Kuopion tapahtumia ja käyntikohteita

KUOPIO - "OEKEETTEN IMMEISTEN" KAUPUNKI

Kuopiossa voi nähdä ja kokea monia asioita. Puijo, kauppahalli, tori, museot, näyttelyt, teatteri, konsertit sekä lukuisat tapahtumat ja ostosmahdollisuudet - unohtamatta luontopolkuja, vesistöreittejä ja Tahkon aluetta. Koe monipuolinen Kuopio.

KÄYNTIKOHTEITA

 • Kuopion torilla ja kauppahallissa voi aistia lupsakkaa savolaistunnelmaa. Uutta on torin alla oleva alatori ja siellä oleva kauppakeskus Apaja. Lue lisää torin tapahtumista tästä.
 • Kivenheiton päässä torilta on Kauppa- ja Viihdekeskus Minna, joka tarjoaa tarjoaa jokaiselle jotakin - senkin jälkeen, kun tori on sulkeutunut. Kauppoja laidasta laitaan, K-Market, ravintoloita ja Minnassa sijaitsee mm. elokuvateatteri Finnkino ja Virtuaalimaailma Warppi sekä Lastenmaailma. Lue lisää Minnasta tästä.
 • Rauhalahdesta 7 km etelään, 5-tien tuntumassa sijaitsee suuri kauppakeskus Matkus ja huonekalujätti IKEA.
 • Puijon torni ja alue on uudistunut, ja siellä on vireää toimintaa uusien yrittäjien voimin! Puijon tornista on mahtavat näkymät kaupungille ja Kallavedelle. Puijon portaat ja luontopolut kutsuvat lenkkeilemään ja ulkoilemaan. Alueella myös loistavat ulkoilu- ja hiihtoreitit. Rauhalahdessa majoittuville tornin sisäänpääsystä etuja huonekorttia näyttämällä. Talven huippu-uutuus on tuolihissi Puijon montusta Puijon tornille. Tuolihissi on maksuton ja avoinna esim. hiihtolomaviikoilla 18.2-12.3.2023 päivittäin klo 11-15. Tuolihissiä lähin pysäköintialue sijaitsee aivan hyppyrimäkien vieressä, ja hissimatkalla saatatkin päästä ihailemaan "mäkikotkan" lentoa.
 • Kuopion Tuomiokirkko  seisoo ylväänä paikallaan Vahtivuorella ja sen alapuolella avautuu henkeäsalpaavan kaunis, uudistettu Snellmanin puisto.
 • Lignell & Piispasen vierailukeskus Siikarannassa tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille. Keskuksessa voi tutustua yrityksen 170 vuotiaaseen historiaan, alkoholin valmistuksesen ja valmiisiin tuotteisin. Tarjonnassa tehdaskierrokset ja taistingit, tehdasmyymälä, Artic Bar.

 Kuopion Oppaat järjestävät opastukia, katso lisätietoja tästä ja varaa palvelu, kuopioguide@gmail.com, puh. 044 737 1449 (arkisin klo 9.00-16.00).


TUTUSTU KUOPION MUSEOTARJONTAAN

 • Kuopion museo avautui kesällä 2021 peruskorjauksen jälkeen. Perusteellisen korjauksen lisäksi historiallisesti arvokas rakennus myös laajenee ja yhdistyy viereiseen pääkirjastorakennukseen. Tutustu luonnontieteellisiin ja kulttuurihistoriallisiin perusnäyttelyihin ja elämyksellisees lasten leikkitilaan, jotka sijaitsevat Kuopion museon vanhalla puolella. Mm. rakastettu Mammutti on löytänyt paikkansa uusista tiloista. Lue lisää tästä.
 • Kuopion taidemuseo on aluetaidemuseo, lue lisää tästä.
 • Kuopion kulttuurihistoriallisen museon kohteita ovat myös Kuopion Korttelimuseo sekä J.V. Snellmanin kotimuseo.
 • Kuopiossa toimii myös VB-Valokuvakeskus ja Kuopion automuseo
 • RIISA ortodoksinen kirkkomuseo on näkemisen arvoinen museo! Se on yksi Euroopan huomattavimmista ortodoksisista kirkkomuseoista. Sen tehtävänä on tallentaa, säilyttää, tutkia ja pitää näytteillä Suomen ortodoksisen kirkon historiaan liittyvää ainutlaatuista kulttuuriperintöä.

AKTIVITEETTEJA

 • Bellanrannan aktiviteettikeskuksessa voi viettää aktiivista päivää: trampoliinipuisto, padel-keskus, citygolf, HopLop, eKarting & ajosimulaattorit, Saana (terassi ja saunamaailma). Katso lisää tästä.
 • Lapsille Kuopiossa on sisäleikkipaikkoja, kuten HopLop, joka sijaitsee aktiviteettikeskus Bellanrannassa, vain 5,5 km päässä Rauhalahdesta. Bellanrannassa on myös trampoliinikeskus. Myös ostoskeskus Matkuksessa on leikkipaikkoja 3-10 vuotiaille lapsille. Siellä on myös perhehuone, jossa voi rauhoittua esim. ruokailemaan. Matkuksessa on myös lasten ulkoilma-aktiviteettipuisto.
 • Luontopolut: katso lisää tästä
 • Puijon alue: aktiviteetteja koko perheelle, lue lisää tästä.
 • Lippumäki: Lippumäen liikunta- ja urheilualue 5 km Rauhalahdesta etelään Petosella. Alueella Lippumäen -jäähalli, Pohjoismaiden suurin kuplahalli ja skeittiparkki, joka on tasoltaan maailmanluokkaa. Lisäksi talvella tekojäärata, jossa retkiluistelijoiille ja mailallisille/mailattomille omat luisteluajat.

KULTTUURIA

 • Kuopion kaupunginteatterin ohjelmistossa on niin upeita näytelmiä ja musikaaleja. Katso ohjelmisto tästä.
 • Kuopion Musiikkikeskus / Kuopion kaupunginorkesteri puolestaan tarjoavat korkealaatuisia elämyksiä niin klassisen kuin kevyenkin musiikin parissa. Katso ohjelmisto tästä.

Katso lisää Kuopiosta www.kuopiotahko.fi

KUOPION TAPAHTUMAKALENTEREITA

 

SUUNNISTUKSEN MAAILMANMESTARUUSKILPAILUT 2025 KUOPIOSSA

Kylpylähotelli Rauhalahti on virallinen majoitusyhteistyökumppani.