RAUHALAHDESSA ON LUONTO LÄHELLÄ

YMPÄRISTÖMME ON VOIMAVARAMME

Rauhalahden kylpylähotelli sijaitsee EU:n Natura-verkostoon kuuluva luonnonsuojelualueen vieressä lähellä kaupunkia, joten voimme pitää itseämme luontohotellina. Ympäristökatselmus on tehty 4.5.2011, josta lähtien on tunnistettu ympäristönäkökohdat. Ympäristökäsikirja on päivitetty vuosittain tai tarpeen mukaan. Tärkeimmiksi ympäristönäkökohdiksi olemme ottaneet energian ja veden kulutuksen sekä hankinnat ja jätehuollon. Nämä määrittävät tavoitteemme. Koko Rauhalahden henkilökunta saa tiedon kulutuksista kerran kuukaudessa ilmestyvässä henkilökunnan ” Tiedot@ ” -kuukausitiedotteesta. Näin seurantajärjestelmän hyödyntäminen on avainasemassa tavoitteisiin pääsemiseksi. Koko henkilökunnan sitoutuminen on kaiken edellytys myös ympäristötoiminnassa.

Vuoden 2020 alusta Kylpylähotelli Rauhalahti ja Lohja Spa & Resort fuusioitui Kuopion ja Lohjan Kylpylät Oy:ksi. Yhteisenä tavoitteena molemmissa kohteissa on saada kestävää matkailua edistävä Green Key-ympäristömerkki vuonna 2021.

 

Yrityksen hankinnoissa huomioimme ympäristön, veden ja sähkönkulutuksen sekä niistä aiheutuvat kustannukset. Hankinnoissamme suosimme lähiyrityksiä ja kotimaisia tuottajia. Yksittäispakattujen tuotteiden käytöstä on pääosin luovuttu. Seuraamme ruokahävikkiä ja ohjeistamme asiakkaitamme ottamaan ruokaa noutopöydistä niin, että hävikkiä tulisi mahdollisimman vähän. Olemme mukana myös ResQ-järjestelmässä hävikin pienentämiseksi.

Kylpylähotelli Rauhalahti on sitoutunut  energiatehokkuuteen. Olemme mukana vastuullisten energiankäyttäjien joukossa ja olemme tehneet energiatehokkuussopimuksen vuosille 2017-2025. Energiansäästön välitavoite vuoteen 2020 on 381 MWh ja kokonaistavoite vuoteen 2025 mennessä 571 MWh.

Vuosina 2008-2016 Rauhalahti oli mukana Motivan energiatehokkuusohjelmassa, jossa tavoitteena oli 9 prosentin energiansäästö vuoden 2016 loppuun mennessä. Rauhalahdessa toteutuneet säästöt sähkön kulutuksen osalta olivat -8,65 %, lämmön kulutuksen osalta -4,82 % ja veden kulutuksen osalta -14,22 %.