Aktiviteetteja lomalaisille

Rauhalahdessa voit harrastaa omatoimisesti ulkoilua ja kuntoilua kuntosalilla. Mikäli haluat ohjattua toimintaa, voit ottaa osaa  treenitunneillemme.

 

Kuntosali on majoittujille vapaasti käytettävissä. Siellä on hyvät TechnoGym -laitteet, jotka sopivat kaikenikäisille, myös vanhemmalle väelle. Hotellin liikuntasalia on mahdollista vuokrata esim. sulkapallon, pickleballin ja sählyn pelaamiseen, katso lisää tästä.

Arki-iltaisin voi osallistua treeneihin - tervetuloa kuntoilemaan myös ensikertalaiset! Katso treenikalenteri tästä. Ilmoittaudu tunnille varauskalenterin kautta.

Kokeile sulan kelin aikaan frisbeetä! Hotellin takana on yksi frisbeegolf-kori  ja vastaanotosta voi vuokrata kiekkoja (5 €).

Rauhalahdessa voit hemmotella itseäsi niin hieronnassa, kosmetologien hoidoissa kuin myös parturi-kampaamossa. Lue lisää tästä.

Lapsille on hotellissa leikkihuone ja ulkona leikkipiha. Palloilukenttä löytyy huoneistohotellin vierestä.

Ulkoilu on Rauhalahdessa helppoa. Hotellin takaa lähtee luontopolku (2,5 km) joka kiertää Katiskaniemeä, luonnonsuojelualueen reunoja. Se on myös talvisin kierrettävissä.
Myös hotellin naapurissa olevan Matkailukeskus Rauhalahden puolella on hyviä reittejä lenkkeilyyn. Talviaikaan voit lainata meiltä kävelysauvoja, hiihtovälineitä ja lumikenkiä, katso tästä hinnasto. Hiihtolatuja ylläpitää Kuopion kaupunki ja Rauhalahdesta pääsee laduille ihan hotellin nurkalta. Voit seurata ajantaista latujen kunnossapitoa tästä linkistä. Lapsille on lainattavissa liukureita ja pulkkia.

Alkukesästä lokakuun loppuun asti hotellin pääoven edessä sijaitsee Vilkku E-Citypyörien asema, josta voi sovelluksen avulla vuokrata sähköpyörän, katso lisää tästä.

Ulkoilun lomassa on mukava pysähtyä nuotiotulille ja nyt siihen on hyvä mahdollisuus Rauhalahdessa. 600 m hotellista sijaitsee Jätkänkämpän laavu ja sitä voi vuokrata omaan käyttöön. Hinta on 40 €, joka sisältää laavun käytön enintään 3 tunniksi, puut ja tulitikut. Puulaatikon avain hotellin respasta kuittausta (henkilötodistus esitettävä) vastaan. Lisähinnasta voi ostaa hotellin ravintolasta juomaa ja grillimakkaroita.

Iltaviihteen osalta katso päivitettyjä tietoja tästä.

 

RAUHALAHDEN ALUEEN MUUT AKTIVITEETIT

Rauhalahden alueella on paljon mukavaa tekemistä.

Ympäri vuoden on avoinna keilahalli & biljardi, ratsastustallit, mailapelikeskus (tennis, squash, padel jne), Megazone -laserpeli.

Kesäaikaan Rauhalahti Teatteri, eläinpuisto, upea uimaranta, välinevuokrausta (kanootit, veneet, SUP-laudat, vesijetit jne), beachvolleykentät.

5 km päässä Rauhalahdesta sijaitsee Lippumäen monipuolinen liikuntakeskus, jossa on skeittiparkki, tekojäärata, jäähalli, jalkapallokentät.

Katso lisää tästä.

PUIJO

Puojon torni lumoavine Kallavesi-maisemineen on ehdoton käyntikohde Kuopiossa.

Joulukuussa Puijo pukeutuu jouluun ja  siellä on tarjolla mm. Hilima Haepekka -tontun talviseikkailupolku 4.12 lähtien, lauantaisin 4.-18.12. joupukki ja muori ovat tavattavissa, tornikahvilassa eri taitelijoiden miniatyyrinäyttely 4.12 alkaen, 4. ja 12.12. Kuopion Eläinpihan karvakaverit tavattavissa jne. Lue lisää tästä

Puijolla voit kokea mäkihyppykokemuksen VR-laseilla. Istut turvallisesti Puijon tornin ala-aulassa ”lähtöpuomilla” ja koet elämäsi mäkihypyn. Kolmiuloitteinen, aito 130 metrin loikka Puijon suurmäestä antaa aihetta keskusteluihin lomakokemuksista! Sopii kaiken ikäisille. Virtuaalimäkihypyn hinta on 5 € / hlö.  

Puijon piha-alueelta pääseet tutustumaan Suomen eläimiin AR-kierroksella. Se on sisällöltään opettava, eläimistä videoiden ja kertojan esittämänä toteutettu digitaalinen kokemus. Sisältö on toteutettu yhdessä Ähtärin eläinpuiston ammattilaisten kanssa. ierros sijaitsee Puijon Majan takana, Puijon Lumon yhteydessä lähimetsässä. Toistaiseksi reitti on osittain vaikeakulkuista. Parhaiten pääset käyttämään AR kokemusta lataamalla ohjelman jo kotona älylaitteeseesi. Lataa sovelluskaupasta Salmi AR. Avattuasi sen, valitse Suomen eläimet (ahmaikoni), lataa sisältöpaketti, skannaa laitteesi kameralla herätetaulu, aseta äänenvoimakkuus sopivaksi ja nauti. Lataus ja Suomen eläimet- kierros ovat maksuttomia ja sopivat kaiken ikäisille.

Puijolla on myös vuorattavana sähköavusteisia FAT-bikeja, katso lisää tästä.

Talvella Puijon lakialueelle on tehty koko perheen lumimaailma ja mäenlaskualue, joka kantaa nimeä Puijon lumo. Hauskuuden maksimoimiseksi mäenlaskualueelle on tuotu mattohissi, snow tube -renkaat ja Stigan laskuvälineitä. Katso lisää tästä. 

 

KUOPION NÄHTÄVYYDET

Omatoimiseen lomailuun on paljon vaihtoehtoa myös Kuopion ydinkaupungissa kuin lähialueillakin kuten Tahkon laskettelukeskuksessa. Lisätietoja voit lukea tästä sekä www.kuopiotahko.fi

KULTTUURIA

Kuopion kaupunginteatterissa ja Kuopion musiikkikeskuksessa on laadukkaat ohjelmistot.  Meiltä voi varata myös teatteripaketteja Kuopion kaupunginteatteriin. Koronatilanne on siirtänyt esitysten alkamisaikoja, katso tarkemmat esitysajat ko. nettisivuilta.

Katso lisää Kuopion käyntikohteista tästä.

MUUMI-JÄÄLUOLA, VESILEPPIS LEPPÄVIRTA

Suosittelemme kaikille Muumi-faneille vierailua ainutlaatuisessa Muumi -jääluolassa Leppävirralla. Jääluola sijaitsee aivan 5-tien varrella, noin 50 km etelään Rauhalahdesta. Se on avoinna 26.12.2021 alkaen. Katso lisää tästä.