Aktiviteetteja lomalaisille

Rauhalahdessa voit harrastaa omatoimisesti ulkoilua, kuntoilua kuntosalilla tai treenitunneilla ja  vuokrata vapaa-ajanvälineitä. Alueella paljon tekemistä ja näkemistä.

Katso video Kylpylähotelli Rauhalahdesta!

Kuntosali on majoittujille vapaasti käytettävissä. Siellä on TechnoGym -laitteet, jotka sopivat kaikenikäisille, myös vanhemmalle väelle. Hotellin liikuntasalia on mahdollista vuokrata esim. sulkapallon, pickleballin ja sählyn pelaamiseen.

Arki-iltaisin voi osallistua treeneihin - tervetuloa kuntoilemaan myös ensikertalaiset! Tutustu Rauhalahden treenikalenteriin! Ilmoittaudu tunnille varauskalenterin kautta.

Rauhalahdessa voit hemmotella itseäsi niin hieronnassa ja kosmetologien hoidoissa - tutustu hoito-osaston palveluihin!

Lapsille on hotellissa leikkihuone. Kesällä ulkona on leikkipiha ja palloilukenttä löytyy huoneistohotellin vierestä. Pelejä ja pelivälineitä on lainattavissa vapaa-ajanohjaajilta. Kesä-heinäkuussa lapsille omia karaokeiltoja, katso ajat tästä. Katso alempaa mitä Rauhalahden alueella on lapsille tarjolla.

ULKOILE

Ulkoilu ja lenkkeily on Rauhalahdessa helppoa. Hotellin takaa lähtee luontopolku (2,5 km) joka kiertää Katiskaniemeä, luonnonsuojelualueen reunoja. Myös hotellin naapurissa olevan Matkailukeskus Rauhalahden puolella on hyviä reittejä lenkkeilyyn. 

Ulkoilun lomassa on mukava pysähtyä nuotiotulille. Hotellista  600 m päässä sijaitsee Jätkänkämpän laavu ja sitä voi vuokrata omaan käyttöön. (Metsäpalovaroitusten aikaan laavua ei voi käyttää.) Voit myös vuokrata katetun, isommallekin porukalle sopivan Nuottakodan Matkailukeskus Rauhalahden rannasta, lisätietoja puh. 017 473 000 tai sähköpostitse sales@visitrauhalahti.fi.

Talvella hiihtoladut lähtevät aivan hotellin vierestä, mm. valaistu hiihtolatu joka on 1,8 km pitkä. Hotellista voi vuokrata lumikengät.


RAUHALAHDEN ALUEEN MUUT AKTIVITEETIT

Rauhalahden alueella on ympäri vuoden avoinna Rauhalahti Bowling (keilahalli, minigolf & biljardi), ratsastustallit, mailapelikeskus (tennis, squash, padel jne), Megazone -laserpelikeskus sekä Golfkeskus. Tutustu Rauhalahden alueeseen!

Rauhalahdessa on lasten suosikki Rauhalahden Eläinpiha, jonka suloiset eläinystävät sulattavat kaikkien sydämet! Eläinpiha on avoinna 3.6-4.8.2024 klo 11-18. Hotellissa majoittuville on tarjoushinta Eläinpihaan: 6 € / hlö. 

Kesäteatteria tarjoaa Rauhalahti Teatteri katetulla teatteriareenalla, aivan Kylpylähotelli Rauhalahden naapurissa. Kesällä 2024 ohjelmistossa on KARAVAANARIT 2 – CARAVAN RIDERS OF THE LOST HUMOR, viime kesäisen multimenestyksekkään musiikkikomedian jatko-osa. Lue lisää tästä.

Rantaelämää tarjoaa perheystävällinen uimaranta ja beachvolley-kentät.

Välinevuokraus: Vesijettejä ja E-Fatbikeja Rauhalahdessa vuokraa yhteistyökumppani Aj RS Team Oy. He järjestävät myös ryhmille värikuulasotaa. Veneitä, kanootteja, kajakkeja, kaksoiskajakkeja, SUP-lautoja, sähköskoottereita, polkuautoja ja polkupyöriä voi vuokrata Matkailukeskus Rauhalahden kesäkaupasta. Lue lisää tästä.

PUIJO

Puijon mäen korkeus on noin 150 metriä Kallaveden pinnasta ja 232 metriä meren pinnasta mitattuna. Kannattaa siis käydä ihailemassa maisemia!

Puijolle kannattaa ehdottomasti suunnata myös aktiviteettien takia. Hotellin bussipysäkiltä (bussi nro 7, torin kautta) pääsee kätevästi Puijon monttuun (mäkihyppyalueen puolelle) ja sieltä voi kiivetä Puijon laelle  valaistuja portaita pitkin ja koulujen lomaviikoilla maksuttomalla tuolihissillä. Katso tästä tuolihissin sijainti. Rauhalahdessa majoittuville tornin sisäänpääsystä yhden euron etu huonekorttia näyttämällä.

Puijolla on teemoitettu esteetön polku, joka on valaistuna koko pimeän ajanjakson - syksyllä ja jouluna ihanat sesongin mukaiset teemat! Kesällä polulla Suomen eläimet AR-kierros.

Legendaariset Puijon portaat kutsuvat harjoittelemaan. Upeat valaistut Puijon portaat hyppyrimäkien vieressä ovat ihanteellinen harjoituspaikka kunnon kohottamiseen niin huippu-urheilijoille kuin kuntoilijoillekin. Puijon portaita pääsee nousemaan Puijon tornille ja Majalle. Puijolla on kolme luontopolkua lenkkeilyyn. Ne ovat noin 2 km pitkiä luontoreittejä luonnonsuojelualueella.

Puijon tornin lähituntumaan on tehty digitaalinen metsäsatupolku. Lähde retkelle Puijon tornilta uudelle laavulle.

Puijolla voit kokea mäkihyppykokemuksen VR-laseilla. Istut turvallisesti Puijon tornin ala-aulassa ”lähtöpuomilla” ja koet elämäsi mäkihypyn. Sopii kaiken ikäisille. Virtuaalimäkihypyn hinta on 5 € / hlö. 

Puijolle on tehty maastopyöräilyreittejä, ja uusi laavu upein maisemin.

Puijon matkailualueen lähellä kävelymatkan päässä sijaitsee upea  frisbeegolf -rata. Radalla on 18 frisbee golf väylää. Voit vuokrata frisbeevälineitä Puijon tornin matkamuistomyymälästä Pelaaminen on maksutonta.

Talvella Puijon laella on suosittu Snow tube rengasmäenlasku. 

Tutustu Puijon alueeseen!


TUTUSTU KUOPIOON JA YMPÄRISTÖÖN

Omatoimiseen lomailuun on paljon vaihtoehtoa myös Kuopion ydinkaupungissa kuin lähialueillakin esim. Tahkolla. Lisätietoja voit lukea tästä sekä www.kuopiotahko.fi