RYHMÄMATKALLE KUOPIOON JA RAUHALAHTEEN

Kuopio on upea kaupunki niin kesällä kuin talvella. Luonto on upeasti läsnä kaikkialla ja matkailija voikin nauttia laivaristeilyistä, luontopoluista, käyntikohteista ja tapahtumista. 

Kuopio on tapahtumien luvattu kaupunki ja vuosi alkaa perinteisillä kauppatorin tammimarkkinoilla ja lasten ja nuorten Pakkaspäivillä. Katso Kuopion ja alueen tapahtumia näistä linkeistä:
KuopioTahko
Savon Sanomien menoinfo  

OTA OPAS, KOET ENEMMÄN - OPASTETUT KIERROKSET KESÄLLÄ 2019

Kesän kävelykierrokset, kiertoajelut ja opastetut risteilyt käynnistyvät kesäkuun lopulla. Ne tarjoavat Kuopioon tutustumista hyvin monipuolisesti. Kuopion Oppaiden ohjelmassa on uutuutena Vanhat rakennukset keskellämme -kävelykierros. Kuupion tori täytti viime vuonna 200 vuotta ja sen kunniaksi Kuopion Oppaat laativat Kuopion toreilta maailman turuille -kävelykierroksen, joka jatkuu edelleen. Viime kesänä aloitetut Kallaveden tarina -järviristeilyt saavat jatkoa Lakeland Lines Oy:n risteilyohjelmassa ja isommalla laivalla!Tutustu valmiisiin kiertoajeluhin - ja kävelyihin tästä ja varaa palvelu SH Traveledu Oy,  kuopioguide@gmail.com  puh. 044 737 1449 (arkisin klo 9.00-16.00).

Kuopion tori ja kauppahalli on remontoitu ja siellä voi aistia lupsakkaa savolaistunnelmaa. Rauhalahdesta 7 km etelään, 5-tien tuntumassa sijaitsee suuri kauppakeskus Matkus ja huonekalujätti IKEA. Puijo kuuluu myös kohteisiin, jotka on Kuopiossa käydessä ehdottomasti nähtävä.

 

200-vuotias Kuopion Tuomiokirkko on remontoitu v. 2015 ja saman vuoden keväällä avattiin uudistunut RIISA ortodoksinen kirkkomuseo, joka on näkemisen arvoinen! Se on yksi Euroopan huomattavimmista ortodoksisista kirkkomuseoista, jonka tehtävänä on tallentaa, säilyttää, tutkia ja pitää näytteillä Suomen ortodoksisen kirkon historiaan liittyvää ainutlaatuista kulttuuriperintöä.

 

Tutustu myös muuhun Kuopion museotarjontaan. Kuopion kulttuurihistoria juontaa vuosisatojen taa. Minna Canthin ja J.V. Snellmanin perintö elää vahvasti myös Kuopion kaupungin museoissa. Nyt remontissa olevassa (valmistuu 2021) Kuopion museossa toimivat Kuopion kulttuurihistoriallinen museo ja Kuopion luonnontieteellinen museo ovat maakuntamuseoita. Kuopion taidemuseo on aluetaidemuseo. Kuopion kulttuurihistoriallisen museon kohteita ovat myös Kuopion korttelimuseo sekä J.V. Snellmanin kotimuseo. Kuopiossa toimii myös VB-Valokuvakeskus, Kuopion automuseo ja KYS:in sairaalamuseo.

Kuopion kaupunginteatterin ohjelmisto on kerrassaan upea. Kuopion Musiikkikeskus puolestaan tarjoaa upeita elämyksiä niin sinfoniamusiikin kuin kevyn musiikin parissa. Kesäaikaan voi nauttia upeassa Kallavesi-maisemassa Rauhalahti Teatterin esityksistä Rauhalahden kesäteatteriareenalla, katso lisää tästä.

 

Kuopio on kulttuurikaupunki – koe monipuolinen konserttitarjonta, hieno teatteriohjelmisto ja tapahtumakirjo läpi vuoden!