Aktiviteetteja lomalaisille

Rauhalahdessa voit harrastaa omatoimisesti ulkoilua, kuntoilua kuntosalilla ja treenitunneilla,  vuokrata vapaa-ajanvälineitä. Alueella paljon tekemistä ja näkemistä, lue lisää! 

Katso video Kylpylähotelli Rauhalahdesta!

Kuntosali on majoittujille vapaasti käytettävissä. Siellä on hyvät TechnoGym -laitteet, jotka sopivat kaikenikäisille, myös vanhemmalle väelle. Hotellin liikuntasalia on mahdollista vuokrata esim. sulkapallon, pickleballin ja sählyn pelaamiseen, katso lisää tästä.

Arki-iltaisin voi osallistua treeneihin - tervetuloa kuntoilemaan myös ensikertalaiset! Katso treenikalenteri tästä. Ilmoittaudu tunnille varauskalenterin kautta.

Rauhalahdessa voit hemmotella itseäsi niin hieronnassa, kosmetologien hoidoissa kuin myös parturi-kampaamossa. Lue lisää tästä.

Lapsille on hotellissa leikkihuone. Kesällä ulkona on leikkipiha ja palloilukenttä löytyy huoneistohotellin vierestä.

ULKOILE, HIIHDÄ, LUISTELE

Ulkoilu on Rauhalahdessa helppoa. Hotellin takaa lähtee luontopolku (2,5 km) joka kiertää Katiskaniemeä, luonnonsuojelualueen reunoja. Myös hotellin naapurissa olevan Matkailukeskus Rauhalahden puolella on hyviä reittejä lenkkeilyyn. 

Katso vuokravälineet ja Kuopion maastopyörävuokraamot tästä. Kesäaikaan lokakuulle asti hotellin pääoven edessä on Vilkku Fillari - kaupunkipyörien parkki. Pyörät ovat sähköavusteisia ja niiden käyttöönotto tapahtuu sovelluksen kautta. Lue lisää tästä.

Katso vuokravälineet ja Kuopion maastopyörävuokraamot tästä.

Ulkoilun lomassa on mukava pysähtyä nuotiotulille. Hotellista  600 m päässä sijaitsee Jätkänkämpän laavu ja sitä voi vuokrata omaan käyttöön. Metsäpalovaroitusten aikaan laavua ei voi käyttää. Voit myös vuokrata katetun isommallekin porukalle sopivan Nuottakodan Matkailukeskus Rauhalahden rannasta, lisätietoja puh. 017 473 000 tai sähköpostitse sales@visitrauhalahti.fi.

Juhannusaattoa lukuunottamatta kesällä iltaviihde painottuu terassikaraokeen. Iltaviihteen osalta katso päivitettyjä tietoja tästä.

RAUHALAHDEN ALUEEN MUUT AKTIVITEETIT

Rauhalahden alueella on ympäri vuoden on avoinna keilahalli & biljardi, ratsastustallit, mailapelikeskus (tennis, squash, padel jne), Megazone -laserpeli. Lue näistä lisää tästä.

Rauhalahden eläinpuisto matkailukeskuksen puolella ja se on avoinna 3.6.-13.8. päivittäin klo 10-20. Tervetuloa suloisten eläinten maailmaan! Lisätietoja tästä.

Rauhalahdessa on upea uimaranta ja beachvolleykentät. Hotellin naapurissa Matkailukeskus Rauhalahdesta voi varata vuokravälineitä (kanootteja, soutuveneitä, kajakkeja), katso lisää tästä ja varaa etukäteen.

Vesijettejä ja E-Fatbikeja vuokraava Aj RS Team Oy sijaitsee Matkailukeskus Rauhalahdessa, lue lisää tästä.

Rauhalahti Teatteri on katettu teatteriareena kivenheiton päällä hotellista. Kesällä 2023 tulemme kokemaan huippuhauskan musikaalikomedian KARAVAANARIT sekä stand-up -iltoja. Lue lisää tästä.

Katso lisää Rauhalahden alueesta tästä.


PUIJO

Puijolle kannataa ehdottomasti suunnata maisemien mutta myös aktiviteettien takia.

Kesäaikaan Puijolle pääsee mäkihyppäjienkin käytössä olevalla tuolihissillä ja aivan veloituksetta. Tuolihissiä lähin pysäköintialue sijaitsee aivan hyppyrimäkien vieressä. Bussilla Puijon montuun, tuolihissin lähelle pääsee suoraan hotellin pysäkiltä bussilla nro 7. Lue lisää tästä.

Puijon tornin lähituntumaan on tehty digitalinen metsäsatupolku. Lähde retkellle Puijon tornilta uudelle laavulle. Lue käyttöohjeet metsäsatupolkuun tästä.

Puijolla on kolme esteetöntä luontopolkua, lue lisää tästä.

Puijolla voit kokea mäkihyppykokemuksen VR-laseilla. Istut turvallisesti Puijon tornin ala-aulassa ”lähtöpuomilla” ja koet elämäsi mäkihypyn. Sopii kaiken ikäisille. Virtuaalimäkihypyn hinta on 5 € / hlö.  

Puijon piha-alueelta pääseet tutustumaan Suomen eläimiin AR-kierroksella. Lataa sovelluskaupasta Salmi AR. Avattuasi sen, valitse Suomen eläimet (ahmaikoni), lataa sisältöpaketti, skannaa laitteesi kameralla herätetaulu, aseta äänenvoimakkuus sopivaksi ja nauti. Lataus ja Suomen eläimet- kierros ovat maksuttomia ja sopivat kaiken ikäisille.

Puijolla on myös vuorattavana sähköavusteisia FAT-bikeja, katso lisää tästä. Puijolle on tehty maastopyöräilyreittejä, lue lisää tästä ja uusi laavu upein maisemin.

Puijon matkailualueen lähellä kävelymatkan päässä sijaitsee upea  frisbeegolf -rata. Radalla on 18 frisbee golf väylää. Voit vuokrata frisbeevälineitä Puijon tornin matkamuistomyymälästä Pelaaminen on maksutonta.

Legendaariset Puijon portaat kutsuu harjoittelemaan. Upeat valaistut Puijon portaat hyppyrimäkien vieressä ovat ihanteellinen harjoituspaikka kunnon kohottamiseen niin huippu-urheilijoille kuin kuntoilijoillekin. Puijon portaita pääsee nousemaan Puijon tornille ja Majalle.

Lue lisää Puijon aktiviteeteista tästä.

TUTUSTU KUOPIOON JA YMPÄRISTÖÖN

Omatoimiseen lomailuun on paljon vaihtoehtoa myös Kuopion ydinkaupungissa kuin lähialueillakin kuten Tahkollakin. Lisätietoja voit lukea tästä sekä www.kuopiotahko.fi
Tutustu Kuopion alueeseen Kuopion kesäoppaan avulla, lue tästä.

Bellanrannassa (noin 5 km Rauhalahdesta keskustaan päin) on mahtava koko perheen HopLop -leikkipuisto, trampoliini-areena, sisäkarting, Lignell & Piispasen tehdaskierrokset & tastingit, Citygolf ja Saanan kylpyläpalvelut. Tutustu Bellanrantaan tästä.

Suosittelemme kaikille Muumi-faneille vierailua ainutlaatuisessa Muumi -jääluolassa Leppävirralla. Jääluola sijaitsee aivan 5-tien varrella, noin 50 km etelään Rauhalahdesta.  Katso lisää tästä. Jääluola on avoinna 31.8.2023 asti ma–su klo 10–20.

KULTTUURIA

Kuopio Tanssii ja Soi on yksi Kuopion suosituimmista kesätapahtumista ja se tuo kaupunkiin mahtavaa tanssikulttuuria. Tanssiviikko on 14.-20.6.2023. Lue lisää tästä. Uutta tanssiviikolla on  PÄIVÄTANSSIT, jotka järjestetään Kuopion torilla sijaitsevassa TanssiTeltassa torstaina 15.6. ja maanantaina 19.6. klo 14-15. Tanssia tahdittaa Matti Halmetvaara Trio. Vapaa sisäänpääsy.

Kuopion kaupunginteatterissa ja Kuopion musiikkikeskuksessa on laadukkaat ohjelmistot.  Meiltä voi varata syksylle myös teatteripaketteja Kuopion kaupunginteatteriin.

Kuopion museoita ja Tuomiokirkkoa ei kannata olla huomioimatta. Kertakaikkisen upeita käyntikohteita kaikenikäisille.

Katso lisää Kuopion käyntikohteista tästä.