RYHMÄMATKALLE KUOPIOON JA RAUHALAHTEEN

Kuopio on upea kaupunki niin kesällä kuin talvella. Luonto on upeasti läsnä kaikkialla ja matkailija voikin nauttia laivaristeilyistä, luontopoluista, käyntikohteista ja tapahtumista. 

Kuopio on tapahtumien luvattu kaupunki ja vuosi alkaa perinteisillä kauppatorin tammimarkkinoilla ja lasten ja nuorten Pakkaspäivillä. Katso Kuopion ja alueen tapahtumia näistä linkeistä:

KuopioTahko
Savon Sanomien menoinfo  

Tilaa ryhmällesi opas Kuopion ja ympäristön kiertoajeluille tai kävelykierroksille. Oppaina toimivat Suomen Opasliiton auktorisoimat Kuopion Oppaat ry:n jäsenet, jotka ovat suorittaneet Suomen Opasliiton hyväksymän matkailuoppaan peruskurssin tai matkaoppaan ammattitutkinnon.  Asiantuntevan oppaan johdolla retket, tutustumiskäynnit, kiertoajelut ja kävelykierrokset antavat varmasti mielenkiintoista tietoa Kuopiosta. Kuulet Kuopion historiasta ja nykypäivästä, tarinoita kuopiolaisista vaikuttajista sekä kaupungin ja ympäristön tulevaisuuden suunnitelmista.Suomi 100 - juhlavuosi 2017 näkyy myös Kuopion opastuksissa. Kuopion oppaat ry:n auktorisoidut oppaat ovat valmiina palvelemaan niin lomalaisia kuin työmatkailijoitakin.  Tutustu valmiisiin kiertoajeluhin - ja kävelyihin tästä ja varaa palvelu SH Traveledu Oy,  kuopioguide@gmail.com,  puh. 044 737 1449 (arkisin klo 9.00-16.00).

Kuopion tori ja kauppahalli ovat remontoitu ja  siellä voi aistia lupsakkaa savolaistunnelmaa. Rauhalahdesta 7 km etelään, 5-tien tuntumassa sijaitsee suuri kauppakeskus Matkus ja huonekalujätti IKEA. Puijo kuuluu myös kohteisiin, jotka on Kuopiossa käydessä ehdottomasti nähtävä.

200-vuotias Kuopion Tuomiokirkko on remontoitu v. 2015 ja saman vuoden keväällä avattiin uudistunut RIISA ortodoksinen kirkkomuseo, joka on näkemisen arvoinen! Se on yksi Euroopan huomattavimmista ortodoksisista kirkkomuseoista, jonka tehtävänä on tallentaa, säilyttää, tutkia ja pitää näytteillä Suomen ortodoksisen kirkon historiaan liittyvää ainutlaatuista kulttuuriperintöä.

Tutustu myös muuhun Kuopion museotarjontaan. Kuopion kulttuurihistoria juontaa vuosisatojen taa. Minna Canthin ja J.V. Snellmanin perintö elää vahvasti myös Kuopion kaupungin museoissa. Kuopion museossa toimivat Kuopion kulttuurihistoriallinen museo ja Kuopion luonnontieteellinen museo ovat maakuntamuseoita. Kuopion taidemuseo on aluetaidemuseo. Kuopion kulttuurihistoriallisen museon kohteita ovat myös Kuopion korttelimuseo sekä J.V. Snellmanin kotimuseo. Kuopiossa toimii myös VB-Valokuvakeskus, Kuopion automuseo ja KYS:in sairaalamuseo.

HUOM! Kuopion korttelimuseossa on avattu upea näyttely Minna Canthin, Juhani Ahon ja Elisabeth Järnefeltin vapauden tuulista. Näyttelyyn liittyy myös kesä- ja elokuussa esitettävä näytelmä "Lihaa ja verta" sekä spiritisimi- ja korttipelityöpajoja. Katso lisää tästä.

Kuopiossa on upeita käyntikohteita ympäri vuoden – Puijo, Ortodoksinen kirkkomuseo ja monet muut museot, upea tori ja kauppahalli

Kuopion kaupunginteatterin ohjelmisto on kerrassaan upea. Myös Kuopion Musiikkikeskuksessa on monipuolinen ohjelmisto. Varaa paikkasi ajoissa! Kuopion Musiikkikeskus puolestaan tarjoaa upeita elämyksiä niin sinfoniamusiikin kuin kevyn musiikin parissa. Kesäaikaan voi nauttia upeassa Kallavesi-maisemassa Kuopion Uuden Kesäteatterin esityksistä Rauhalahden kesäteatteriareenalla, katso lisää tästä.

Kuopio on kulttuurikaupunki – koe monipuolinen konserttitarjonta, hieno teatteriohjelmisto ja tapahtumakirjo läpi vuoden!