Kuopion tapahtumia ja käyntikohteita

KUOPIO - "OEKEETTEN IMMEISTEN" KAUPUNKI

Kuopiossa voi nähdä ja kokea monia asioita. Puijo, kauppahalli, tori, museot, näyttelyt, teatteri, konsertit sekä lukuisat tapahtumat ja ostosmahdollisuudet - unohtamatta luontopolkuja, vesistöreittejä ja Tahkon aluetta. Koe monipuolinen Kuopio.

UUTTA: ISTUMAHISSILLÄ PUIJOLLE AJALLA 23.12.2023 - 7.1.2024. Kyyti on aivan ilmaista, lähtöpaikan löydät tästä kartasta.

KÄYNTIKOHTEITA

 • Kuopion torilla ja kauppahallissa voi aistia lupsakkaa savolaistunnelmaa. Uutta on torin alla oleva alatori ja siellä oleva kauppakeskus Apaja.
 • Kivenheiton päässä torilta on Kauppa- ja Viihdekeskus Minna, joka tarjoaa tarjoaa jokaiselle jotakin - senkin jälkeen, kun tori on sulkeutunut. Kauppoja laidasta laitaan, K-Market, ravintoloita.
 • Rauhalahdesta 7 km etelään, 5-tien tuntumassa sijaitsee suuri kauppakeskus Matkus ja huonekalujätti IKEA.
 • Puijon torni ja alue on uudistunut, ja siellä on vireää toimintaa uusien yrittäjien voimin! Puijon tornista on mahtavat näkymät kaupungille ja Kallavedelle. Puijon portaat ja luontopolut kutsuvat lenkkeilemään ja ulkoilemaan. Tornin juurella myös esteettömiä luontopolkuja. Alueella myös loistavat ulkoilu- ja hiihtoreitit. Lomasesonkeinta istumahissi Puijon montusta Puijon laelle, katso lähtöpaikka tästäRauhalahdessa majoittuville tornin sisäänpääsystä etuja huonekorttia näyttämällä. Tutustu Puijon alueeseen karttamuodossa.
 • Kuopion Tuomiokirkko  seisoo ylväänä paikallaan Vahtivuorella ja sen alapuolella avautuu henkeäsalpaavan kaunis, uudistettu Snellmanin puisto.
 • Lignell & Piispasen vierailukeskus Siikarannassa, kaupungin kupeessa, tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille. Keskuksessa voi tutustua yrityksen 170 vuotiaaseen historiaan, alkoholin valmistuksesen ja valmiisiin tuotteisin. Tarjonnassa tehdaskierrokset ja taistingit, tehdasmyymälä, Artic Bar.
 • Suosittelemme myös vierailemaan Muumi Jääluolassa Leppävirralla (40 min 5-tietä Rauhalahdesta etelään). Laskeudu 30 metriä alas maanalaiseen luolaan - Hotelli Vesileppiksen aulasta pääset suoraan syvälle maan uumeniin. Muumien jääveistosnäyttelyn ohesta löydät luolasta myös muuta talvista puuhaa. Näyttelyn pääteema on ”Viidakkoelämää".  Jäämuumeja voi käydä katsomassa ma-su klo 10.00 - 20.00.

 Kuopion Oppaat järjestävät opastuksia, katso lisätietoja tästä ja varaa palvelu, opaskettu@gmail.com, puh. 040 5915140.


TUTUSTU KUOPION MUSEOTARJONTAAN

 • Kuopion museo on peruskorjattu ja  perusteellisen korjauksen lisäksi historiallisesti arvokas rakennus laajeni ja yhdistyi viereiseen pääkirjastorakennukseen. Tutustu luonnontieteellisiin ja kulttuurihistoriallisiin perusnäyttelyihin ja elämykselliseen lasten leikkitilaan, jotka sijaitsevat Kuopion museon vanhalla puolella. Kuopion museossa perusnäyttelyn lisäksi ajalla 25.4.2023-25.2.2024 "Maailman parhaat luontokuvat" tähdittävät koskettavia tarinoita elonkirjon kauneudesta ja herkkyydestä. Lue lisää tästä.
 • Kannattaa poiketa myös Pikku PietarinTorikujalla, joka avoinna kesäaikaan. Se sijaitsee vain kivenheiton päässä Kuopion torilta
 • Kuopion taidemuseo on aluetaidemuseo, lue lisää tästä.
 • Kuopion kulttuurihistoriallisen museon kohteita ovat myös Kuopion Korttelimuseo sekä J.V. Snellmanin kotimuseo.
 • Kuopiossa toimii myös VB-Valokuvakeskus ja Kuopion automuseo
 • RIISA ortodoksinen kirkkomuseo on näkemisen arvoinen museo! Se on yksi Euroopan huomattavimmista ortodoksisista kirkkomuseoista. Sen tehtävänä on tallentaa, säilyttää, tutkia ja pitää näytteillä Suomen ortodoksisen kirkon historiaan liittyvää ainutlaatuista kulttuuriperintöä.

AKTIVITEETTEJA

 • Bellanrannan aktiviteettikeskuksessa voi viettää aktiivista päivää: trampoliinipuisto, padel-keskus, citygolf, HopLop -leikkipuisto, Saana (terassi ja saunamaailma) ja Lignell & Piispasen tehdaskierrokset & tastingit. Katso lisää tästä.
 • Lapsille Kuopiossa on sisäleikkipaikkoja, kuten HopLop, joka sijaitsee aktiviteettikeskus Bellanrannassa, vain 5,5 km päässä Rauhalahdesta. Bellanrannassa on myös trampoliinikeskus. Myös ostoskeskus Matkuksessa on leikkipaikkoja 3-10 vuotiaille lapsille. Siellä on myös perhehuone, jossa voi rauhoittua esim. ruokailemaan. Matkuksessa on myös lasten ulkoilma-aktiviteettipuisto.
 • Luontopolut: katso lisää tästä
 • Puijon alue: aktiviteetteja koko perheelle, lue lisää tästä.
 • Lippumäki: Lippumäen liikunta- ja urheilualue 5 km Rauhalahdesta etelään Petosella. Alueella Lippumäen -jäähalli, Pohjoismaiden suurin kuplahalli ja skeittiparkki, joka on tasoltaan maailmanluokkaa. Lisäksi talvella tekojäärata (talvikevään 2024 osalta suljettu).
 • Jäämaraton rata Kuopion matkustajasatamassa: 23.-24.2.2024 järjestetään perinteinen Finland Ice Marathon matkustajasatamassa, Kallaveden jäällä. Rata on kisapäivää lukuunottamatta myös muiden luistelijoiden käytössä. Sisävesilaiva m/s Queen R on ankkuroitu talveksi radan viereen ja sieltä voi vuokrata retkiluistimia, hiihtovälineitä ja potkureinta sekä se toimii kahviona. Lue lisää tästä.
 • Lasketella ja lumilautailla voi Siilinjärvellä Kasurilassa  (25 km Rauhalahdesta pohjoiseen) sekä Tahkolla (67 km Rauhalahdesta pohjoiseen).

KULTTUURIA

 • Kuopion kaupunginteatterin ohjelmistossa on niin upeita näytelmiä ja musikaaleja. Katso ohjelmisto tästä.
 • Tanssiteatteri Minimi, lue lisää tästä.
 • Kuopion Musiikkikeskus / Kuopion kaupunginorkesteri puolestaan tarjoavat korkealaatuisia elämyksiä niin klassisen kuin kevyenkin musiikin parissa. Katso ohjelmisto tästä.
 • Kuopion Tuomiokirkon konsertit löytyvät tästä.

Katso lisää Kuopiosta www.kuopiotahko.fi

KUOPION TAPAHTUMIA

Tapahtumakalentereita:


KalPa:n kotiottelut
🏒Mukavaa viihdettä ja lomaohjelmaa koko perheelle Olvi Areenalla. Katso KalPan kotipelit tästä ja tulee mukaan kuopiolaiseen jääkiekkohuumaan.

KuPS:n pelit
⚽Kuopio on jalkapallokaupunki ja tervetuloa viihtymään myös jalkapallon parissa. Miesten ottelut löytyvät tästä.

 

SUUNNISTUKSEN MAAILMANMESTARUUSKILPAILUT 2025 KUOPIOSSA

Kylpylähotelli Rauhalahti on virallinen majoitusyhteistyökumppani.