Rauhalahden alue

Rauhalahden alueella on Kylpylähotelli Rauhalahden lisäksi monia palveluita useiden eri yrittäjien toimesta. Matkailukeskus Rauhalahti tarjoaa mökkivuokrausta ja leirintäalueen palvelut, Rauhalahti Bowlingissa on keilaradat ja minigolf. Alueelta löytyy myös ratsastustalli, tennis- ja squashhallit sekä lähistöllä laserpelikeskus Megazone. Alueen upea luonto reitteineen houkuttaa liikkumaan ja ulkoilemaan.

Klikkaa tästä Rauhalahden aluekartta.

 

LUONTOPOLKU JA LENKKEILYMAASTOT

Ainutlaatuinen Katiskaniemen luontopolku alkaa kylpylähotelli Rauhalahden takaa. Polku sijaitsee suurimmaksi osaksi Natura 2000-verkostoon kuuluvalla luonnonsuojelualueella. Parin kilometrin mittainen luontopolku kiertelee Katiskaniemen rantoja myötäillen. Metsän siimeksessä retkeilijä siirtyy mikroilmastosta toiseen kokien niin lehto-, kangas- kuin kalliometsän tunnelmaa. Katso lisää tästä.

Lisäksi alueella ja lähtiympäristössä on paljon muita ulkoilu- ja lenkkeilyreittejä. Katso tästä Kuopion liikunta- ja ulkoilukarttoja.

RAUHALAHTI BOWLING - KEILAILUKESKUS

Kylpylähotelli Rauhalahdesta keilahallille on vain kävelymatka, noin 1 km. Keilahallissa on 12 rataa, viihtyisä ravintola sekä 3 kilpailutason biljardipöytää. Kesäterassin yhteydessä on lisäksi minigolfrata. Tutustu keilahalliin tästä: Rauhalahti Bowling

Rauhalahti tarjoaa niin yksittäisille keilaajille kuin tyhy- ja virkistyspäiväläisillekin mukavat jatkot kylpylässä, tanssi- ja karaokeilloissa tai Jätkänkämpän perinneilloissa. Pyydä ryhmälle tarjous Rauhalahden myyntipalvelusta puh. 030 608 30.

KYLPYLÄÄ JA KEILAUSTA EDULLISESTI YHTEISHINTAAN

Ensin kylpylään ja sitten keilaamaan:
Rauhalahti Bowlingiin pääsee keilaamaan saman päivän aikana ma-to klo 9-16 Rauhalahden kylpylän kuitilla tarjoushintaan 14 €.

Ensin keilaamaan ja sitten kylpylään: Rauhalahden kylpylään pääsee saman päivän aikana (ma-to klo 9-16) Rauhalahti Bowlingin keilakuitilla tarjoushintaan 9 €.


KUOPION TENNIS- JA SQUASH-HALLIT

Tenniskeskusta uudistetaan kesän 2020 aikana. Kesäkuun alussa sisääntulo nykyiseen halliin muuttuu nurmikentän puolelle turvallisuussyistä. Syksyllä pelataan uutuuslajia padelia ja tennistä huippuolosuhteissa Kuopion Tenniskeskuksella uudessa hallissa. Sulkapallo, squash, salibandy, rolling ja pingis säilyvät lajivalikoimassa edelleen. 1.6. alkaen halli on avoinna arkisin klo 11 - 19.

Kuopion Tenniskeskuksessa on mahdollisuus saada yksityistunteja ja valmennusta ko. lajeissa. Lisätietoja keskuksesta löytyy osoitteesta www.kuopiontenniskeskus.fi, ja puh. 017 361 2655.

Rauhalahden Tenniskeskus on kotipaikka Puijo Tennis Team PTT:lle, joka edistää lasten ja nuorten harrastus- ja kilpailutoimintaa tenniksen, racketlonin sekä myös muiden mailapelien ja liikuntaharrastusten parissa. Lisätietoja PTT:n toiminnasta, valmennuksesta ja kursseista saa osoitteesta www.puijontennisteam.com.


RAUHALAHDEN RATSASTUSTALLIT

Kylpylähotelli Rauhalahden naapurissa toimii yksityinen ratsastustalli, Rauhalahden Ratsastuskoulu. Lisätietoja Rauhalahden Ratsastuskoulusta löytyy puh. 044 3612383 ja osoitteesta www.rauhalahdenratsastuskoulu.fi

 

MATKAILUKESKUS RAUHALAHTI

 

Matkailukeskus Rauhalahti on viiden tähden matkailukeskus, joka sijaitsee vain kivenheiton päässä Kylpylähotelli Rauhalahdesta. Matkailukeskus Rauhalahdessa on korkeatasoista, ympärivuotista majoitusta lomahuviloissa ja uusissa saunallisissa lomamökeissä. Kesäaikaan loma- ja leirintämökkejä sekä caravan- ja telttapaikkoja. Alueella on kesäaikaan ravintola, kesäterassi, kauppa, vuokrattavat rantasaunat sekä ryhmien grillijuhlia varten Nuottakota. Välinevuokraus kesäaikaan. Lisätietoja www.visitrauhalahti.fi

 

MEGAZONE LASERPELI KUOPIO

Hauska, futuristinen ja supersuosittu sisällä pelattava laserpeli, joka sopii ikään ja kuntoon katsomatta kaikille seikkailunhaluisille. Katso lisää tästä ja varaa peli.

 

LIPPUMÄEN SKEITTIPARKKI

Lippumäen skeittiparkki avattiin syyskuussa 2020 ja se on tasoltaan maailmanluokkaa.  Rauhalahdesta matkaa tänne on noin 5 km. Katso tästä YLE:n juttu avajaisista.
Kuva: kuvituskuva Pixabay.