Kuopion tapahtumia ja käyntikohteita

KUOPIO - "OEKEETTEN IMMEISTEN" KAUPUNKI

Kuopiossa voi nähdä ja kokea monia asioita. Puijo, kauppahalli, tori, museot, näyttelyt, teatteri, konsertit sekä lukuisat tapahtumat ja ostosmahdollisuudet - unohtamatta luontopolkuja, vesistöreittejä ja Tahkon aluetta. Koe monipuolinen Kuopio.

KÄYNTIKOHTEITA

 • Kuopion torilla ja kauppahallissa voi aistia lupsakkaa savolaistunnelmaa. Uutta on torin alla oleva alatori ja siellä oleva kauppakeskus Apaja. Lue lisää torin tapahtumista tästä.
 • Kivenheiton päässä torilta on Kauppa- ja Viihdekeskus Minna, joka tarjoaa tarjoaa jokaiselle jotakin - senkin jälkeen, kun tori on sulkeutunut. Kauppoja laidasta laitaan, K-Market, ravintoloita ja Minnassa sijaitsee mm. elokuvateatteri Finnkino ja Virtuaalimaailma Warppi sekä Lastenmaailma. Lue lisää Minnasta tästä.
 • Rauhalahdesta 7 km etelään, 5-tien tuntumassa sijaitsee suuri kauppakeskus Matkus ja huonekalujätti IKEA.
 • Puijon torni ja alue on uudistunut, ja siellä on vireää toimintaa uusien yrittäjien voimin! Puijon tornista on mahtavat näkymät kaupungille ja Kallavedelle. Puijon portaat ja luontopolut kutsuvat lenkkeilemään ja ulkoilemaan. Alueella myös loistavat ulkoilu- ja hiihtoreitit. Rauhalahdessa majoittuville tornin sisäänpääsystä etuja huonekorttia näyttämällä.
 • Kuopion Tuomiokirkko  seisoo ylväänä paikallaan Vahtivuorella ja sen alapuolella avautuu henkeäsalpaavan kaunis, uudistettu Snellmanin puisto.
 • Lignell & Piispasen vierailukeskus Siikarannassa tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille. Keskuksessa voi tutustua yrityksen 170 vuotiaaseen historiaan, alkoholin valmistuksesen ja valmiisiin tuotteisin. Tarjonnassa tehdaskierrokset ja taistingit, tehdasmyymälä, Artic Bar.

 Kuopion Oppaat järjestävät opastuksia, katso lisätietoja tästä ja varaa palvelu, opaskettu@gmail.com, puh. 040 5915140.


TUTUSTU KUOPION MUSEOTARJONTAAN

 • Kuopion museo avautui kesällä 2021 peruskorjauksen jälkeen. Perusteellisen korjauksen lisäksi historiallisesti arvokas rakennus myös laajenee ja yhdistyy viereiseen pääkirjastorakennukseen. Tutustu luonnontieteellisiin ja kulttuurihistoriallisiin perusnäyttelyihin ja elämykselliseen lasten leikkitilaan, jotka sijaitsevat Kuopion museon vanhalla puolella. Kuopion museossa perusnäyttelyn lisäksi ajalla 25.4.2023-25.2.2024 "Maailman parhaat luontokuvat" tähdittävät koskettavia tarinoita elonkirjon kauneudesta ja herkkyydestä. Lue lisää tästä.
 • Kannattaa poiketa myös Pikku PietarinTorikujalla - se sijaitsee vain kivenheiton päässä Kuopion torilta
 • Kuopion taidemuseo on aluetaidemuseo, lue lisää tästä.
 • Kuopion kulttuurihistoriallisen museon kohteita ovat myös Kuopion Korttelimuseo sekä J.V. Snellmanin kotimuseo.
 • Kuopiossa toimii myös VB-Valokuvakeskus ja Kuopion automuseo
 • RIISA ortodoksinen kirkkomuseo on näkemisen arvoinen museo! Se on yksi Euroopan huomattavimmista ortodoksisista kirkkomuseoista. Sen tehtävänä on tallentaa, säilyttää, tutkia ja pitää näytteillä Suomen ortodoksisen kirkon historiaan liittyvää ainutlaatuista kulttuuriperintöä.

AKTIVITEETTEJA

 • Bellanrannan aktiviteettikeskuksessa voi viettää aktiivista päivää: trampoliinipuisto, padel-keskus, citygolf, HopLop, eKarting & ajosimulaattorit, Saana (terassi ja saunamaailma). Katso lisää tästä.
 • Lapsille Kuopiossa on sisäleikkipaikkoja, kuten HopLop, joka sijaitsee aktiviteettikeskus Bellanrannassa, vain 5,5 km päässä Rauhalahdesta. Bellanrannassa on myös trampoliinikeskus. Myös ostoskeskus Matkuksessa on leikkipaikkoja 3-10 vuotiaille lapsille. Siellä on myös perhehuone, jossa voi rauhoittua esim. ruokailemaan. Matkuksessa on myös lasten ulkoilma-aktiviteettipuisto.
 • Luontopolut: katso lisää tästä
 • Puijon alue: aktiviteetteja koko perheelle, lue lisää tästä.
 • Lippumäki: Lippumäen liikunta- ja urheilualue 5 km Rauhalahdesta etelään Petosella. Alueella Lippumäen -jäähalli, Pohjoismaiden suurin kuplahalli ja skeittiparkki, joka on tasoltaan maailmanluokkaa. Lisäksi talvella tekojäärata, jossa retkiluistelijoiille ja mailallisille/mailattomille omat luisteluajat.
 • UUTTA: taksiveneet! Kuopion matkustajasatamasta on nyt mahdollista hypätä taksiveneen kyytiin ja mennä pienellä porukalla mm. Hietasalon saareen auringonottoon, Saaristokaupunkiin, Bellanrantaan (Saana), Alahovin viinitilalle. Lue lisää tästä

KULTTUURIA

 • Kuopion kaupunginteatterin ohjelmistossa on niin upeita näytelmiä ja musikaaleja. Katso ohjelmisto tästä.
 • Kuopion Musiikkikeskus / Kuopion kaupunginorkesteri puolestaan tarjoavat korkealaatuisia elämyksiä niin klassisen kuin kevyenkin musiikin parissa. Katso ohjelmisto tästä.

Katso lisää Kuopiosta www.kuopiotahko.fi

KUOPION TAPAHTUMIA

Tapahtumakalentereita:

Meidän Kuopio -festivaali 12.-27.8.2023, lue lisää tästä.
🎪Meidän Kuopio on yhteisöllinen, luova, yllätyksellinen ja eri alueilla oman näköisensä kaupunkifestivaali, joka levittäytyy eri puolille kaupunkia.

Elonkorjuujuhla 25.-26.8.2023 Kuopion tori, lue lisää tästä.
🍒Torilla on ohjelmaa kaikenikäisille. Satokauden ostokset voi tehdä näppärästi torilta – tarjolla on luomua, lähiruokaa, suolaisia ja makeita leivonnaisia, liha-makkara- ja elintarvikevalmisteita, kukka- ja puutarhatuotteita, käsitöitä ja kotitaloustarvikkeita! Esittelyssä myös maaseudun erilaiset ammatit sekä etenkin perheen pienimpiä kiinnostavat työkoneet ja eläimet.

SATOA Kuopio Food Festival 25.-26.8.2023 Kuopion tori, lue lisää tästä.
🍔Iloinen ruokafestivaali on paikallisten makujen juhla, jossa voi ostaa ja maistaa pieniä ruoka-annoksia katuruokakulttuurin hengessä ja nauttia samalla tapahtuman ohjelmasta kuten katumuusikoiden ja -taiteilijoiden esityksistä.

Rauhalahti Kuopio Maraton 2.9.2023 Matkailukeskus Rauhalahti & Kylpylähotelli Rauhalahti, lue lisää tästä.
🏃‍♂️Rauhalahti Kuopio Maraton juostaan nyt 26. kerran. Tapahtuma tullaan juoksemaan neljännesmaraton reitillä. Reitti kulkee ja kiemurtelee Rauhalahden upeissa puistomaisissa maisemissa.

Kalaryssäys 8.-10.9.2023, Satamatori, lue lisää tästä.
🐟Koko perheen tapahtuma, jossa pääosassa on kotimainen kala ja siitä valmistetut herkut!

ANTI - Contemporary Art Festival 12.-17.9.2023, lue lisää tästä.
🎨ANTI – Contemporary Art Festival on kansainvälinen paikkasidonnaisen nykytaiteen festivaali, joka järjestetään vuosittain syyskuussa Kuopiossa. Kaikkiin festivaalin tapahtumiin osallistuminen on yleisölle ilmaista.

Hyvinvointimessut & Kädentaitomessut 30.9.-1.10.2023 Kuopio-halli, lue lisää tästä.
🧚‍♀️Messut tarjoaa vinkkejä kaikille hyvinvoinnista, kauneudesta, terveydestä ja liikunnasta kiinnostuneille. Hyvinvointimessujen kanssa järjestetään Kuopio-hallissa yhtä aikaa myös Kädentaitomessut.

 

SUUNNISTUKSEN MAAILMANMESTARUUSKILPAILUT 2025 KUOPIOSSA

Kylpylähotelli Rauhalahti on virallinen majoitusyhteistyökumppani.