Kuopio tutuksi

KUOPIO - "OEKEETTEN IMMEISTEN" KAUPUNKI

Kuopiossa voi nähdä ja kokea monia asioita. Puijo, kauppahalli, tori, museot, näyttelyt, teatteri, konsertit ja lukuista tapahtumat ja ostosmahdollisuudet - unohtamatta luontopolkuja, vesistöreittejä ja Tahkon aluetta. Koe monipuolinen Kuopio.

 

TAPAHTUMIA

Kuopio on vilkas tapahtumakaupunki, jossa on aina jotain menossa! Kesän 2020 tapahumat on pääosin peruttu, mutta vuonna 2021 on luvassa sitäkin upeampi tapahtumakesä.

 KESÄ 2021

 Tapahtumamajoituksia voit varata nettivaraamostamme sekä Rauhalahden myyntipalvelusta: myynti@rauhalahti.fi, puh. 030 608 30.

KUOPION KAUPUNGINTEATTERI  JA KUOPION MUSIIKKIKESKUS

 • Kuopion kaupunginteatterin ohjelmistossa on niin upeita musikaaleja kuin laadukkaita puhenäytelmiä. Katso ohjelmisto tästä.
 • Kuopion Musiikkikeskus puolestaan tarjoaa korkealaatuisia elämyksiä niin klassisen kuin kevyenkin musiikin parissa. Katso ohjelmisto tästä.

KUOPIO ON MONIPUOLINEN URHEILUKAUPUNKI!

 Kuopion ja alueen tapahtumia näistä linkeistä: Kuopio-Tahko alueen tapahtumakalenteri ja Savon Sanomien menoinfo.

Tapahtumamajoituksia voit varata nettivaraamostamme sekä Rauhalahden myyntipalvelusta: myynti@rauhalahti.fi, puh. 030 608 30.

 


KÄYNTIKOHTEITA

 • Kuopion torilla ja kauppahallissa voi aistia lupsakkaa savolaistunnelmaa. Uutta on torin alla oleva alatori ja siellä oleva kauppakeskus Apaja. Mm. matkailuinfo sijaitsee alatorilla (avoinna ma-pe klo 8-15, puh. 017-182584, tourism@kuopio.fi).
 • Aivan Kuopion keskus­tassa, muutaman askeleen päässä torilta sijaitsee idyllinen ostos­paikka Pikku-Pietarin Torikuja. Avoinna kesällä.
 • Rauhalahdesta 7 km etelään, 5-tien tuntumassa sijaitsee suuri kauppakeskus Matkus ja huonekalujätti IKEA.
 • Puijon torni ja alue on uudistunut, ja siellä on vireää toimintaa uusien yrittäjien voimin! Puijon tornista on mahtavat näkymät kaupungille ja Kallavedelle. Puijon portaat ja luontopolut kutsuvat lenkkeilemään ja ulkoilemaan. Alueella myös frisbeegolf-rata. Rauhalahdessa majoittuville tornin sisäänpääsystä etuja huonekorttia näyttämällä.
 • Kuopion Tuomiokirkko 
 • RIISA ortodoksinen kirkkomuseo on näkemisen arvoinen museo! Se on yksi Euroopan huomattavimmista ortodoksisista kirkkomuseoista. Sen tehtävänä on tallentaa, säilyttää, tutkia ja pitää näytteillä Suomen ortodoksisen kirkon historiaan liittyvää ainutlaatuista kulttuuriperintöä.

 • Tutustu myös muuhun Kuopion museotarjontaan. Kuopion kulttuurihistoria juontaa vuosisatojen taa. Minna Canthin ja J.V. Snellmanin perintö elää vahvasti myös Kuopion kaupungin museoissa. Kuopion museo avautuu peruskorjauksen jälkeen 19.2.2021 upealla Leonardo da Vinci -aiheisella näyttelyllä. Perusteellisen korjauksen lisäksi historiallisesti arvokas rakennus myös laajenee ja yhdistyy viereiseen pääkirjastorakennukseen.
 • Kuopion taidemuseo on aluetaidemuseo.
 • Kuopion kulttuurihistoriallisen museon kohteita ovat myös Kuopion Korttelimuseo sekä J.V. Snellmanin kotimuseo.
 • Kuopiossa toimii myös VB-Valokuvakeskus ja Kuopion automuseo.

 • Bellanrannan aktiviteettikeskuksessa voi viettää aktiivista päivää: trampoliinipuisto, padel-keskus, citygolf, HopLop, eKarting & ajosimulaattorit, katso lisää tästä.
 • Kuopion Oppaat järjestävät valmiita kiertoajeluja ja -kävelyjä, katso lisätietoja tästä ja varaa palvelu, kuopioguide@gmail.com, puh. 044 737 1449 (arkisin klo 9.00-16.00).

 • Lapsille Kuopiossa on sisäleikkipaikkoja, kuten HopLop, joka sijaitsee aktiviteettikeskus Bellanrannassa, vain 5,5 km päässä Rauhalahdesta. Bellanrannassa on myös trampoliinikeskus. Myös ostoskeskus Matkuksessa on leikkipaikkoja 3-10 vuotiaille lapsille. Siellä on myös perhehuone, jossa voi rauhoittua esim. ruokailemaan. Uutta Matkuksessa on kesällä 2020 avattava lasten ulkoilma-aktiviteettipuisto.
 • Luontopolut: katso lisää tästä
 • Lippumäen skeittiparkki avattiin syyskuussa 2020 ja se on tasoltaan maailmanluokkaa. Rauhalahdesta matkaa tänne on noin 5 km. Katso lisää tästä.

 

Katso lisää Kuopiosta www.kuopiotahko.fi


RISTEILYT

Laivaristeily on jokaisen Kuopiossa vierailevan koettava. Laivalla pääset kätevästi vierailemaan mm. Alahovin viinitilalla, Bellanrannan aktiviteettikeskukseen, auringonottajien paratiisisaarelle Hietasaloon ja tietysti Rauhalahteen. Laivan kyydissä on hienoa katsoa Saaristokaupungin ranta-asutusta, Kallaveden pieniä saaria ja upeita järvimaisemia.  Katso risteilyaikataulut Koski-Laivojen ja Roll Risteilyjen sivulta.