Aktiviteetteja lomalaisille

Rauhalahdessa voit harrastaa omatoimisesti ulkoilua ja kuntoilua kuntosalilla. Mikäli haluat ohjattua toimintaa, voit ottaa osaa treenitunneillemme sekä tarkistaa muun ohjelman paikan päällä saatavasta viikon lomaohelmasta.

 

Kuntosali on majoittujille vapaasti käytettävissä. Siellä on hyvät TechnoGym -laitteet, jotka sopivat kaikenikäisille, myös vanhemmalle väelle. Hotellin liikuntasalia on mahdollista vuokrata esim. sulkapallon, pickleballin ja sählyn pelaamiseen, katso lisää tästä.

Arki-iltaisin voi osallistua treeneihin - tervetuloa kuntoilemaan myös ensikertalaiset! Katso treenikalenteri tästä. Ilmoittaudu tunnille varauskalenterin kautta.

Rauhalahdessa voit hemmotella itseäsi niin hieronnassa, kosmetologien hoidoissa kuin myös parturi-kampaamossa. Lue lisää tästä.

Lapsille on hotellissa leikkihuone. Kesällä ulkona on leikkipiha ja palloilukenttä löytyy huoneistohotellin vierestä.

Ulkoilu on Rauhalahdessa helppoa. Hotellin takaa lähtee luontopolku (2,5 km) joka kiertää Katiskaniemeä, luonnonsuojelualueen reunoja. Se on myös talvisin kierrettävissä.
Myös hotellin naapurissa olevan Matkailukeskus Rauhalahden puolella on hyviä reittejä lenkkeilyyn. Talviaikaan voit lainata meiltä kävelysauvoja, hiihtovälineitä ja lumikenkiä, katso tästä hinnasto. Hiihtolatuja ylläpitää Kuopion kaupunki ja Rauhalahdesta pääsee laduille ihan hotellin nurkalta. Voit seurata ajantaista latujen kunnossapitoa tästä linkistä. Lapsille on lainattavissa liukureita ja pulkkia.

Kokeile sulan kelin aikaan frisbeetä! Hotellin takaa löytyy frisbeegolfkoreja ja vastaanotosta voi vuokrata kiekkoja (5 €).

Alkukesästä lokakuun loppuun asti hotellin pääoven edessä sijaitsee Vilkku E-Citypyörien asema, josta voi sovelluksen avulla vuokrata sähköpyörän, katso lisää tästä.

Ulkoilun lomassa on mukava pysähtyä nuotiotulille ja nyt siihen on hyvä mahdollisuus Rauhalahdessa. 600 m hotellista sijaitsee Jätkänkämpän laavu ja sitä voi vuokrata omaan käyttöön. Hinta on 40 €, joka sisältää laavun käytön enintään 3 tunniksi, puut ja tulitikut. Puulaatikon avain hotellin respasta kuittausta (henkilötodistus esitettävä) vastaan. Lisähinnasta voi ostaa hotellin ravintolasta juomaa ja grillimakkaroita. Laavu on anniskelualuetta, joten omien alkoholijuomien nauttiminen on kiellettyä.

Iltaviihteen osalta katso päivitettyjä tietoja tästä.

RAUHALAHDEN ALUEEN MUUT AKTIVITEETIT

Rauhalahden alueella on paljon mukavaa tekemistä.

Ympäri vuoden on avoinna keilahalli & biljardi, ratsastustallit, mailapelikeskus (tennis, squash, padel jne), Megazone -laserpeli.

Kesäaikaan Rauhalahti Teatteri, eläinpuisto, upea uimaranta, välinevuokrausta (kanootit, veneet, SUP-laudat, vesijetit jne), beachvolleykentät.

5 km päässä Rauhalahdesta sijaitsee Lippumäen monipuolinen liikuntakeskus, jossa on skeittiparkki, tekojäärata, jäähalli, jalkapallokentät. Katso tästä tekojääradan aukioloajat ja luisteluvuorot.

Katso lisää Rauhalahden alueesta tästä.

PUIJO

Puijolle kannataa ehdottomasti suunnata maisemien mutta myös aktiviteettien takia. talvella Puijon lakialueelle on tehty koko perheen lumimaailma Puijon Lumo,  ja mäenlaskualue: kaksi upeaa snow tube rataa (kahdenkokoisia mäenlaskurenkaita) ja   omatoimimäki, jossa lasketaan Stigan snow flyer lumimatoilla. Renkaiden lähtöpaikalla lähettämisestä huolehtii uniikit SLIDER lähetysasemat, ensimmäiset laatuaan! Hauskuuden maksimoimiseksi mäenlaskualueelle on tuotu mattohissi, snow tube -renkaat ja Stigan laskuvälineitä. Puijon lumimaailma on avoinna  lauantaisin klo 11-17 ja sunnuntaisin klo 11-16 niin kauan kuin lumitilanne sallii. Katso ajankohtaiset aikataulut ja lisätiedot tästä.

Puijon tornin lähituntumaan on avattu omatoiminen seikkailupolku. Polku kiertää Puijon laen lähimetsässä ja on pituudeltaan noin 300 metriä. Seikkailupolku sisältää reittipisteitä, joista kustakin löytyy liikunnallinen tai muu toiminnallinen tehtävä. Seikkailua johdattaa runomittaisessa tarinassa tonttu Hilima Haepakka.

Puijolla voit kokea mäkihyppykokemuksen VR-laseilla. Istut turvallisesti Puijon tornin ala-aulassa ”lähtöpuomilla” ja koet elämäsi mäkihypyn. Sopii kaiken ikäisille. Virtuaalimäkihypyn hinta on 5 € / hlö.  

Puijon piha-alueelta pääseet tutustumaan Suomen eläimiin AR-kierroksella. Se on sisällöltään opettava, eläimistä videoiden ja kertojan esittämänä toteutettu digitaalinen kokemus. Parhaiten pääset käyttämään AR kokemusta lataamalla ohjelman jo kotona älylaitteeseesi. Lataa sovelluskaupasta Salmi AR. Avattuasi sen, valitse Suomen eläimet (ahmaikoni), lataa sisältöpaketti, skannaa laitteesi kameralla herätetaulu, aseta äänenvoimakkuus sopivaksi ja nauti. Lataus ja Suomen eläimet- kierros ovat maksuttomia ja sopivat kaiken ikäisille.

Puijolla on myös vuorattavana sähköavusteisia FAT-bikeja, katso lisää tästä. Puijolle on tehty maastopyöräilyreittejä, lue lisää tästä.

KUOPION NÄHTÄVYYDET

Omatoimiseen lomailuun on paljon vaihtoehtoa myös Kuopion ydinkaupungissa kuin lähialueillakin kuten Tahkon laskettelukeskuksessa. Lisätietoja voit lukea tästä sekä www.kuopiotahko.fi

KULTTUURIA

Kuopion kaupunginteatterissa ja Kuopion musiikkikeskuksessa on laadukkaat ohjelmistot.  Meiltä voi varata myös teatteripaketteja Kuopion kaupunginteatteriin. Koronatilanne on siirtänyt esitysten alkamisaikoja, katso tarkemmat esitysajat ko. nettisivuilta. Katso lisää Kuopion käyntikohteista tästä.

Kesällä 2022 Rauhalahden kesäteatteriareenalla esitetään takuuhauskaa kesäteatteria: ohjelmassa on Rock'n rollators -musiikki-iloittelu, jossa keskipisteenä on vanhainkoti Virkeä ja sen asukkaat. Pääaoseissa Sakari Kuosmanen ja Tuija Piepponen. Liput Tiketistä. Lue lisää tästä https://www.rauhalahtiteatteri.fi/MUUMI-JÄÄLUOLA, VESILEPPIS LEPPÄVIRTA

Suosittelemme kaikille Muumi-faneille vierailua ainutlaatuisessa Muumi -jääluolassa Leppävirralla. Jääluola sijaitsee aivan 5-tien varrella, noin 50 km etelään Rauhalahdesta.  Katso lisää tästä.