Rauhalahden Teatterissa kesällä 2018

Ensi kesästä alkaen kesäteatteria Rauhalahden teatteriareenalla tuottaa Ismo Apellin luotsaama Rauhalahti Teatteri.

Ensimmäisen kesän näytelmä kantaa lyhykäisyydessään nimeä PERTTI. Kyseessä on tietenkin Spede Pasasen elämäntarina, jonka Antti Heikkinen dramatisoi.

PERTTI on ratkiriemukas mutta koskettava kertomus Suomi-viihteen ikonin ”Spede” Pertti Pasasen huikeasta elämänkaaresta Kuopiosta Kulosaareen. Tämä moniulotteinen musiikkikomedia sisältää lapsuuden ja lähipiirin aineistoa sekä tarinoita, joita Pertistä ei aikaisemmin ole kuultu. PERTTI on tarina mykästä pojasta, joka kasvoi mielikuvitus-rikkaaksi keksijäksi ja viihteen monitoimimieheksi, kuka eli Ere Kokkosen, Simo Salmisen ja Jukka Virtasen kera Suomi-viihteen kultaisinta aikaa. Vaikka julkisuuden elämä oli täynnä kauniita naisia ja nopeita autoja, niin pullistelevan Macho-Speden takaa löytyi mustissakin varjoissa kulkeva ujo ja vaatimaton savolaispoika Pertti.

PERTTI -näytelmän Rauhalahti Teatterille ohjaa Ismo Apell. Ismo Apellin luonnehdinnan mukaan uusi näytelmä kertoo siitä, kuinka mykästä pikkupojasta kasvaa Suomen viihteen ikoni. Tarkoituksena on luodata myös Pasasen persoonan vakavampaa puolta.

– On musiikkia, on sketsiä, on viihdettä, mutta on myös kyyneltä ja tuskan hikeä, hän kuvailee.

PERTTI -teoksen käsikirjoittaa palkittu näytelmä- ja romaanikirjailija Antti Heikkinen, joka nähdään myös lavalla. Heikkinen on tunnettu menestysnäytelmistään Pihkatappi ja Kauppa-auto sekä monista onnistuneista dramatisoinneista, muun muassa juuri Koljonvirta Teatterin Tuntemattomasta Sotilaasta.

PERTTI -musiikkikomedia saa ensi-iltansa kesällä 2018 täysin uudistetussa Rauhalahti Teatterissa. Teatterin katsomo ja lava ovat täysin katettuja, ja uudistusten jälkeen teatteriin sopii lähes 700 katsojaa.

Myös Iltalehti uutisoi aiheesta 25.7.2017, lue lisää tästä.

Lisätietoja esitykestä ja kesäteatteripaketeista myöhemmin.