Rauhalahden alue

Rauhalahden alueella on Kylpylähotelli Rauhalahden lisäksi Matkailukeskus Rauhalahti, joka tarjoaa mökkejä, huviloita sekä leirintäpalvelut. Alueella on myös keilahalli, minigolf, ratsastustalli, tennis-, squash- ja padelhallit sekä lähistöllä laserpelikeskus Megazone. Kesällä lisäksi eläinpuisto ja kesäteatteri sekä heinäkuussa risteilyjä. Alueen upea luonto reitteineen houkuttaa liikkumaan ja ulkoilemaan.

Klikkaa tästä Rauhalahden aluekartta.

LUONTOPOLKU JA LENKKEILYMAASTOT

Ainutlaatuinen Katiskaniemen luontopolku alkaa kylpylähotelli Rauhalahden takaa. Polku sijaitsee suurimmaksi osaksi Natura 2000-verkostoon kuuluvalla luonnonsuojelualueella. Parin kilometrin mittainen luontopolku kiertelee Katiskaniemen rantoja myötäillen. Metsän siimeksessä retkeilijä siirtyy mikroilmastosta toiseen kokien niin lehto-, kangas- kuin kalliometsän tunnelmaa. Katso lisää tästä.

Lisäksi alueella ja lähiympäristössä on paljon muita ulkoilu- ja lenkkeilyreittejä. Katso tästä Kuopion liikunta- ja ulkoilukarttoja.

MATKAILUKESKUS RAUHALAHTI

Matkailukeskus Rauhalahti on viiden tähden matkailukeskus, joka sijaitsee vain kivenheiton päässä Kylpylähotelli Rauhalahdesta. Matkailukeskus Rauhalahdessa on korkeatasoista, ympärivuotista majoitusta lomahuviloissa ja uusissa saunallisissa lomamökeissä sekä talvicaravan -alueella. Kesäaikaan loma- ja leirintämökkejä sekä caravan- ja telttapaikkoja. Alueella on kesäaikaan lapsiystävällinen uimaranta, ravintola, kesäterassi, kauppa, vuokrattavat rantasaunat sekä ryhmien grillijuhlia varten Nuottakota. Välinevuokraus kesäaikaan. Lisätietoja www.visitrauhalahti.fi

KUOPION ELÄINPUISTO RAUHALAHTI

Kirjava joukko erilaisia maatilan eläimiä odottaa rapsuttelijoita koko perheen kesäretkikohteessa, tuoden samalla tuulahduksen maaseutuelämää keskelle kaupunkimaisemaa.
Tervetuloa vierailulle valloittavien eläinystävien keskelle! Ihanat eläimelliset kerhot ja päiväleirit läpi kesän.

Eläinpuisto avoinna: 3.6.-13.8.2023 joka päivä klo 10-20
Kertalippu: 9 €, alle 2 v veloituksetta
Kesäpassi: 15 € (henkilökohtainen), yhteispassi 30 € (Rauhalahti+Vehmasmäki)

Lisätietoja tästä.

KESÄTEATTERISSA KARAVAANARIT


Rauhalahdessa on katettu teatteriareena, jossa nähdään kesäisin Rauhalahti Teatterin tuottamia upeita produktioita.

Karavaanarit on Antti Heikkisen ja Ismo Apellin kirjoittama komediallinen musiikkinäytelmä, joka kertoo veikeästä juhannusyöstä karavaanarialueella.
Nyt kesällä 2023 Rauhalahti Teatterissa nähtävässä remix-versio on entistäkin naurettavampi, koskettavampi ja vauhdikkaampi.
Päärooleissa nähdään ensimmäisen version kirkkaimmat tähdet: Maarit Poussa, Kati Rissanen ja Jamppa Kääriäinen sekä uudet tähdet Sakari Kuosmanen, Pauliina Hukkanen, Mikko Paananen, Ilkka Pentti, Arttu Berg sekä Tarja Lipponen.

Esitykset 1.7.-12.8.2023
ti, ke, to klo 19.00, la, su klo 15.00
Liput myy Tiketti.

LISÄKSI RAUHALAHTI TEATTERISSA HUIPPUTASON STAND-UP KOMIIKKAA

😁 Sami Hedberg 7.7.2023 klo 19.00, Lupa nauraa -stand up show. Liput myy Tiketti.
😁 Ismo Leikola pe 21.7.23 klo 19.00, aivan uusi esitys "Kesäillan spesiaali".
Liput myy Tiketti.

Lue lisää Rauhalahti Teatterista tästä. Tai Facebook -sivulta.


HEINÄKUUSSA RISTEILEMÄÄN


M/S Princess Anne liikennöi ajalla 5.-29.7.2023 tiistaista lauantaihin ”Kanta-Kuopion kierrosta”:

  • klo 12.30–14.00 (pysähtyy tarvittaessa Rauhalahden Matkailukeskuksen laiturissa klo 13.15)
  • klo 16.00–17.30 (pysähtyy tarvittaessa Rauhalahden Matkailukeskuksen laiturissa klo 16.45)

Risteilyn hinta 20 € aikuiset, 17 € eläkeläiset ja ryhmät yli 10 hlöä, 48 € perhe 2+2, 10 € lapset 5-16 v.
Risteilylippu käy edestakaiseen matkaan niin, että jää kohteeseen ja tulee seuraavalla vuorolla takaisin.
Yhden suunnan hinta Satama-Rauhalahti tai Rauhalahti-Satama: aikuiset 12 €, lapset 6 €
Roll Risteilyt puh. 044 0266 330, info@roll.fi

HUOM! Minimilähtijämäärä satamasta 10 maksavaa aikuista. Aikatauluihin voi tulla muutoksia tilausajoliikenteen vuoksi.
Laiva kiinnittyy Rauhalahdessa laituriin, kun laiturilla on selkeästi tulossa väkeä kyytiin.

 

KUOPION MAILAPELIKESKUS (ent. Kuopion Tenniskeskus)

Tenniskeskus on uudistunut loppuvuoden 2020 aikana ja muuttanut nimensä Kuopion Mailapelikeskukseksi. Uutuuslajia padelia ja tennistä pelataan nyt huippuolosuhteissa uudessa hallissa. Sulkapallo, squash, salibandy, rolling ja pingis säilyvät lajivalikoimassa edelleen.
Lisätietoja keskuksesta löytyy osoitteesta www.kuopiontenniskeskus.fi, ja puh. 017 361 2655. Padel Sawo ry järjestää Kuopion Mailapelikeskuksessa alkeiskursseja, valmennusta ja kilpailuja, lue lisää tästä.

 

RAUHALAHTI BOWLING - KEILAILUKESKUS + BILJARDI

Kylpylähotelli Rauhalahdesta keilahallille on vain kävelymatka, noin 1 km. Keilahallissa on 12 rataa, viihtyisä ravintola sekä 3 kilpailutason biljardipöytää. Kesäterassin yhteydessä on lisäksi minigolfrata. Tutustu keilahalliin tästä.
Rauhalahti Bowling Rauhalahti tarjoaa niin yksittäisille keilaajille kuin tyhy- ja virkistyspäiväläisillekin mukavat jatkot kylpylässä, tanssi- ja karaokeilloissa tai Jätkänkämpän perinneilloissa. Pyydä ryhmälle tarjous Rauhalahden myyntipalvelusta puh. 030 608 30.

Kylpylää ja keilausta edullisesti yhteishintaan:
-- Ensin kylpylään ja sitten keilaamaan:
Rauhalahti Bowlingiin pääsee keilaamaan saman päivän aikana ma-to klo 9-16 Rauhalahden kylpylän kuitilla tarjoushintaan 14 €.
-- Ensin keilaamaan ja sitten kylpylään: Rauhalahden kylpylään pääsee saman päivän aikana (ma-to klo 9-16) Rauhalahti Bowlingin keilakuitilla tarjoushintaan 9 €.


RAUHALAHDEN RATSASTUSTALLIT

Kylpylähotelli Rauhalahden naapurissa toimii yksityinen ratsastustalli, Rauhalahden Ratsastuskoulu. Lisätietoja Rauhalahden Ratsastuskoulusta löytyy puh. 044 3612383 ja osoitteesta www.rauhalahdenratsastuskoulu.fi

LIPPUMÄEN URHEILUALUE: SKEITTIPARKKI, JALKAPALLOHALLI, TEKOJÄÄRATA, JÄÄHALLI

Lippumäki sijaitsee noin 5 km Rauhalahden eteläpuolella, Petosen kaupunginosassa (osoite Rauhalahdentie 66), katso ajo-ohje tästä. Lippumäessä on ylipainehalli (mm. jalkapallo), Tuplajäät jäähalli, tekojäärata sekä skeittiparkki.

Lippumäen ylipainehalli on syksyllä 2019 valmistunut Pohjoismaiden suurin kuplahalli. Hallin 10 600 neliömetrin tilaan mahtuu kolme tekonurmipäällysteistä jalkapallokenttää, missä voivat harjoitella jalkapalloilijoiden lisäksi mm. pesäpalloilijat, rugbyn ja amerikkalaisen jalkapallon pelaajat, sekä yksilölajien urheilijoista esim. keihäänheittäjät. Ylipainehallin kokonaisuuteen kuuluu lisäksi 251 neliömetrin kokoinen huoltorakennus, sisältäen neljä pukukoppia, taukotilan ja keittiön. Katso lisää tästä.

Junori KalPa Tuplajäät - jäähallissa on kaksi areenaa, joiden koot on 28 x 58 metriä. Toisessa kerroksessa on lounaskahvio, liikuntasali sekä kokoustila. Katso lisää tästä.

Lippumäen skeittiparkki on tasoltaan maailmanluokkaa. 

Talvella Lippumäestä löytyy myös tekojäärata. Katso tästä tietoja radan käyttöön liittyen.

MEGAZONE LASERPELIKESKUS KUOPIO

Megazone sijaitsee Cantin ostoskeskuksessa, noin 2 km Kylpylähotelli Rauhalahdesta, Hermannin ostoskeskuksessa (Leväsentie 2 B), katso sijainti tästä. Megazone laserpeli on hauska, futuristinen ja supersuosittu sisällä pelattava peli, joka sopii ikään ja kuntoon katsomatta kaikille seikkailunhaluisille.
Katso lisää tästä ja varaa peli.

MAASTOHIIHTO

Rauhalahdesta on helppo lähteä hiihtämään, hotellin nurkalta lähtee hiihtolatuja, myös valaistu latu ja keväämmällä latuverkosta Kallaveden jäällä. Hotellissa on vuokrattavana suksia, sauvoja ja jonkun verran myös monoja (10 € / 3 tuntia) - myös lumikenkiä on vuokrattavana (10 € / päivä).
Kuopion kaupunki ylläpitää latuverkostoa.
Kuopion alueen hiihtolatujen kunnostustilannetta pääsee seuraamaan verkosta reaaliaikaisesti. Seuranta toimii hiihtokauden alettua latujen osalta ja kunnostustilanteen näet kartalta. Katso tästä latujen kunnostustilanne.