Kuopio tutuksi

KUOPIO - "OEKEETTEN IMMEISTEN" KAUPUNKI

Kuopiossa voi nähdä ja kokea monia asioita. Puijo, kauppahalli, tori, museot, näyttelyt, teatteri, konsertit ja lukuista tapahtumat ja ostosmahdollisuudet - unohtamatta luontopolkuja, vesistöreittejä ja Tahkon aluetta. Koe monipuolinen Kuopio.

 HOP-ON HOP-OFF BUSSI SYYSLOMILLA JA JOULUN ALLA

Hop-On Hop-Off -kaupunkibussi liikennöi lauantaista keskiviikkoon 16.-27.10., lauantaista sunnuntuntaihin 11.-12.12. ja perjantaista sunnuntaihin 17.-19.12.2021.

Hop-on Hop off -kohteet:
Kauppatori - Hotel Puijonsarvi - satama - Väinölänniemi uimaranta - Rauhalahti - Sawohouse - Riisa - Bellanranta - kauppatori - Kuopion Matkakeskus - Puijo - Kuopion Matkakeskus

Liput:

Päivälippu maksaa 10 € / hlö, perhe 25 € (2 aikuista ja 2 lasta alle 16 v.). Kätevintä on ostaa lippu VILKKU-mobiililippusovelluksesta, jossa voi maksaa myös tavallisia Kuopion paikallisliikenteen lippuja.
Katso lisää sovelluksesta tästä.  Hotellin vastaanotto auttaa myös lippuasioissa, mutta suosittelemme ehdottomasti kätevää VILKKU-sovellusta.KÄYNTIKOHTEITA

 • Kuopion torilla ja kauppahallissa voi aistia lupsakkaa savolaistunnelmaa. Uutta on torin alla oleva alatori ja siellä oleva kauppakeskus Apaja.
 • Kivenheiton päässä torilta on Kauppa- ja Viihdekeskus Minna, joka tarjoaa tarjoaa jokaiselle jotakin - senkin jälkeen, kun tori on sulkeutunut. Kauppoja laidasta laitaan, K-Market, ravintoloita ja Minnassa sijaitsee mm. elokuvateatteri Finnkino ja Virtuaalimaailma Warppi. Lue lisää Minnasta tästä.
 • Rauhalahdesta 7 km etelään, 5-tien tuntumassa sijaitsee suuri kauppakeskus Matkus ja huonekalujätti IKEA.
 • Puijon torni ja alue on uudistunut, ja siellä on vireää toimintaa uusien yrittäjien voimin! Puijon tornista on mahtavat näkymät kaupungille ja Kallavedelle. Puijon portaat ja luontopolut kutsuvat lenkkeilemään ja ulkoilemaan. Alueella myös frisbeegolf-rata. Rauhalahdessa majoittuville tornin sisäänpääsystä etuja huonekorttia näyttämällä.
 • Kuopion Tuomiokirkko 
 • RIISA ortodoksinen kirkkomuseo on näkemisen arvoinen museo! Se on yksi Euroopan huomattavimmista ortodoksisista kirkkomuseoista. Sen tehtävänä on tallentaa, säilyttää, tutkia ja pitää näytteillä Suomen ortodoksisen kirkon historiaan liittyvää ainutlaatuista kulttuuriperintöä.

       Tutustu myös muuhun Kuopion museotarjontaan:

 • Kuopion museo avautui peruskorjauksen jälkeen 15.6.2021 upealla Leonardo da Vinci -aiheisella näyttelyllä. Näyttely on esillä 14.11.2021 asti. Perusteellisen korjauksen lisäksi historiallisesti arvokas rakennus myös laajenee ja yhdistyy viereiseen pääkirjastorakennukseen. Alkuvuodesta 2022 avautuvat luonnontieteelliset ja kulttuurihistorialliset perusnäyttelyt ja lasten leikkitila, jotka sijaitsevat Kuopion museon vanhalla puolell
 • Kuopion taidemuseo on aluetaidemuseo, lue lisää tästä.
 • Kuopion kulttuurihistoriallisen museon kohteita ovat myös Kuopion Korttelimuseo sekä J.V. Snellmanin kotimuseo.
 • Kuopiossa toimii myös VB-Valokuvakeskus ja Kuopion automuseo.

 • Bellanrannan aktiviteettikeskuksessa voi viettää aktiivista päivää: trampoliinipuisto, padel-keskus, citygolf, HopLop, eKarting & ajosimulaattorit, Saana. Katso lisää tästä.
 • Kuopion Oppaat järjestävät valmiita kiertoajeluja ja -kävelyjä, katso lisätietoja tästä ja varaa palvelu, kuopioguide@gmail.com, puh. 044 737 1449 (arkisin klo 9.00-16.00).

 • Lapsille Kuopiossa on sisäleikkipaikkoja, kuten HopLop, joka sijaitsee aktiviteettikeskus Bellanrannassa, vain 5,5 km päässä Rauhalahdesta. Bellanrannassa on myös trampoliinikeskus. Myös ostoskeskus Matkuksessa on leikkipaikkoja 3-10 vuotiaille lapsille. Siellä on myös perhehuone, jossa voi rauhoittua esim. ruokailemaan. Uutta Matkuksessa on lasten ulkoilma-aktiviteettipuisto.
 • Luontopolut: katso lisää tästä
 • Lippumäki: Lippumäen liikunta- ja urheilualue 5 km Rauhalahdesta etelään Petosella. Alueella Lippumäen -jäähalli, Pohjoismaiden suurin kuplahalli ja skeittiparkki, joka on tasoltaan maailmanluokkaa. Lisäksi talvella tekojäärata, jossa retkiluistelijoiille ja mailallisille/mailattomille omat luisteluajat.

 • Syksyllä: Kuopion kaupunginteatterin ohjelmistossa on niin upeita musikaaleja kuin laadukkaita puhenäytelmiä. Katso ohjelmisto tästä.
  Kuopion Musiikkikeskus / Kuopion kaupunginorkesteei puolestaan tarjoavat korkealaatuisia elämyksiä niin klassisen kuin kevyenkin musiikin parissa. Katso ohjelmisto tästä.

   Katso lisää Kuopiosta www.kuopiotahko.fi

 KUOPION TAPAHTUMAKALENTEREITA

Kuopin tapahtumakalentereita löytyy:
KuopioTahko -tapahtumat
Savon Sanomien menoinfo
Kuopio Seinä
Taste Savon -ruokakultturia, tapahtumakalenteri
Kaupunkisi.fi - Kuopion tapahtumakalenteri