Ulkoilukartat- ja reitit

Rauhalahden alueella ja yleensäkin Kuopiossa on upeat ulkoilumahdollisuudet  kaikkina vuodenaikoina.

Katiskaniemen luontopolku alkaa Rauhalahden hotellin takaa. Polku sijaitsee suurimmaksi osaksi luonnonsuojelualueella, joka kuuluu myös EU:n Natura-verkostoon. 2, 5 km mittainen luontopolku kiertelee Katiskaniemen rantoja myötäillen. Matkan varrella esitellään muun muassa lehtoja ja erilaisia rantaan ja veteen liittyviä luonnon ilmiöitä. Myös savottaelämä ja perinnemaisemat kuuluvat polun sisältöön. Katiskaniemen luontopolun pystyy kiertämään ilman kumisaappaita. Luontopolusta saat lisätietoja hotellin vastaanotosta. Katso esite tästä (pdf).

Kuopiossa on useita muitakin opastettuja luontopolkuja. Puijolla, Kolmisoppi-Neulamäen alueella ja Halmejoella on perinteiset luontopolut. Karhonsaaressa esitellään erilaisia puita ja pensaita puulajipolulla, kun taas Haminalahden kulttuuripolulla pääsee tutustumaan von Wright -veljesten maalausten maisemiin.

Kaikki polut on merkitty maastoon maalimerkeillä ja opasteilla. Polkujen varrella on opastauluja, joissa kerrotaan kunkin alueen luonnon erityispiirteistä. Puijon ulkoilureitit löytyvät tästä ja  maastopyöräreitit tästä linkistä ja myös tästä.

Näkemisen arvoinen on myös Leppävirran kunnan puolella sijaitseva Orinoron Rotko,  yksi Savon seitsemästä ihmeestä. Tämä jännittävä koko perheen patikointi- ja retkeilykohde sijaitsee Soisalon saaressa Mustinmäessä, noin 66 km Rauhalahdesta (Leppävirran keskustasta 16 km itään Heinävedentietä). Orinoron luontopolun pituus on n. 7 km.

Lisätietoja luontopoluista tästä.

Seuraavista linkeistä löydät Kuopion ulkoilu- ja latukartat. Tästä linkistä löydät Kuopion liikunta- ja ulkoilukartat.