Kuopio tutuksi

KUOPIO - "OEKEETTEN IMMEISTEN" KAUPUNKI

Kuopiossa voi nähdä ja kokea monia asioita. Puijo, kauppahalli, tori, museot, näyttelyt, teatteri, konsertit ja lukuista tapahtumat ja ostosmahdollisuudet - unohtamatta luontopolkuja, vesistöreittejä ja Tahkon aluetta. Koe monipuolinen Kuopio.

Lisätietoja Kuopion matkailutarjonnasta löydät www.kuopiotahko.fi

 

TAPAHTUMIA

Kuopio on vilkas tapahtumakaupunki, jossa on aina jotain menossa!

KEVÄT 2020


KESÄ 2020

SYKSY 2020

 Tapahtumamajoituksia voit varata nettivaraamostamme sekä Rauhalahden myyntipalvelusta: myynti@rauhalahti.fi, puh. 030 608 30.

KUOPION KAUPUNGINTEATTERI  JA KUOPION MUSIIKKIKESKUS

KEVÄÄN 2020 KAIKKI ESITYKSET PERUTTU!

 • Kuopion kaupunginteatterin ohjelmistossa on niin upeita musikaaleja kuin laadukkaita puhenäytelmiä. Katso ohjelmisto tästä.
 • Kuopion Musiikkikeskus puolestaan tarjoaa korkealaatuisia elämyksiä niin klassisen kuin kevyenkin musiikin parissa. Katso ohjelmisto tästä.

KUOPIO ON MONIPUOLINEN URHEILUKAUPUNKI!

 

Kuopion ja alueen tapahtumia näistä linkeistä: Kuopio-Tahko alueen tapahtumakalenteri ja Savon Sanomien menoinfo.

Tapahtumamajoituksia voit varata nettivaraamostamme sekä Rauhalahden myyntipalvelusta: myynti@rauhalahti.fi, puh. 030 608 30.

 


KÄYNTIKOHTEITA

 • Kuopion torilla ja kauppahallissa voi aistia lupsakkaa savolaistunnelmaa. Uutta on torin alla oleva alatori ja siellä oleva kauppakeskus Apaja. Mm. matkailuinfo sijaitsee alatorilla (avoinna ma-pe klo 8-15, puh. 017-182584, tourism@kuopio.fi).
 • Rauhalahdesta 7 km etelään, 5-tien tuntumassa sijaitsee suuri kauppakeskus Matkus ja huonekalujätti IKEA.
 • Puijo on uudistunut, ja siellä on sireää toimintaa uusien yrittäjien voimin! Rauhalahdessa majoittuville sisäänpääsystä etuja huonekorttia näyttämällä.
 • Kuopion Tuomiokirkko 
 • RIISA ortodoksinen kirkkomuseo on näkemisen arvoinen museo! Se on yksi Euroopan huomattavimmista ortodoksisista kirkkomuseoista. Sen tehtävänä on tallentaa, säilyttää, tutkia ja pitää näytteillä Suomen ortodoksisen kirkon historiaan liittyvää ainutlaatuista kulttuuriperintöä.

 • Tutustu myös muuhun Kuopion museotarjontaan. Kuopion kulttuurihistoria juontaa vuosisatojen taa. Minna Canthin ja J.V. Snellmanin perintö elää vahvasti myös Kuopion kaupungin museoissa. Kuopion museo peruskorjattavana ja uuteen kokonaisuuteen pääsee tutustumaan kesästä 2021 alkaen. Perusteellisen korjauksen lisäksi historiallisesti arvokas rakennus myös laajenee ja yhdistyy viereiseen pääkirjastorakennukseen.
 • Kuopion taidemuseo on aluetaidemuseo.
 • Kuopion kulttuurihistoriallisen museon kohteita ovat myös Kuopion Korttelimuseo sekä J.V. Snellmanin kotimuseo.
 • Kuopiossa toimii myös VB-Valokuvakeskus, Kuopion automuseo.

 • Kuopion Oppaat järjestävät valmiita kiertoajeluja ja -kävelyjä, katso lisätietoja tästä ja varaa palvelu, kuopioguide@gmail.com, puh. 044 737 1449 (arkisin klo 9.00-16.00).

 • Lapsille Kuopiossa on sisäleikkipaikkoja, kuten HopLop, joka sijaitsee aktiviteettikeskus Bellanrannassa, vain 5,5 km päässä Rauhalahdesta. Bellanrannassa on myös trampoliinikeskus. Myös ostoskeskus Matkuksessa on leikkipaikkoja 3-10 vuotiaille lapsille. Siellä on myös perhehuone, jossa voi rauhoittua esim. ruokailemaan.

Katso lisää Kuopiosta www.kuopiotahko.fi


RISTEILYT

Laivaristeily on jokaisen Kuopiossa vieralevan koettava. Katso risteilyaikataulut Koski-Laivojen ja Roll Risteilyjen sivulta.