Kuopion tapahtumia ja käyntikohteita

KUOPIO - "OEKEETTEN IMMEISTEN" KAUPUNKI

Kuopiossa voi nähdä ja kokea monia asioita. Puijo, kauppahalli, tori, museot, näyttelyt, teatteri, konsertit sekä lukuisat tapahtumat ja ostosmahdollisuudet - unohtamatta luontopolkuja, vesistöreittejä ja Tahkon aluetta. Koe monipuolinen Kuopio.

Käyntikohteisiin ja sightseeingille sinut Rauhalahdesta kätevästi kuljettaa Hop-on Hop-off -bussi ja -laiva, jotka liikennöivät kesällä 2022 ajalla 13.6.-14.8.2022.
Katso aikataulut ja reitit tarkemmin tästä.

 

KÄYNTIKOHTEITA

 • Kuopion torilla ja kauppahallissa voi aistia lupsakkaa savolaistunnelmaa. Uutta on torin alla oleva alatori ja siellä oleva kauppakeskus Apaja. Lue lisää torin tapahtumista tästä.
 • Kuopiossa sisävesiristeily on ihan must! Tarjolla saaristo-, lounas-, viinitilaristeilyjä. Lue lisää: Roll Risteilyt ja Koski-laiva.
 • Kivenheiton päässä torilta on Kauppa- ja Viihdekeskus Minna, joka tarjoaa tarjoaa jokaiselle jotakin - senkin jälkeen, kun tori on sulkeutunut. Kauppoja laidasta laitaan, K-Market, ravintoloita ja Minnassa sijaitsee mm. elokuvateatteri Finnkino ja Virtuaalimaailma Warppi sekä Lastenmaailma. Lue lisää Minnasta tästä.
 • Rauhalahdesta 7 km etelään, 5-tien tuntumassa sijaitsee suuri kauppakeskus Matkus ja huonekalujätti IKEA.
 • Puijon torni ja alue on uudistunut, ja siellä on vireää toimintaa uusien yrittäjien voimin! Puijon tornista on mahtavat näkymät kaupungille ja Kallavedelle. Puijon portaat ja luontopolut kutsuvat lenkkeilemään ja ulkoilemaan. Alueella myös frisbeegolf-rata. Rauhalahdessa majoittuville tornin sisäänpääsystä etuja huonekorttia näyttämällä.
 • Kuopion Tuomiokirkko  seisoo ylväänä paikallaan Vahtivuorella ja sen alapuolella avautuu henkeäsalpaavan kaunis, uudistettu Snellmanin puisto.
 • Lignell & Piispasen vierailukeskus Siikarannassa tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille. Keskuksessa voi tutustua yrityksen 170 vuotiaaseen historiaan, alkoholin valmistuksesen ja valmiisiin tuotteisin. Tarjonnassa tehdaskierrokset ja taistingit, tehdasmyymälä, Artic Bar ja aurinkoterassi. Avoinna 14.8. asti ti.la klo 12-18.30 ja Hop-on Hop-off bussilla pääsee keskukseen kätevästi Kylpylähotelli Rauhalahden pysäkiltä.
 • Alahovin viinitila

 - Kuopion Oppaat järjestävät valmiita kiertoajeluja ja -kävelyjä, katso lisätietoja tästä ja varaa palvelu, kuopioguide@gmail.com, puh. 044 737 1449 (arkisin klo 9.00-16.00).


TUTUSTU KUOPION MUSEOTARJONTAAN

 • Kuopion museo avautui kesällä 2021 peruskorjauksen jälkeen. Perusteellisen korjauksen lisäksi historiallisesti arvokas rakennus myös laajenee ja yhdistyy viereiseen pääkirjastorakennukseen. 13.5.2022 avautuvat luonnontieteelliset ja kulttuurihistorialliset perusnäyttelyt ja elämyksellinen lasten leikkitila, jotka sijaitsevat Kuopion museon vanhalla puolella. Mm. rakastettu Mammutti on löytänyt paikkansa uusista tiloista. Lue lisää tästä.
 • Kuopion taidemuseo on aluetaidemuseo, lue lisää tästä.
 • Kuopion kulttuurihistoriallisen museon kohteita ovat myös Kuopion Korttelimuseo sekä J.V. Snellmanin kotimuseo.
 • Kuopiossa toimii myös VB-Valokuvakeskus ja Kuopion automuseo
 • RIISA ortodoksinen kirkkomuseo on näkemisen arvoinen museo! Se on yksi Euroopan huomattavimmista ortodoksisista kirkkomuseoista. Sen tehtävänä on tallentaa, säilyttää, tutkia ja pitää näytteillä Suomen ortodoksisen kirkon historiaan liittyvää ainutlaatuista kulttuuriperintöä.

AKTIVITEETTEJA

 • Bellanrannan aktiviteettikeskuksessa voi viettää aktiivista päivää: trampoliinipuisto, padel-keskus, citygolf, HopLop, eKarting & ajosimulaattorit, Saana (terassi ja saunamaailma). Katso lisää tästä.
 • Lapsille Kuopiossa on sisäleikkipaikkoja, kuten HopLop, joka sijaitsee aktiviteettikeskus Bellanrannassa, vain 5,5 km päässä Rauhalahdesta. Bellanrannassa on myös trampoliinikeskus. Myös ostoskeskus Matkuksessa on leikkipaikkoja 3-10 vuotiaille lapsille. Siellä on myös perhehuone, jossa voi rauhoittua esim. ruokailemaan. Matkuksessa on myös lasten ulkoilma-aktiviteettipuisto. Niiralassa keskustassa on kiva Lasten Liikennepuisto, lähellä kaunista Valkeisenlampea ja sen puistoalaueetta. Väinölänniemen uimarannalla on suosittu koko perheen uimaranta, katso lisää tästä.
 • Luontopolut: katso lisää tästä
 • Puijon alue: aktiviteetteja koko perheelle, lue lisää tästä.
 • Lippumäki: Lippumäen liikunta- ja urheilualue 5 km Rauhalahdesta etelään Petosella. Alueella Lippumäen -jäähalli, Pohjoismaiden suurin kuplahalli ja skeittiparkki, joka on tasoltaan maailmanluokkaa. Lisäksi talvella tekojäärata, jossa retkiluistelijoiille ja mailallisille/mailattomille omat luisteluajat.

KULTTUURIA

 • Kuopion kaupunginteatterin ohjelmistossa on niin upeita näytelmiä ja musikaaleja. Katso ohjelmisto tästä.
 • Kuopion Musiikkikeskus / Kuopion kaupunginorkesteri puolestaan tarjoavat korkealaatuisia elämyksiä niin klassisen kuin kevyenkin musiikin parissa. Katso ohjelmisto tästä.

Katso lisää Kuopiosta www.kuopiotahko.fi

LOPPUKESÄN JA ALKUSYKSYN 2022 TAPAHTUMIA KUOPIOSSA

 Varaa tapahtumamajoitus tästä.

KUOPION TAPAHTUMAKALENTEREITA

 

SUUNNISTUKSEN MAAILMANMESTARUUSKILPAILUT 2025 KUOPIOSSA

Kylpylähotelli Rauhalahti on virallinen majoitusyhteistyökumppani.