Rauhalahden alue

Rauhalahden alueella on Kylpylähotelli Rauhalahden sekä Jätkänkämpän tukkilaismiljöön ja savusaunan lisäksi Matkailukeskus Rauhalahti huviloineen, mökkeineen ja leirintäalueineen. Rauhalahdessa on myös kesäteatteri, eläinpiha, keilahalli, minigolf, ratsastustalli, tennis-, squash- ja padelkentät sekä lähistöllä laserpelikeskus. Hotellin naapurissa on historiallinen Rauhalahden Kartano alpakoineen ja tilausravintola Villa Hallman. Alueen upea järviluonto reitteineen ja luonnonsuojelualueineen houkuttaa liikkumaan ja ulkoilemaan. Välinevuokraus ja kaupunkipyörät sekä laivaristeilyt ja paikallisliikenne mahdollistavat monenlaiset retket.

Lataa tästä Rauhalahden alueen palvelukartta Kesä 2024!

LUONTOPOLKU JA LENKKEILYMAASTOT

Ainutlaatuinen Katiskaniemen luontopolku alkaa kylpylähotelli Rauhalahden takaa. Polku sijaitsee suurimmaksi osaksi Natura 2000-verkostoon kuuluvalla luonnonsuojelualueella. Parin kilometrin mittainen luontopolku kiertelee Katiskaniemen rantoja myötäillen. Metsän siimeksessä retkeilijä siirtyy mikroilmastosta toiseen kokien niin lehto-, kangas- kuin kalliometsän tunnelmaa. Lue lisää Katiskaniemen luontopolusta!

Lisäksi alueella ja lähiympäristössä on paljon muita ulkoilu- ja lenkkeilyreittejä. Tutustu Kuopion ulkoilu- ja retkeilymahdollisuuksiin!

MATKAILUKESKUS RAUHALAHTI

Matkailukeskus Rauhalahti on viiden tähden matkailukeskus, joka sijaitsee vain kivenheiton päässä Kylpylähotelli Rauhalahdesta. Matkailukeskus Rauhalahdessa on korkeatasoista, ympärivuotista majoitusta lomahuviloissa ja uusissa saunallisissa lomamökeissä sekä talvicaravan-alueella. Kesäaikaan loma- ja leirintämökkejä sekä caravan- ja telttapaikkoja. Alueella on kesäaikaan lapsiystävällinen uimaranta, ravintola, kesäterassi, kauppa, vuokrattavat rantasaunat sekä ryhmien grillijuhlia varten Nuottakota. Välinevuokraus kesäaikaan (mm. vesijetit ja eFatbiket / AJ RSTeam).

KUOPION ELÄINPIHA RAUHALAHTI

Kirjava joukko erilaisia maatilan eläimiä odottaa rapsuttelijoita koko perheen kesäretkikohteessa, tuoden samalla tuulahduksen maaseutuelämää keskelle kaupunkimaisemaa.
Tervetuloa vierailulle valloittavien eläinystävien keskelle! Myös ihanat eläimelliset päiväleirit. Eläinpiha Rauhalahdessa on avoinna kesä-elokuussa. Lue lisää Kuopion Eläinpiha Rauhalahdesta!

KESÄTEATTERIA KATETULLA TEATTERIAREENALLA

Rauhalahdessa on katettu teatteriareena, jossa nähdään kesäisin Rauhalahti Teatterin tuottamia upeita produktioita. Kesällä 2024 ohjelmistossa on KARAVAANARIT 2 – CARAVAN RIDERS OF THE LOST HUMOR, viime kesäisen multimenestyksekkään musiikkikomedian jatko-osa. Tutustu Rauhalahti Teatteriin!

RAUHALAHTI BOWLING 

Kylpylähotelli Rauhalahdesta keilahallille on vain kävelymatka, noin 1 km. Keilahallissa on 12 rataa, viihtyisä ravintola sekä 3 kilpailutason biljardipöytää. Kesäterassin yhteydessä on lisäksi minigolfrata. Tutustu Rauhalahti Bowlingiin!
KESÄTARJOUS: keilaamaan kaksi tuntia yhden hinnalla!

KUOPION MAILAPELIKESKUS

Kuopion Mailapelikeskuksessa uutuuslajia padelia ja tennistä pelataan nyt huippuolosuhteissa uudehkossa hallissa. Sulkapallo, squash, salibandy, rolling ja pingis säilyvät lajivalikoimassa edelleen.
Lisätietoja keskuksesta löytyy osoitteesta www.kuopiontenniskeskus.fi, ja puh. 017 361 2655. Padel Sawo ry järjestää Kuopion Mailapelikeskuksessa alkeiskursseja, valmennusta ja kilpailuja.
KESÄTARJOUS: kesä-heinäkuussa padel ja tennis 24 € / tunti (normaalihinta 32-38 € / tunti).

RAUHALAHDEN RATSASTUSKOULU

Kylpylähotelli Rauhalahden naapurissa toimii yksityinen ratsastustalli, Rauhalahden Ratsastuskoulu. Lisätietoja Rauhalahden Ratsastuskoulusta löytyy puh. 044 3612383 ja osoitteesta www.rauhalahdenratsastuskoulu.fi

VILLA HALLMAN

Villa Hallman on rauhallinen juhlapaikka pieniin ja keskisuuriin perhejuhliin ja se sijaitsee aivan Kylpylähotelli Rauhalahden naapurissa. Lisätietoja Villa Hallmanista.

RAUHALAHDEN KARTANO

Kulttuurihistoriallinen Rauhalahden kartano sijaitsee Kylpylähotelli Rauhalahden naapurissa. Kartanon palvelut on suunniteltu tuottamaan ihmisille elämyksiä upeassa kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa miljöössä. Nykyajan mukavuuksilla remontoidut tilamme kartanon ajanmukaisella estetiikalla tarjoavat asiakkaille unohtumattoman kokemuksen. Kesällä kahvilapalvelut. Kartanon pihalla on alpakka-aitaus ja näitä suloisia eläimiä voi vapaasti käydä tervehtimässä. Lisätietoja Rauhalahden kartanosta.

LIPPUMÄEN URHEILUALUE

Lippumäki sijaitsee noin 5 km Rauhalahden eteläpuolella, Petosen kaupunginosassa (osoite Rauhalahdentie 66; ajo-ohje). Lippumäessä on ylipainehalli (mm. jalkapallo), Tuplajäät Lippumäki -jäähalli, tekojääkenttä sekä skeittipaikka.

MEGAZONE LASERPELIKESKUS KUOPIO

Megazone sijaitsee noin 2 km Kylpylähotelli Rauhalahdesta osoitteessa Leväsentie 2 B (Kauppakeskus Cantti). Megazone laserpeli on hauska, futuristinen ja supersuosittu sisällä pelattava peli, joka sopii ikään ja kuntoon katsomatta kaikille seikkailunhaluisille.

GOLFKESKUS

Sisäharjoittelua golfareille: lähipelialue ja lyöntipaikat. Kauppakeskus Cantissa, Leväsentie 2B - noin 1,3 km hotellilta. Tutustu Golfkeskukseen!

RISTEILYT JA VESITAKSIT

PAIKALLISRISTEILYT KUOPION SATAMASTA
Roll Risteilyjen M/S Princess Anne (Kanta-Kuopion risteilyn yhteydessä) tuo/hakee asiakkaita Matkailukeskuksen laturista ajalla 2.7.-3.8.2024: ti-la klo 12.15-13.45, pysähdys Rauhalahdessa klo 13.00; ti-la klo 15.00-16.30, pysähdys Rauhalahdessa klo 15.45. Risteilyt toteutuvat, kun lähtijöitä satamasta minimi 10 hlöä - liput ostettava etukäteen Roll Risteilyjen verkkokaupasta https://gifti.fi/shop/lakelandlinesoy/!
Tarkista aina myös aikataulupoikkeukset!

Juhannuspäivänä 22.6. voi myös risteillä Rauhalahdesta käsin. Laiva lähtee Rauhalahdesta  klo 12.45, kesto 2 tuntia. Lisätietoa www.roll.fi
Hinnat: aik. 20 €, lapsi 5-16 v. 10 € - liput ostettava ennakkoon: https://gifti.fi/shop/lakelandlinesoy/

VESITAKSI
Asiakas voi tilata vesitaksin Rauhalahden jompaankumpaan laituriin. Hintaesimerkkejä: yksi suunta Rauhalahti-Luoto 30 €, Rauhalahti-Saana 25 €. Tilaukset: 044 029 0812 / Atte Hartikainen.

TAKSIVENE
Seikkailukeskuksen taksivene: esimerkkihintoja Satama-Rauhalahti (tai toisinpäin) 80 € / yksi suunta ja 140 € / menopaluu, Rauhalahti-Saana 60 €, Rauhalahti-Hietasalo 80 €. Varaukset: info@seikkailukeskus.com tai puh. 017-580 8965.

ILMATYYNYALUS
Kuopion Ilmatyynyalus on vesikulkuneuvo, joka liikkuu ilmapatsaan kannattamana. Ilmatyynyalus pystyy liikkumaan maalla monenlaisissa maastoissa sekä veden ja jään päällä.


Tutustu myös näihin:

Kuopion tapahtumat ja käyntikohteet

Ja tässä vielä pikalinkit Kylpylähotelli Rauhalahden suosituimmille sivuille:

Perinne- ja savusaunaillat Jätkänkämpällä

Tapahtumakalenteri

Rauhalahden juhannusjuhlat

Kylpylän aukiolot

Majoitustarjoukset