Ulkoilukartat- ja reitit

Rauhalahden alueella ja yleensäkin Kuopiossa on upeat ulkoilumahdollisuudet  kaikkina vuodenaikoina.

Katiskaniemen luontopolku alkaa Rauhalahden hotellin takaa. Polku sijaitsee suurimmaksi osaksi luonnonsuojelualueella, joka kuuluu myös EU:n Natura-verkostoon. 2, 5 km mittainen luontopolku kiertelee Katiskaniemen rantoja myötäillen. Matkan varrella esitellään muun muassa lehtoja ja erilaisia rantaan ja veteen liittyviä luonnon ilmiöitä. Myös savottaelämä ja perinnemaisemat kuuluvat polun sisältöön. Katiskaniemen luontopolun pystyy kiertämään ilman kumisaappaita. Luontopolusta saat lisätietoja hotellin vastaanotosta. Katso esite tästä (pdf).

Kuopiossa on useita muitakin opastettuja luontopolkuja. Kaikki polut on merkitty maastoon maalimerkeillä ja opasteilla. Polkujen varrella on opastauluja, joissa kerrotaan kunkin alueen luonnon erityispiirteistä.  Kolmisoppi-Neulamäen alueella (3 km Rauhalahdesta) ja Halmejoella Toivalassa (22 km Rauhalahdesta pohjoiseen) on perinteiset luontopolut. Karhonsaaressa esitellään erilaisia puita ja pensaita puulajipolulla, kun taas Haminalahden kulttuuripolulle (9 km Rauhalahdesta Karttulan suuntaan) pääsee tutustumaan von Wright -veljesten maalausten maisemiin. Vanuvuoren luonnonsuojelualueella Hiltulanlahdessa  (15 km Rauhalahdesta etelään) on uusi luontopolku ja näköalatorni, joka on 200 m merenpinnan yläpuolella ja torni on 20 m korkea. Huikeat näköalat!

Puijon torni ja sitä ympäröivä luonnonsuojelualue on Kuopion ylpeys, vain 9 km Rauhalahdesta. Puijon ulkoilureitit löytyvät tästä ja  maastopyöräreitit tästä linkistä ja myös tästä.

Näkemisen arvoinen on myös Leppävirran kunnan puolella sijaitseva Orinoron Rotko,  yksi Savon seitsemästä ihmeestä. Tämä jännittävä koko perheen patikointi- ja retkeilykohde sijaitsee Soisalon saaressa Mustinmäessä, noin 66 km Rauhalahdesta (Leppävirran keskustasta 16 km itään Heinävedentietä). Orinoron luontopolun pituus on n. 7 km.

Tahkon alueella (67 km Rauhalahdesta )on myös paljon erilaisia luontopolkuja, lisätietoja tästä.

Lisätietoja luontopoluista tästä.

Puijolla on paljon luontopolkuja. Tutustu alueeseen karttamuodossa tästä linkistä.

Seuraavista linkeistä löydät Kuopion ulkoilu- ja latukartat. Tästä linkistä löydät Kuopion liikunta- ja ulkoilukartat.