RAUHALAHDESSA ON LUONTO LÄHELLÄ

YMPÄRISTÖMME ON VOIMAVARAMME

Rauhalahti sijaitsee kauniilla luontoalueella Katiskaniemessä, jossa on myös EU:n Natura-verkostoon kuuluva luonnonsuojelualue. Luonto on meille tärkeä, sijaitsemmehan aivan luonnonsuojelualueen vieressä. Ympäristönäkökohdista tärkeimmät tavoitteemme ovat energian- ja vedenkulutuksen vähentäminen, hankintojen keskittäminen sekä lajittelun tehostaminen.

Energian säästämiseksi olemme ottaneet käyttöön lämmöntalteenottojärjestelmän huoneissa, ravintolassa, kylpylässä ja kokoustiloissa. Sisälämpötila on asetettu 21°C:een.  Energiansäästölamppujen ja liiketunnistimien käyttö valaisemisessa on vaikuttanut edullisesti sähkönkulutukseen.

Vedenkulutuksen vähentämiseksi esimerkiksi siivousmenetelmät valitaan lian määrän mukaan. Lähtökohtaisesti pyrimme käyttämään kuivia siivousmenetelmiä.

Yrityksen hankinnoissa huomioimme ympäristön, veden ja sähkönkulutuksen sekä niistä aiheutuvat kustannukset. Hankinnoissamme suosimme lähiyrityksiä ja kotimaisia tuottajia. Yksittäispakattujen tuotteiden käytöstä on pääosin luovuttu. Seuraamme ruokahävikkiä ja ohjeistamme asiakkaitamme ottamaan ruokaa noutopöydistä niin, että hävikkiä tulisi mahdollisimman vähän. Olemme mukana myös ResQ-järjestelmässä hävikin pienentämiseksi.

Kylpylähotelli Rauhalahti on sitoutunut muiden Solaris-kylpylöiden (Kylpylähotelli Summassaari ja Kylpylähotelli Päiväkumpu) tavoin energiatehokkuuteen. Olemme mukana vastuullisten energiankäyttäjien joukossa ja olemme tehneet energiatehokkuussopimuksen vuosille 2017-2025. Energiansäästön välitavoite vuoteen 2020 on 381 MWh ja kokonaistavoite vuoteen 2025 mennessä 571 MWh.

Vuosina 2008-2016 Rauhalahti oli mukana Motivan energiatehokkuusohjelmassa, jossa tavoitteena oli 9 prosentin energiansäästö vuoden 2016 loppuun mennessä. Rauhalahdessa toteutuneet säästöt sähkön kulutuksen osalta olivat -8,65 %, lämmön kulutuksen osalta -4,82 % ja veden kulutuksen osalta -14,22 %.