KUOPIO - "OEKEETTEN IMMEISTEN" KAUPUNKI

Kuopiossa voi nähdä ja kokea monia asioita. Puijo, kauppahalli, tori, museot, näyttelyt, teatteri, konsertit ja lukuista tapahtumat ja ostosmahdollisuudet - unohtamatta luontopolkuja, vesistöreittejä ja Tahkon aluetta. Koe monipuolinen Kuopio.

Lisätietoja Kuopion matkailutarjonnasta löydät www.kuopiotahko.fi

TAPAHTUMAT

Kuopio on tapahtumakaupunki, jossa on aina jotain menossa!

Kesän tapahtumista mainittakoon kesäkuun Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali, Rauhalahden teatterin kesäteatteriesitykset, heinäkuun alun viinijuhlat ja lopun kolmipäiväiseksi muuttuava supersuosittu RockCock. Elokuussa on koko perheen kulttuurifestivaalil TAIDETORI. Elo-syyskuussa puolestaan juhlitaan Kuopiota elonkorjuujuhlien, ruokatapahtumien ja kalaryssäyksen voimin, katso tarkemmin tästä.

Urheilutapahtumia on myös paljon kuten aina helmikuussa järjestettävä yksi perinteikkäisin Finland Ice Marathon. Muita merkittäviä ovat tietysti omien urheiluseurojen kotipelit kuten KalPan, KUPSn, LekaVolleyn jne,  juoksutapahtuma Kuopio Maraton ja paljon muuta!

Kuopion kaupunginteatterin ohjelmisto on kerrassaan upea, mm. keväällä 2019 ohjelmistossa on upea musikaali Äidinmaa. Kuopion Musiikkikeskus puolestaan tarjoaa upeita elämyksiä niin klassisen kuin kevyenkin musiikin parissa.

Muista myös Kuopion Raviradan ravit, katso lisää tästä. Raveihin on ilmainen bussikuljetus Kuopion torilta, kaupungintalon takaa aina ravipäivinä 45 min. ennen ravien alkua ja takaisin pääsee 15 min viimeisen ravurin maaliintulon jälkeen.

Kuopion ja alueen tapahtumia näistä linkeistä: Kuopio-Tahko alueen tapahtumakalenteri ja Savon Sanomien menoinfo www.savonsanomat.menoinfo.fi

Tapahtumamajoituksia voit varata nettivaraamostamme sekä Rauhalahden myyntipalvelusta (myynti@rauhalahti.fi, puh. 030608 30).

KÄYNTIKOHTEITA

Kuopion tori ja kauppahalli ovat remontoitu ja siellä voi aistia lupsakkaa savolaistunnelmaa. Uutta on torin alla oleva alatori ja siellä oleva kauppakeskus Apaja. Mm. matkailuinfo sijaitsee alatorilla (avoinna ma-pe klo 8-15, puh. 017-182584, tourism@kuopio.fi).

Rauhalahdesta 7 km etelään, 5-tien tuntumassa sijaitsee suuri kauppakeskus Matkus ja huonekalujätti IKEA.

Puijo on ehdottomasti nähtävä! Rauhalahdessa majoittuville sisäänpääsystä etuja huonekorttia näyttämällä. Kuopion Tuomiokirkko on ollut remontissa ja avautunut yleisölle entistä upeampana.

RIISA ortodoksinen kirkkomuseo on näkemisen arvoinen museo! Se on yksi Euroopan huomattavimmista ortodoksisista kirkkomuseoista. Sen tehtävänä on tallentaa, säilyttää, tutkia ja pitää näytteillä Suomen ortodoksisen kirkon historiaan liittyvää ainutlaatuista kulttuuriperintöä.

Tutustu myös muuhun Kuopion museotarjontaan. Kuopion kulttuurihistoria juontaa vuosisatojen taa. Minna Canthin ja J.V. Snellmanin perintö elää vahvasti myös Kuopion kaupungin museoissa. Kuopion museo peruskorjattavana ja uuteen kokonaisuuteen pääsee tutustumaan kesästä 2021 alkaen.Perusteellisen korjauksen lisäksi historiallisesti arvokas rakennus myös laajenee ja yhdistyy viereiseen pääkirjastorakennukseen.

Kuopion taidemuseo on aluetaidemuseo. Kuopion kulttuurihistoriallisen museon kohteita ovat myös Kuopion Korttelimuseo sekä J.V. Snellmanin kotimuseo. Kuopiossa toimii myös VB-Valokuvakeskus, Kuopion automuseo.

Kuopion Oppaat järjestävät valmiita kiertoajeluja ja -kävelyjä, katso lisätietoja tästä ja varaa palvelu SH Traveledu Oy, kuopioguide@gmail.com, puh. 044 737 1449 (arkisin klo 9.00-16.00).

Lapsille Kuopiossa on sisäleikkipaikkoja, kuten HopLop, joka sijaitsee aktiviteettikeskus Bellanrannassa, vain 5,5 km päässä Rauhalahdesta. Bellanrannassa on myös trampoliinikeskus. Myös ostoskeskus Matkuksessa on leikkipaikkoja 3-10 vuotiaille lapsille. Siellä on myös perhehuone, jossa voi rauhoittua esim. ruokailemaan.

Katso lisää Kuopiosta www.kuopiotahko.fi

RISTEILYT

Laivaristeily on jokaisen Kuopiossa vieralevan koettava. Katso risteilyaikataulut Koski-Laivojen www.koskilaiva.com ja Roll Risteilyjen www.roll.fi sivulta.