutta siinä sivussa osataan kyllä kampittaminenkin ja oman edun etsiminen. Hildaa odottaisi riipaisevan kaunis rakkaustarina, mutta onko aito amerikkalainen onni liikaa odotettu? Muuttuuko ihminen, kun ympäristö muuttuu – onko Hildakaan enää sama kuin laivasta maihin pienine pakaaseineen astuessaan?

Uutuusesitys on myös "Iso-Iita" - komedia, joka on Heikki Kujanpään ja Antti Heikkisen raapustama ehta savolainen saippuaooppera. Seminologi Iida Railo, Iso-Iita, saapuu savolaiskylän apteekkiin etsimään vanhempiaan. No heitä ei meinaa löytyä, mutta aika paljon muuta sitten löytyykin. Apteekkari Aatun venkoilu kahden naisen välissä, sutki murhasuunnitelma ja apteekkarin tyttären pelko pysyä neitsyenä ”for ever”. Ehtaan savolaiseen saippuaoopperaan mahtuu vielä hyvin mukaan lullukka maalari, vaimoa kaipaava kyläpoliisi  ja legendaarinen Kala-Paavo, josta juttua piisaa. Kaikki tämä parisuhdehässäkkä tapahtuu yhden vuorokauden aikana, juhannuksena. Silloinhan perinteisesti ihmiset tulevat vähän hulluiksi ja savolaisiksi!

Trilleriä muistuttava uutuus on  Equus -näytelmä. Se on tapauskuvaus, joka paljastaa julmat käänteensä kiehtovasti ja yllättävästi. Ja ottaa kantaa hyvin ajankohtaiseen nuorten pahoinvointiin, jossa paineet, odotukset ja tukahduttavat roolimallit vyöryvät hyökyaaltoina päälle.Neljäs uutuus "SISAR" on on Mikko Rantanivan kirjoittama ja ohjaama näytelmä kahdelle naiselle. SISAR on hämmentävä, kiinnostava ja katsojansa koukuttava teksti. Kaksi vahvaa ja moneen taipuvaa naisroolia. Sisarukset, niin erilaisia, niin vahvasti toisiinsa sidottuja. Nämä naiset eivät jää miesten varjoon, he ovat keskiössä. Lopputulos on jännittävä, syvästi koskettavakin. Se kantaa arvoituksia ja piirtää kuvan aikamme Suomesta, jossa yksinäisyys tai pelko yksin jäämisestä koskevat monia.

Lapsille on myös näytelmiä: Prinsessa Pikkiriikki ja Kirsi Kunnaksen Tiitiäisen metsä.

HELMIKUUSSA 2023 TULOSSA:  HYTTI NRO 6! Kuopion kaupunginteatteriin on tulossa Rosa Liksomin Finlandia-palkitun bestsellerin kotimainen kanta-esitys. Hytti nro 6 on voimakas matkakertomus ystävyydestä ja muuttuvasta maailmasta. Eletään 1980-luvun loppupuolta. Kaksi sattuman yhteen heittämää ihmistä, tyttö ja mies matkustavat samassa junahytissä halki Siperian. Epäsuhtainen parivaljakko pysyy paikallaan, kun muu maailma heidän ympärillään on jatkuvassa liikkeessä.

Katso tästä lisää.

Teatteripaketit

Teatteripaketti sisältää

  • majoituksen 1 vrk
  • aamiaisen
  • vapaan kylpylän ja kuntosalin käytön
  • teatterilipun

Lisämaksu yhden hengen hotellihuoneessa 40 € / vrk.

Huomenna minä lähden - suurmusikaali

104 € / hlö / 2 hh

Iso-Iita

92 € / hlö / 2 hh

Hiiriä ja ihmisiä

92 € / hlö / 2 hh

Equus

88 € / hlö / 2 hh

Huomenna minä lähden - suurmusikaali

99 € / hlö / 3 hh

Iso-Iita

87 € / hlö / 3 hh

Hiiriä ja ihmisiä

87 € / hlö / 3 hh

Equus

83 € / hlö / 3 hh

Huomenna minä lähden - suurmusikaali

90 € / hlö / 4 hh

Iso-Iita

78 € / hlö / 4 hh

Hiiriä ja ihmisiä

78 € / hlö / 4 hh

Equus

74 € / hlö / 4 hh

Huomenna minä lähden - suurmusikaali

Iso-Iita

Hiiriä ja ihmisiä

Equus

104 € / hlö / 2 hh

92 € / hlö / 2 hh

92 € / hlö / 2 hh

88 € / hlö / 2 hh

99 € / hlö / 3 hh

87 € / hlö / 3 hh

87 € / hlö / 3 hh

83 € / hlö / 3 hh

90 € / hlö / 4 hh

78 € / hlö / 4 hh

78 € / hlö / 4 hh

74 € / hlö / 4 hh