Rauhalahden alue

Rauhalahden alueella on Kylpylähotelli Rauhalahden lisäksi monia palveluita useiden eri yrittäjien toimesta. Matkailukeskus Rauhalahti tarjoaa mökkivuokrausta ja leirintäalueen palvelut, Rauhalahti Bowlingissa on keilaradat ja minigolf. Alueelta löytyy myös eläinpuisto, uimaranta, välinevuokraamo, ratsastustalli, tennis- ja squashhallit sekä järviristeilyjä. Alueen upea luonto reitteineen houkuttaa liikkumaan ja ulkoilemaan.

Klikkaa tästä Rauhalahden aluekartta.

 

RAUHALAHDEN ELÄINPUISTO

Rauhalahden eläinpuisto on suunnattu kaikenikäisille eläinten ystäville, vauvasta vaariin. Siellä voi koko perhe viettää mukavaa kesäpäivää seuraten eläinten touhuja.

Eläinpuisto on auki joka päivä kesäaikaan: 1.6.2020 alkaen päivittäin klo 10-20.

Liput: 6 € / henkilö, alle 7 vuotiaat vain vanhemman seurassa. Kesäpassi, joka  voimassa koko kesäkauden, 20 € / henkilö.
Ryhmät: 5 € /hlö min 15 hlöä, ryhmämyynti suoraan eläinpuistosta, myynti@rauhalahdenelainpuisto.fi ja puh. 050 532 7151

 

LAPSIYSTÄVÄLLINEN UIMARANTA

Rauhalahdessa on matala ja hiekkapohjainen ranta, jossa pienetkin lapset pääsevät nauttimaan vedestä. Ranta-alueella sijaisee lisäksi lasten leikkipaikka sekä erillinen nuotiopaikka, joka on vapaassa käytössä. Nuottakota on vuokrattavissa matkailukeskuksesta.

 

VÄLINEVUOKRAUS KESÄAIKAAN

Kesäaikaan Matkailukeskus Rauhalahdessa on vuokrattavissa SUP-lautoja, kanootteja, kajakkeja, soutuveneitä ja polkuautoja.

Vuokraus matkailukeskuksen kaupasta, joka sijaitsee ravintolan yhteydessä kesävastaanoton vieressä. Avoinna 8.6.-9.8.2020 joka päivä klo 11-21.
Lisätietoja Matkailukeskuksesta löytyy osoitteesta www.visitrauhalahti.fi, puh. 017 473 000.
Voit vuokrata välineet myös netistä, katso tästä.

Matkailukeskus Rauhalahden rannassa toimii myös vesijettivuokrauspiste (RS Team Oy), lisätietoja tästä.

 

LUONTOPOLKU JA LENKKEILYMAASTOT

Ainutlaatuinen Katiskaniemen luontopolku alkaa kylpylähotelli Rauhalahden takaa. Polku sijaitsee suurimmaksi osaksi Natura 2000-verkostoon kuuluvalla luonnonsuojelualueella. Parin kilometrin mittainen luontopolku kiertelee Katiskaniemen rantoja myötäillen. Metsän siimeksessä retkeilijä siirtyy mikroilmastosta toiseen kokien niin lehto-, kangas- kuin kalliometsän tunnelmaa. Katso lisää tästä.

Lisäksi alueella ja lähtiympäristössä on paljon muita ulkoilu- ja lenkkeilyreittejä. Katso tästä Kuopion liikunta- ja ulkoilukarttoja.

M/S SALMETAR RISTEILEE RAUHALAHTI-SATAMA VÄLILLÄ

 

Risteilyt kaupunkiin M/S Salmetar-laivalla 23.6.-8.8.2020 ma-la. Katso aikataulut tästä.
Laivalla pääsee piipahtamaan myös hiekkarantaisessa Hietasalon saaressa, joka on suosittu kesäkohde Kuopiossa.

Liput:
Yksi suunta: 9 € / aikuinen, 4,50 € / lapsi
Menopaluu: 18 € / aikuinen, 9 € / lapsi

 

RAUHALAHTI BOWLING - KEILAILUKESKUS

Kylpylähotelli Rauhalahdesta keilahallille on vain kävelymatka, noin 1 km. Keilahallissa on 12 rataa, viihtyisä ravintola sekä 3 kilpailutason biljardipöytää. Kesäterassin yhteydessä on lisäksi minigolfrata. Tutustu keilahalliin tästä: Rauhalahti Bowling

Rauhalahti tarjoaa niin yksittäisille keilaajille kuin tyhy- ja virkistyspäiväläisillekin mukavat jatkot kylpylässä, tanssi- ja karaokeilloissa tai Jätkänkämpän perinneilloissa. Pyydä ryhmälle tarjous Rauhalahden myyntipalvelusta puh. 030 608 30.

KYLPYLÄÄ JA KEILAUSTA EDULLISESTI YHTEISHINTAAN

Ensin kylpylään ja sitten keilaamaan:
Rauhalahti Bowlingiin pääsee keilaamaan saman päivän aikana ma-to klo 9-16 Rauhalahden kylpylän kuitilla tarjoushintaan 12 €.

Ensin keilaamaan ja sitten kylpylään: Rauhalahden kylpylään pääsee saman päivän aikana Rauhalahti Bowlingin keilakuitilla tarjoushintaan 9 €.


KUOPION TENNIS- JA SQUASH-HALLIT

Tenniskeskusta uudistetaan kesän 2020 aikana. Kesäkuun alussa sisääntulo nykyiseen halliin muuttuu nurmikentän puolelle turvallisuussyistä. Syksyllä pelataan uutuuslajia padelia ja tennistä huippuolosuhteissa Kuopion Tenniskeskuksella uudessa hallissa. Sulkapallo, squash, salibandy, rolling ja pingis säilyvät lajivalikoimassa edelleen. 1.6. alkaen halli on avoinna arkisin klo 11 - 19.

Kuopion Tenniskeskuksessa on mahdollisuus saada yksityistunteja ja valmennusta ko. lajeissa. Lisätietoja keskuksesta löytyy osoitteesta www.kuopiontenniskeskus.fi, ja puh. 017 361 2655.

Rauhalahden Tenniskeskus on kotipaikka Puijo Tennis Team PTT:lle, joka edistää lasten ja nuorten harrastus- ja kilpailutoimintaa tenniksen, racketlonin sekä myös muiden mailapelien ja liikuntaharrastusten parissa. Lisätietoja PTT:n toiminnasta, valmennuksesta ja kursseista saa osoitteesta www.puijontennisteam.com.


RAUHALAHDEN RATSASTUSTALLIT

Kylpylähotelli Rauhalahden naapurissa toimii yksityinen ratsastustalli, Rauhalahden Ratsastuskoulu. Lisätietoja Rauhalahden Ratsastuskoulusta löytyy puh. 044 3612383 ja osoitteesta www.rauhalahdenratsastuskoulu.fi

 

RAUHALAHTI TEATTERI

Rauhalahden katetulla teatteriareenalla, joka sijaitsee kivenheiton päässä Kylpylähotelli Rauhalahdesta, Ismo Apellin vetämä Rauhalahti Teatteri esittää kesäisin suosittuja musikaaleja ja kesäteatteriesityksiä. Vallitsevasta tilanteesta johtuen kesällä 2020 ei ole esityksiä lainkaan - kesälle 2021 suunnitelmat ovat jo pitkällä, niistä lisää myöhemmin.

 

MATKAILUKESKUS RAUHALAHTI

 

Matkailukeskus Rauhalahti on viiden tähden matkailukeskus, joka sijaitsee vain kivenheiton päässä Kylpylähotelli Rauhalahdesta. Matkailukeskus Rauhalahdessa on korkeatasoista, ympärivuotista majoitusta lomahuviloissa ja uusissa saunallisissa lomamökeissä. Kesäaikaan loma- ja leirintämökkejä sekä caravan- ja telttapaikkoja. Alueella on kesäaikaan ravintola, kesäterassi, kauppa, vuokrattavat rantasaunat sekä ryhmien grillijuhlia varten Nuottakota. Välinevuokraus kesäaikaan. Lisätietoja www.visitrauhalahti.fi