RAUHALAHDESSA ON LUONTO LÄHELLÄ

YMPÄRISTÖMME ON VOIMAVARAMME

Rauhalahti sijaitsee kauniilla luontoalueella Katiskaniemessä, jossa on myös EU:n Natura-verkostoon kuuluva luonnonsuojelualue. Luonto on meille tärkeä, sijaitsemmehan aivan luonnonsuojelualueen vieressä. Ympäristönäkökohdista tärkeimmät tavoitteemme ovat energian- ja vedenkulutuksen vähentäminen, hankintojen keskittäminen sekä lajittelun tehostaminen.

Energian säästämiseksi olemme ottaneet käyttöön lämmöntalteenottojärjestelmän huoneissa, ravintolassa, kylpylässä ja kokoustiloissa. Sisälämpötila on asetettu 21°C:een.  Energiansäästölamppujen ja liiketunnistimien käyttö valaisemisessa on vaikuttanut edullisesti sähkönkulutukseen.

Vedenkulutuksen vähentämiseksi esimerkiksi siivousmenetelmät valitaan lian määrän mukaan. Lähtökohtaisesti pyrimme käyttämään kuivia siivousmenetelmiä.

Yrityksen hankinnoissa huomioimme ympäristön, veden ja sähkönkulutuksen sekä niistä aiheutuvat kustannukset. Hankinnoissamme suosimme lähiyrityksiä ja kotimaisia tuottajia. Yksittäispakattujen tuotteiden käytöstä on pääosin luovuttu.

Kylpylähotelli Rauhalahti on sitoutunut muiden Solaris-kylpylöiden (Kylpylähotelli Summassaari ja Kylpylähotelli Päiväkumpu) tavoin energiatehokkuuteen. Olemme mukana vastuullisten energiankäyttäjien joukossa ja olemme tehneet energiatehokkuussopimuksen vuosille 2017-2025. Jo tätä ennen, vuodesta 2008 alkaen olimme mukana Motivan energiatehokkuusohjelmassa, jossa tavoitteena oli 9 prosentin energiansäästö vuoden 2016 loppuun mennessä. Rauhalahdessa toteutuneet säästöt 2008-2016 sähkön kulutuksen osalta oli -8,65 %, lämmön kulutuksen osalta -4,82 % ja veden kulutuksen osalta -14,22 %, joten suunta on ollut erittäin hyvä.