Rauhalahden alue

Rauhalahden alueella on Kylpylähotelli Rauhalahden lisäksi Matkailukeskus Rauhalahti, joka tarjoaa mökkejä, huvioita sekä leirintäpalvelut. Alueella on myös keilahalli, minigolf, ratsastustalli, tennis-, squash- ja padelhallit sekä lähistöllä laserpelikeskus Megazone. Kesällä lisäksi eläinpuisto ja kesäteatteri. Alueen upea luonto reitteineen houkuttaa liikkumaan ja ulkoilemaan.

Klikkaa tästä Rauhalahden aluekartta.

 

LUONTOPOLKU JA LENKKEILYMAASTOT

Ainutlaatuinen Katiskaniemen luontopolku alkaa kylpylähotelli Rauhalahden takaa. Polku sijaitsee suurimmaksi osaksi Natura 2000-verkostoon kuuluvalla luonnonsuojelualueella. Parin kilometrin mittainen luontopolku kiertelee Katiskaniemen rantoja myötäillen. Metsän siimeksessä retkeilijä siirtyy mikroilmastosta toiseen kokien niin lehto-, kangas- kuin kalliometsän tunnelmaa. Katso lisää tästä.

Lisäksi alueella ja lähiympäristössä on paljon muita ulkoilu- ja lenkkeilyreittejä. Katso tästä Kuopion liikunta- ja ulkoilukarttoja.

 

MATKAILUKESKUS RAUHALAHTI

Matkailukeskus Rauhalahti on viiden tähden matkailukeskus, joka sijaitsee vain kivenheiton päässä Kylpylähotelli Rauhalahdesta. Matkailukeskus Rauhalahdessa on korkeatasoista, ympärivuotista majoitusta lomahuviloissa ja uusissa saunallisissa lomamökeissä. Kesäaikaan loma- ja leirintämökkejä sekä caravan- ja telttapaikkoja. Alueella on kesäaikaan ravintola, kesäterassi, kauppa, vuokrattavat rantasaunat sekä ryhmien grillijuhlia varten Nuottakota. Välinevuokraus kesäaikaan. Lisätietoja www.visitrauhalahti.fi

KUOPION ELÄINPUISTO RAUHALAHTI

Kirjava joukko erilaisia maatilan eläimiä odottaa rapsuttelijoita koko perheen kesäretkikohteessa, tuoden samalla tuulahduksen maaseutuelämää keskelle kaupunkimaisemaa.
Tervetuloa vierailulle valloittavien eläinystävien keskelle!

Eläinpuisto on avoinna: 4.6.-14.8.2022 joka päivä klo 10-20
Kertalippu: 8 €, alle 2-vuotiaat veloituksetta
Kesäpassi: 15 € (henkilökohtainen)
Yhteispassi: 30 € (Rauhalahti+Vehmasmäki).
Lisätietoja tästä.

KESÄLLÄ 2022: HOP-ON HOP-OFF KAUPUNKIBUSSI JA -LAIVA

Hyppää Rauhalahdesta Hop-On Hop-Off -kaupunkibussin ja -laivan kyytiin ja koe Kuopio uudella tavalla. Nauti kauniista kaupungista, lumoavasta luonnosta ja ainutlaatuisesta leppoisasta tunnelmasta kaupunkikierroksella!
Hop-on Hop-off -bussi ja -laiva liikennöivät 14.8.2022 asti.
Katso aikataulut ja reitit tarkemmin tästä.KESÄTEATTERIA JA STAND-UP ILTOJA RAUHALAHTI TEATTERISSA KESÄLLÄ 2022

 

Tämä uuden kotimaisen musiikkikomedian kantaesityksen ovat kirjoittaneet yhteistyössä Toni Wahlström & Ismo Apell.

Ratkiriemukas mutta koskettava tarina perustuu tositapahtumiin, joiden keskipisteessä on yksityinen vanhainkoti Virkeä ja sen asukkaat. Arjen menon ja juhannusviikonlopun suunnittelu saa yllättävän käänteen, kun selviää, että vanhainkoti on ehkä ajautumassa pörssiyhtiön hampaisiin ja joutuu taloudellisten leikkausten kohteeksi. Kun kamelin selkä napsahtaa tämä Hopeinen joukko nousee vanhainkotikapinaan. He karkaavat hoitolasta ja valtaavat vielä kerran legendaarisen Lapinlahden Honkaharjun, joka on heille savolaisen rokin ja punkin mekka.

Päärooleissa nähdään huikea esiintyjkaarti: Sakari Kuosmanen, Tuija Piepponen, Heidi Herala, Ilkka A. Jokinen sekä Ilkka Pentti. Vaihtuvissa cameorooleissa mm. Pelle Miljoona, Maukka Perusjätkä, Tumppi Varonen, Mato Valtonen. Lavalle nousee kahdeksan henkinen rock-bändi joka takaa aidot Sleepy Sleepers kiksit.

Ensi-ilta torstaina 30.6.2022 klo 19.00

Esitykset 2.7.- 13.8.2022

  • tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 19
  • lauantaisin ja sunnuntaisin klo 15

Lue lisää Rauhalahti Teatterista tästä. Tai Facebook -sivulta.

Liput esityksiin myy: tiketti.fi tai ryhmat@turpatalli.fi

 

JOHANNES JA KYLLIKKI VIRONPERÄLLÄ - TEATTERIRAVINTOLA ILON VIERAILEVA ESITYS

Teatteriravintola ILO ylpeänä vierailee Rauhalahti Teatterissa! Johannes ja Kyllikki Vironperällä -musiikkikomedia on hillitöntä hyvän mielen meininkiä. Huumori perustuu nokkelalle sanailulle, tilannekomiikalle ja väärinkäsityksille. Ne puolestaan ponnistavat kahden toistaan rakastavan ja kunnioittavan ihmisen ainutlaatuisesta dynamiikasta.
Esitykset klo 14.00 12.7., 14.7., 15.7., 19.7., 21.7., 22.7.2022

Liput esityksiin myy: tiketti.fi tai ryhmat@turpatalli.fi

 ISMO LEIKOLA ”Uusien juttujen ilta”

ISMO LEIKOLA ”Uusien juttujen ilta” Rauhalahti Teatterissa perjantaina 15.7.22 klo 19.00

Ismo Leikolan uusien juttujen muistiinpanovihko aukeaa tässä ainutlaatuisessa illassa ja yleisö kuulee kaikki miehen tuoreet havainnot maailmasta ja maailmalta. Tule ja kuule ensimmäisten joukossa, kun tulevan shown juttuideat alkavat muotoutua!  

Liput: Peruslippu 38,50€ , Eläkeläinen, varusmies, työtön, opiskelija: 34,50€
Esityksen kesto n. 2h sis. väliajan

Osta liput tiketti.fi tai ryhmat@turpatalli.fi

 HUVISEURAT -stand up show

HUVISEURAT -stand up show Rauhalahti teatterissa 5.8.22 klo 19.00!

Huviseurat-stand up on kolmen kotimaisen huippukoomikon kesäkiertue, joka nähdään tulevana kesänä usealla paikkakunnalla. Heli Sutela, Anders Helenius ja Antti Haapala ovat kaikki tuttuja näkyjä televisiosta ja Suomen stand up -klubeilta. Tänä kesänä nämä kolme kotimaisen stand up -komiikan mestaria pakkaavat huumoriheinähattunsa ja komediapicnic-vilttinsä samaan kesäkiesiin ja lähtevät naurattamaan koko Suomea.

Osta liput: tiketti.fi tai ryhmat@turpatalli.fi

KUOPION MAILAPELIKESKUS (ent. Kuopion Tenniskeskus)

Tenniskeskus on uudistunut loppuvuoden 2020 aikana ja muuttanut nimensä Kuopion Mailapelikeskukseksi. Uutuuslajia padelia ja tennistä pelataan nyt huippuolosuhteissa uudessa hallissa. Sulkapallo, squash, salibandy, rolling ja pingis säilyvät lajivalikoimassa edelleen.
Lisätietoja keskuksesta löytyy osoitteesta www.kuopiontenniskeskus.fi, ja puh. 017 361 2655. Padel Sawo ry järjestää Kuopion Mailapelikeskuksessa alkeiskursseja, valmennusta ja kilpailuja, lue lisää tästä.

 

RAUHALAHTI BOWLING - KEILAILUKESKUS + BILJARDI

Kylpylähotelli Rauhalahdesta keilahallille on vain kävelymatka, noin 1 km. Keilahallissa on 12 rataa, viihtyisä ravintola sekä 3 kilpailutason biljardipöytää. Kesäterassin yhteydessä on lisäksi minigolfrata. Tutustu keilahalliin tästä.
Rauhalahti Bowling Rauhalahti tarjoaa niin yksittäisille keilaajille kuin tyhy- ja virkistyspäiväläisillekin mukavat jatkot kylpylässä, tanssi- ja karaokeilloissa tai Jätkänkämpän perinneilloissa. Pyydä ryhmälle tarjous Rauhalahden myyntipalvelusta puh. 030 608 30.

Kylpylää ja keilausta edullisesti yhteishintaan:
-- Ensin kylpylään ja sitten keilaamaan:
Rauhalahti Bowlingiin pääsee keilaamaan saman päivän aikana ma-to klo 9-16 Rauhalahden kylpylän kuitilla tarjoushintaan 14 €.
-- Ensin keilaamaan ja sitten kylpylään: Rauhalahden kylpylään pääsee saman päivän aikana (ma-to klo 9-16) Rauhalahti Bowlingin keilakuitilla tarjoushintaan 9 €.


RAUHALAHDEN RATSASTUSTALLIT

Kylpylähotelli Rauhalahden naapurissa toimii yksityinen ratsastustalli, Rauhalahden Ratsastuskoulu. Lisätietoja Rauhalahden Ratsastuskoulusta löytyy puh. 044 3612383 ja osoitteesta www.rauhalahdenratsastuskoulu.fi

LIPPUMÄEN URHEILUALUE: SKEITTIPARKKI, JALKAPALLOHALLI, TEKOJÄÄRATA, JÄÄHALLI

Lippumäki sijaitsee noin 5 km Rauhalahden eteläpuolella, Petosen kaupunginosassa (osoite Rauhalahdentie 66), katso ajo-ohje tästä. Lippumäessä on ylipainehalli (mm. jalkapallo), Tuplajäät jäähalli, tekojäärata sekä skeittiparkki.

Lippumäen ylipainehalli on syksyllä 2019 valmistunut Pohjoismaiden suurin kuplahalli. Hallin 10 600 neliömetrin tilaan mahtuu kolme tekonurmipäällysteistä jalkapallokenttää, missä voivat harjoitella jalkapalloilijoiden lisäksi mm. pesäpalloilijat, rugbyn ja amerikkalaisen jalkapallon pelaajat, sekä yksilölajien urheilijoista esim. keihäänheittäjät. Ylipainehallin kokonaisuuteen kuuluu lisäksi 251 neliömetrin kokoinen huoltorakennus, sisältäen neljä pukukoppia, taukotilan ja keittiön. Katso lisää tästä.

Junori KalPa Tuplajäät - jäähallissa on kaksi areenaa, joiden koot on 28 x 58 metriä. Toisessa kerroksessa on lounaskahvio, liikuntasali sekä kokoustila. Katso lisää tästä.

Lippumäen skeittiparkki on tasoltaan maailmanluokkaa. 

Talvella Lippumäestä löytyy myös tekojäärata. Katso tästä tietoja radan käyttöön liittyen.

MEGAZONE LASERPELI KUOPIO

Megazone sijaitsee Cantin ostoskeskuksessa, noin 2 km Kylpylähotelli Rauhalahdesta, Hermannin ostoskeskuksessa (Leväsentie 2 B), katso sijainti tästä. Megazone laserpeli on hauska, futuristinen ja supersuosittu sisällä pelattava peli, joka sopii ikään ja kuntoon katsomatta kaikille seikkailunhaluisille.
Katso lisää tästä ja varaa peli.

MAASTOHIIHTO

Rauhalahdesta on helppo lähteä hiihtämään, hotellin nurkalta lähtee hiihtolatuja, myös valaistu latu ja keväämmällä latuverkosta Kallaveden jäällä. Hotellissa on vuokrattavana suksia, sauvoja ja jonkun verran myös monoja (10 € / 3 tuntia) - myös lumikenkiä on vuokrattavana (10 € / päivä).
Kuopion kaupunki ylläpitää latuverkostoa. Katso Kuopion latukartta tästä.
Kuopion alueen hiihtolatujen kunnostustilannetta pääsee seuraamaan verkosta reaaliaikaisesti. Seuranta toimii hiihtokauden alettua latujen osalta ja kunnostustilanteen näet kartalta. Katso tästä latujen kunnostustilanne.