KUOPIO - "OEKEETTEN IMMEISTEN" KAUPUNKI

Kuopiossa voi nähdä ja kokea monia asioita. Puijo, kauppahalli, tori, museot, näyttelyt, teatteri, konsertit ja tapahtumat ja ostosmahdollisuudet. Koe monipuolinen Kuopio.

TAPAHTUMAT

Kuopio on tapahtumakaupunki, jossa on aina jotain menossa!

Kuopion kaupunginteatterin ohjelmisto on kerrassaan upea, mm. syksyllä 2017 ja keväällä 2018 ohjelmistossa on upea musikaali Viulunsoittaja katolla. Kuopion Musiikkikeskus puolestaan tarjoaa upeita elämyksiä niin klassisen kuin kevyenkin musiikin parissa.

Kesän tapahtumista mainittakoon kesäkuun Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali, Rauhalahden teatterin Spede Pasaseen liittyvä kesäteatteri esitys  PERTTI, heinäkuun alkun viinijuhlat ja lopun kolmipäiväiseksi muuttuava supersuosittu RockCock. Elo-syyskuussa puolestaan juhlitaan Kuopiota elonkorjuujuhlien, ruokatapahtumien ja kalaryssäyksen voimin.

Urheilutapahtumia on myös paljon kuten helmikuussa järjestettävä yksi perinteikkäisin Finland Ice Marathon. Muita merkittäviä ovat tietysti omien urheiluseurojen kotipelit kuten KalPan, KUPSn, LekaVolleyn jne,  juoksutapahtuma Kuopio Maraton ja paljon muuta!

Muista myös Kuopion raviradan ravit, katso lisää tästä. Raveihin on ilmainen bussikuljetus Kuopion torilta, kaupungintalon takaa aina ravipäivinä 45 min. ennen ravien alkua ja takaisin pääsee 15 min viimeisen ravurin maaliintulon jälkeen.

Kuopion ja alueen tapahtumia näistä linkeistä: www.kuopiotahko.fi/tapahtumat/kategoria/events-kuopio/ ja Savon Sanomien menoinfo www.savonsanomat.menoinfo.fi

Tapahtumamajoituksia voit varata nettivaraamostamme sekä Rauhalahden myyntipalvelusta (myynti@rauhalahti.fi, puh. 030608 30).

KÄYNTIKOHTEITA

Kuopion tori ja kauppahalli ovat remontoitu ja siellä voi aistia lupsakkaa savolaistunnelmaa. Uutta on torin alla oleva alatori ja siellä oleva kauppakeskus Apaja. Mm. matkailuinfo sijaitsee alatorilla (avoinna ma-pe klo 8-15, puh. 017-182584, tourism@kuopio.fi).

Rauhalahdesta 7 km etelään, 5-tien tuntumassa sijaitsee suuri kauppakeskus Matkus ja huonekalujätti IKEA.

Puijo on ehdottomasti nähtävä! Rauhalahdessa majoittuville sisäänpääsystä etuja huonekorttia näyttämällä. Kuopion Tuomiokirkko on ollut remontissa ja avautunut yleisölle entistä upeampana.

Keväällä 2015 avattiin uudistunut RIISA ortodoksinen kirkkomuseo, joka on näkemisen arvoinen museo! Se on yksi Euroopan huomattavimmista ortodoksisista kirkkomuseoista. Sen tehtävänä on tallentaa, säilyttää, tutkia ja pitää näytteillä Suomen ortodoksisen kirkon historiaan liittyvää ainutlaatuista kulttuuriperintöä.

Tutustu myös muuhun Kuopion museotarjontaan. Kuopion kulttuurihistoria juontaa vuosisatojen taa. Minna Canthin ja J.V. Snellmanin perintö elää vahvasti myös Kuopion kaupungin museoissa. Kuopion museossa toimivat Kuopion kulttuurihistoriallinen museo ja Kuopion luonnontieteellinen museo ovat maakuntamuseoita. Kuopion taidemuseo on aluetaidemuseo. Kuopion kulttuurihistoriallisen museon kohteita ovat myös Kuopion Korttelimuseo sekä J.V. Snellmanin kotimuseo. Kuopiossa toimii myös VB-Valokuvakeskus, Kuopion automuseo ja KYS:in sairaalamuseo.

Kuopion Oppaat järjestävät valmiita kiertoajeluja ja -kävelyjä, katso lisätietoja tästä ja varaa palvelu SH Traveledu Oy, kuopioguide@gmail.com, puh. 044 737 1449 (arkisin klo 9.00-16.00).

Lapsille Kuopiossa on sisäleikkipaikkoja, kuten HopLop, joka sijaitsee aktiviteettikeskus Bellanrannassa, vain 5,5 km päässä Rauhalahdesta. Bellanrannassa on myös trampoliinikeskus. Myös ostoskeskus Matkuksessa on leikkipaikkoja 3-10 vuotiaille lapsille. Siellä on myös perhehuone, jossa voi rauhoittua esim. ruokailemaan.

Katso lisää Kuopiosta www.kuopiotahko.fi

RISTEILYT

Laivaristeily on jokaisen Kuopiossa vieralevan koettava. Katso risteilyaikataulut Koski-Laivojen www.koskilaiva.com ja Roll Risteilyjen www.roll.fi sivulta.