Aktiviteetteja lomalaisille

Rauhalahdessa voit harrastaa omatoimisesti ulkoilua, kuntoilua kuntosalilla ja treenitunneilla,  vuokrata vapaa-ajanvälineitä. Alueella paljon tekemistä ja näkemistä, lue lisää! 

Katso video Kylpylähotelli Rauhalahdesta!

Kuntosali on majoittujille vapaasti käytettävissä. Siellä on hyvät TechnoGym -laitteet, jotka sopivat kaikenikäisille, myös vanhemmalle väelle. Hotellin liikuntasalia on mahdollista vuokrata esim. sulkapallon, pickleballin ja sählyn pelaamiseen, katso lisää tästä.

Arki-iltaisin voi osallistua treeneihin - tervetuloa kuntoilemaan myös ensikertalaiset! Katso treenikalenteri tästä. Ilmoittaudu tunnille varauskalenterin kautta.

Rauhalahdessa voit hemmotella itseäsi niin hieronnassa, kosmetologien hoidoissa kuin myös parturi-kampaamossa. Lue lisää tästä.

Lapsille on hotellissa leikkihuone. Kesällä ulkona on leikkipiha ja palloilukenttä löytyy huoneistohotellin vierestä.

Ulkoilu on Rauhalahdessa helppoa. Hotellin takaa lähtee luontopolku (2,5 km) joka kiertää Katiskaniemeä, luonnonsuojelualueen reunoja. Myös hotellin naapurissa olevan Matkailukeskus Rauhalahden puolella on hyviä reittejä lenkkeilyyn. 

Katso vuokravälineet ja Kuopion maastopyörävuokraamot tästä.

Talviaikaan voit lainata meiltä kävelysauvoja, hiihtovälineitä ja lumikenkiä, katso tästä hinnasto. Hiihtolatuja ylläpitää Kuopion kaupunki ja Rauhalahdesta pääsee laduille ihan hotellin nurkalta. Lapsille on lainattavissa liukureita ja pulkkia.

Ulkoilun lomassa on mukava pysähtyä nuotiotulille. Hotellista  600 m päässä sijaitsee Jätkänkämpän laavu ja sitä voi vuokrata omaan käyttöön. Voit myös vuokrata katetun isommallekin porukalle sopivan Nuottakodan Matkailukeskus Rauhalahden rannasta, lisätietoja puh. 017 473 000 tai sähköpostitse sales@visitrauhalahti.fi.

Iltaviihteen osalta katso päivitettyjä tietoja tästä.

RAUHALAHDEN ALUEEN MUUT AKTIVITEETIT

Rauhalahden alueella on ympäri vuoden on avoinna keilahalli & biljardi, ratsastustallit, mailapelikeskus (tennis, squash, padel jne), Megazone -laserpeli. Lue näistä lisää tästä.

5 km päässä Rauhalahdesta sijaitsee Lippumäen monipuolinen liikuntakeskus, jossa on skeittiparkki, jalkapallokentät ja talviaikaan myös tekojäärata ja jäähalli.

Katso lisää Rauhalahden alueesta tästä.

Kesäaika

Rauhalahdessa on upea uimaranta ja beachvolleykentät. Hotellin naapurissa Matkailukeskus Rauhalahdesta voi varata vuokravälineitä (kanootteja, soutuveneitä, kajakkeja), katso lisää tästä ja varaa etukäteen. Vesijettejä vuokraava Aj RS Team Oy sijaitsee Matkailukeskus Rauhalahdessa. Rauhalahden Eläinpuisto avautuu toukokuussa 2023.

PUIJO

Puijolle kannataa ehdottomasti suunnata maisemien mutta myös aktiviteettien takia.

Puijon tornin lähituntumaan on tehty digitalinen metsäsatupolku. Lähde retkellle Puijon tornilta uudelle laavulle. Lue käyttöohjeet metsäsatupolkuun tästä.

Uutta Puijolla on kolme esteetöntä luontopolkua, lue lisää tästä.

Puijolla voit kokea mäkihyppykokemuksen VR-laseilla. Istut turvallisesti Puijon tornin ala-aulassa ”lähtöpuomilla” ja koet elämäsi mäkihypyn. Sopii kaiken ikäisille. Virtuaalimäkihypyn hinta on 5 € / hlö.  

Puijon piha-alueelta pääseet tutustumaan Suomen eläimiin AR-kierroksella. Lataa sovelluskaupasta Salmi AR. Avattuasi sen, valitse Suomen eläimet (ahmaikoni), lataa sisältöpaketti, skannaa laitteesi kameralla herätetaulu, aseta äänenvoimakkuus sopivaksi ja nauti. Lataus ja Suomen eläimet- kierros ovat maksuttomia ja sopivat kaiken ikäisille.

Puijolla on myös vuorattavana sähköavusteisia FAT-bikeja, katso lisää tästä. Puijolle on tehty maastopyöräilyreittejä, lue lisää tästä ja uusi laavu upein maisemin.

Puijon matkailualueen lähellä kävelymatkan päässä sijaitsee upea  frisbeegolf -rata. Radalla on 18 frisbee golf väylää. Voit vuokrata frisbeevälineitä Puijon tornin matkamuistomyymälästä Pelaaminen on maksutonta.

Legendaariset Puijon portaat kutsuu harjoittelemaan. Upeat valaistut Puijon portaat hyppyrimäkien vieressä ovat ihanteellinen harjoituspaikka kunnon kohottamiseen niin huippu-urheilijoille kuin kuntoilijoillekin. Puijon portaita pääsee nousemaan Puijon tornille ja Majalle.

Lue lisää Puijon aktiviteeteista tästä. Lasten maailma avautuu myöhemmin kesällä.

KUOPION NÄHTÄVYYDET

Omatoimiseen lomailuun on paljon vaihtoehtoa myös Kuopion ydinkaupungissa kuin lähialueillakin kuten Tahkollakin. Lisätietoja voit lukea tästä sekä www.kuopiotahko.fi
Tutustu Kuopion alueeseen Kuopion kesäoppaan avulla, lue tästä.

MUUMI-JÄÄLUOLA, VESILEPPIS LEPPÄVIRTA, avautuu 1.4.2023.

Suosittelemme kaikille Muumi-faneille vierailua ainutlaatuisessa Muumi -jääluolassa Leppävirralla. Jääluola sijaitsee aivan 5-tien varrella, noin 50 km etelään Rauhalahdesta.  Katso lisää tästä. Jääluola avautuu 1.4.2023 entistä suurempana!

KULTTUURIA

Kuopion kaupunginteatterissa ja Kuopion musiikkikeskuksessa on laadukkaat ohjelmistot.  Meiltä voi varata myös teatteripaketteja Kuopion kaupunginteatteriin.  Katso lisää Kuopion käyntikohteista tästä.