Kuopio tutuksi

KUOPIO - "OEKEETTEN IMMEISTEN" KAUPUNKI

Kuopiossa voi nähdä ja kokea monia asioita. Puijo, kauppahalli, tori, museot, näyttelyt, teatteri, konsertit ja lukuista tapahtumat ja ostosmahdollisuudet - unohtamatta luontopolkuja, vesistöreittejä ja Tahkon aluetta. Koe monipuolinen Kuopio.

 KESÄUUTTA

Kuopion mahtava kesäuutuus on, että kaupunkialueella pääsee kesäkuun lopusta alkaen kiertelemään  Hop-On Hop-Off -bussilla ja -laivalla! Tiedot vielä tarkentuvat, mutta alustavaa tietoa voit lukea tästä.
Yksi bussien ja laivan pysäkkipaikka on Rauhalahti: bussi pysähtyy Kylpylähotelli Rauhalahden pihassa olevalla pysäkillä ja laiva käy Rauhalahden laitureissa (pääasiallinen pysäkki Matkailukeskus Rauhalahden eli leirintäalueen pysäkki,
mutta tarvittaessa kaupungista tultaessa pysähtyy myös hotellin puolen laiturilla).

KÄYNTIKOHTEITA & KESÄRISTEILYT

 • Kuopion torilla ja kauppahallissa voi aistia lupsakkaa savolaistunnelmaa. Uutta on torin alla oleva alatori ja siellä oleva kauppakeskus Apaja.
 • Kivenheiton päässä torilta on Kauppa- ja Viihdekeskus Minna, joka tarjoaa tarjoaa jokaiselle jotakin - senkin jälkeen, kun tori on sulkeutunut. Kauppoja laidasta laitaan, K-Market, ravintoloita ja Minnassa sijaitsee mm. elokuvateatteri Finnkino ja Virtuaalimaailma Warppi. Lue lisää Minnasta tästä.
 • Aivan Kuopion keskus­tassa, muutaman askeleen päässä torilta sijaitsee idyllinen ostos­paikka Pikku-PietarinTorikuja. Avoinna kesällä.
 • Rauhalahdesta 7 km etelään, 5-tien tuntumassa sijaitsee suuri kauppakeskus Matkus ja huonekalujätti IKEA.
 • Puijon torni ja alue on uudistunut, ja siellä on vireää toimintaa uusien yrittäjien voimin! Puijon tornista on mahtavat näkymät kaupungille ja Kallavedelle. Puijon portaat ja luontopolut kutsuvat lenkkeilemään ja ulkoilemaan. Alueella myös frisbeegolf-rata. Rauhalahdessa majoittuville tornin sisäänpääsystä etuja huonekorttia näyttämällä.
 • Kuopion Tuomiokirkko 
 • RIISA ortodoksinen kirkkomuseo on näkemisen arvoinen museo! Se on yksi Euroopan huomattavimmista ortodoksisista kirkkomuseoista. Sen tehtävänä on tallentaa, säilyttää, tutkia ja pitää näytteillä Suomen ortodoksisen kirkon historiaan liittyvää ainutlaatuista kulttuuriperintöä.

       Tutustu myös muuhun Kuopion museotarjontaan:

 • Kuopion museo avautuu peruskorjauksen jälkeen 15.6.2021 upealla Leonardo da Vinci -aiheisella näyttelyllä. Näyttely on esillä 16.1.2021 asti. Perusteellisen korjauksen lisäksi historiallisesti arvokas rakennus myös laajenee ja yhdistyy viereiseen pääkirjastorakennukseen.
 • Kuopion taidemuseo on aluetaidemuseo, lue lisää tästä.
 • Kuopion kulttuurihistoriallisen museon kohteita ovat myös Kuopion Korttelimuseo sekä J.V. Snellmanin kotimuseo.
 • Kuopiossa toimii myös VB-Valokuvakeskus ja Kuopion automuseo.

 • Bellanrannan aktiviteettikeskuksessa voi viettää aktiivista päivää: trampoliinipuisto, padel-keskus, citygolf, HopLop, eKarting & ajosimulaattorit, Saana. Katso lisää tästä.
 • Kuopion Oppaat järjestävät valmiita kiertoajeluja ja -kävelyjä, katso lisätietoja tästä ja varaa palvelu, kuopioguide@gmail.com, puh. 044 737 1449 (arkisin klo 9.00-16.00).

 • Lapsille Kuopiossa on sisäleikkipaikkoja, kuten HopLop, joka sijaitsee aktiviteettikeskus Bellanrannassa, vain 5,5 km päässä Rauhalahdesta. Bellanrannassa on myös trampoliinikeskus. Myös ostoskeskus Matkuksessa on leikkipaikkoja 3-10 vuotiaille lapsille. Siellä on myös perhehuone, jossa voi rauhoittua esim. ruokailemaan. Uutta Matkuksessa on lasten ulkoilma-aktiviteettipuisto.
 • Luontopolut: katso lisää tästä
 • Lippumäki: Lippumäen liikunta- ja urheilualue 5 km Rauhalahdesta etelään Petosella. Alueella Lippumäen -jäähalli, Pohjoismaiden suurin kuplahalli ja skeittiparkki, joka on tasoltaan maailmanluokkaa. Lisäksi talvella tekojäärata, jossa retkiluistelijoiille ja mailallisille/mailattomille omat luisteluajat.

 • Laivaristeily Kallavedellä on kaikkien kesällä koettava. Laivayhtiöt järjestävät lounas-, ilta-, saaristo- ja viinitilaristeilyjä. Katso risteilytiedot Roll Risteilyjen ja Koski-Laivojen sivustolta.
 • Syksyllä: Kuopion kaupunginteatterin ohjelmistossa on niin upeita musikaaleja kuin laadukkaita puhenäytelmiä. Katso ohjelmisto tästä.
  Kuopion Musiikkikeskus / Kuopion kaupunginorkesteei puolestaan tarjoavat korkealaatuisia elämyksiä niin klassisen kuin kevyenkin musiikin parissa. Katso ohjelmisto tästä.

   Katso lisää Kuopiosta www.kuopiotahko.fi

 KUOPION TAPAHTUMAKALENTEREITA

Kuopin tapahtumakalentereita löytyy:
KuopioTahko -tapahtuma
Savon Sanomien menoinfo
Kuopio Seinä
Taste Savon -ruokakultturia, tapahtumakalenteri
Kaupunkisi.fi - Kuopion tapahtumakalenteri

2021 TAPAHTUMIA

Kuopio Tanssii ja Soi 2021 festivaaliviikko siirtyy kesäkuulta syksylle ja jakautuu useammaksi kokonaisuudeksi
Nordic Rally / Pohjoismaiset karavaanipäivät Matkailukeskus Rauhalahdessa 19.–23.7.2021
Kuopio Rock Cock 29.-31.7.2021 (katso majoitushinnat tästä)
Sunset Kuopio 6.-7.8.2021
Hoodfest 2021 / 13.-14.8. 2021 Kuopionlahden kenttä - urbaanin musiikin erikoistapahtuma
Kurlaus MM -kisat Kylpylähotelli Rauhalahti
Ironman Finland Kuopio-Tahko 14.8.2021
Satoa -ruokafestivaali / Kuopion tori 27.-28.8.2021
Rauhalahti Kuopio Maraton 4.9.2021 (katso majoitustarjous tästä)
Iskelmäfestarit 24.-25.9.2021 Kylpylähotelli Rauhalahti

Tapahtumamajoituksia voit kysellä Rauhalahden myyntipalvelusta: myynti@rauhalahti.fi, puh. 030 608 30.