Ulkoilukartat- ja reitit

Rauhalahden alueella ja yleensäkin Kuopiossa on upeat ulkoilumahdollisuudet  kaikkina vuodenaikoina.

Kuopiossa on useita opastettuja luontopolkuja. Puijolla, Kolmisoppi-Neulamäen alueella, Katiskaniemessä ja Halmejoella on perinteiset luontopolut. Karhonsaaressa esitellään erilaisia puita ja pensaita puulajipolulla, kun taas Haminalahden kulttuuripolulla pääsee tutustumaan von Wright -veljesten maalausten maisemiin.

Kaikki polut on merkitty maastoon maalimerkeillä ja opasteilla. Polkujen varrella on opastauluja, joissa kerrotaan kunkin alueen luonnon erityispiirteistä. Luontopoluista on satavana myös painetut esitteet. Puijon ja Kolmisoppi-Neulamäen luontopolut täydentävät alueiden monipuolista ulkoilureitistöä.

Katiskaniemen luontopolku alkaa Rauhalahden hotellin takaa. Polku sijaitsee suurimmaksi osaksi luonnonsuojelualueella, joka kuuluu myös EU:n Natura-verkostoon. Parin kilometrin mittainen luontopolku kiertelee Katiskaniemen rantoja myötäillen. Matkan varrella esitellään muun muassa lehtoja ja erilaisia rantaan ja veteen liittyviä luonnon ilmiöitä. Myös savottaelämä ja perinnemaisemat kuuluvat polun sisältöön. Katiskaniemen luontopolun pystyy kiertämään ilman kumisaappaita. Luontopolusta saat lisätietoja hotellin vastaanotosta.

Lisätietoja luontopoluista tästä.

Seuraavista linkeistä löydät Kuopion ulkoilu- ja latukartat. Tästä linkistä löydät Kuopion liikunta- ja ulkoilukartat.