UUTISET

Lavalla kaksi yhtyettä ja rockabilly-vierailijoita
THE FINNISH ROCKABILLY LEGENDS –TAPAHTUMA TUO KUOPIOON TUULAHDUKSEN MENNEILTÄ VUOSIKYMMENILTÄ
- Suomirockabillyn konkarit yhdistävät voimansa keikalla 8.9. Kylpylähotelli Rauhalahdessa

Syyskuussa 50-luvun rock 'n' rollin ystävät pääsevät todistamaan ainutkertaisen keikan, joilla esiintyvät yhdessä 1970- ja 1980-luvun vaihteen rockabilly-muotiaallon konkarit Rock-Ola, Buck Jones ja Boppin' Pete. Tässä kolmikossa ovat mukana oman aikakautensa arvostetuimmat vanhaa rock 'n' rollia Suomessa ylläpitäneet laulajat. Lisäksi tapahtumassa nähdään kaksi bändiä The Barnshakers ja Mr. Breathless Trio. Nämä mestarit nähdään perjantaina 8. syyskuuta Kuopiossa Rauhalahdessa järjestettävässä The Finnish Rockabilly Legends –tapahtumassa.
- Finnish Rockabilly Legends kerää yhteen rokkabilly-diggarit. Luvassa on hyvää musiikkia ja ajan tunnelmaa. Odotettavissa on ainutlaatuinen ilta, kun ensi kertaa samalla lavalla ovat 1980-luvun suomi-rockabillyn legendat Rock-Ola, Buck Jones ja Boppin' Pete, kertoo tapahtuman sisällöstä vastaava Mr. Breathless, eli Marko Julkunen.

Illan odotuimpia esiintyjiä on varmasti juuri uuden Can't Stop Rockin' -albumin julkaissut Mr. Breathless, joka esiintyy tilaisuudessa oman trionsa kanssa. Mr. Breathless tunnetaan villistä lavashowsta ja Jerry Lee Lewis -tyylisestä painon soitosta. Rockabilly-solisteja Rock Olaa, Buck Jonesia ja Boppin' Peteä säestää Suomen suosituimpiin kuuluva ja maailmalla kovaa arvostusta nauttiva The Barnshakers. The Barnshakers on Agentsin laulusolistinakin tutuksi tulleen Vesa Haajan johtama yhtye. Yhteensä lavalla nähdään kaksitoista muusikkoa.
- Upeat ajanhengen asut luovat musiikin lisäksi suuren osan tapahtuman tunnelmasta, kertoo Marko Julkunen, joka toivookin väen pukeutuvan rockabilly-henkeen. Tapahtumassa on myynnissä rockabilly-henkisiä kellohelmamekkoja Dark Star –pisteen yhteydessä.

Espoossa asuva Mr. Breathless aka Marko Julkunen on esiintynyt Kuopiosta aiemminkin:
- Kuopiosta on hyviä muistoja jo 27 vuoden ajalta. Olen keikkaillut siellä vuosittain koko urani ajan eri paikoissa.

The Finnish Rockabilly Legends, Kuopio, Kylpylähotelli Rauhalahti, Pe 8.9.2017

Esiintyjät: The Barnshakers, Mr. Breathless Trio, Buck Jones, Rock Ola, Boppin' Pete

Ennakkomyynti Lippuagentti / Rauhalahti 12,50 e. Ovelta 16 e / 10 e (hot. asukkaat).

Lisätiedot: Kylpylähotelli Rauhalahti, ravintolapäällikkö Juha Tirkkonen, 043 824 3090, juha.tirkkonen@rauhalahti.fi, www.rauhalahti.fi / www.facebook.com/rauhalahti

 

Kuopion Kylpylä Oy:lle "Rauhalahti 2020+ MasterPlan"-hankkeesseen yrityksen kehittämisavustusta

Etelä-Savon Ely-keskus on myöntänyt Kuopion Kylpylä Oy:lle "Rauhalahti 2020+ MasterPlan"-hankkeesseen yrityksen kehittämisavustusta. Myönnetty avustus on 38.220 euroa momentilta 32.50.64 (EU:n rakennerahastojen ja valtion rahoitusosuus EU:n rakennerahasto-ohjelmiin ohjelmakaudella 2014-2020). "Rauhalahti 2020+ MasterPlan" -on valmisteleva hanke, jossa selvitetään yrityksen tulevien kehittämistoimenpiteiden eri vaihtoehtoja ja toteutettavuutta.

Lisätiedot:
Kuopion Kylpylä Oy / Kylpylähotelli Rauhalahti
Maarit Paunonen, kylpylähotellin johtaja, gsm 044 5419342, maarit.paunonen@rauhalahti.fi

Useita tunnustuksia saanut
KUOPION RAUHALAHDEN JÄTKÄNKÄMPPÄ 30 VUOTTA
- uutuutena 20-v. täyttävän Koskilaivojen M/S Salmetar –juhlaristeilypaketit

Kuopion Rauhalahden Jätkänkämppä täyttää tänä vuonna juhlavat 30 vuotta. Jätkänkämppä siirrettiin Nurmeksesta vuonna 1987 Kuopioon, mutta sen historian juuret johtavat perimätietojen mukaan ainakin 1950-luvulle asti, jopa kauemmas. Se on nähnyt kymmeniätuhansia saunojia ja "jätkiä" jopa 80 vuoden ajan, tähän päivään asti. Edelleen hirsirunkoinen kämppävanhus elää elinvoimaista elämää ja alueen toimintaa kehitetään koko ajan. Jätkänkämpän 30-vuotis- ja Koski-laivojen 20-vuotisjuhlavuosien kunniaksi ajalla 27.6. - 3.8. M/S Salmetar seilaa tiistaisin ja torstaisin Kuopion matkustajasatamasta Jätkänkämpälle ja takaisin. Juhlien kunniaksi on rakennettu juhlapaketti, johon sisältyy risteily ja rosvopaistiateria. Juhlapaketin hinta kahdelle hengelle on 50 e.

JÄTKÄNKÄMPÄN HISTORIAA:

Rauhalahden Jätkänkämppä on alkuperältään hakkuutyömaiden yöpymispaikkana toiminut kämppä, joka rakennettiin Nurmeksen metsähallinnon alueelle ja oli silloin nimeltään Lintumäen kämppä (kuva). Kämpässä yöpyi parhaimmillaan 70 jätkää. Silloin saunaa lämmitettiin pari kertaa viikossa. Kylpylähotelli Rauhalahti sai mahdollisuuden ostaa kämpän vuonna 1987, jolloin se siirrettiin Rauhalahteen hirsinä.  Jätkänkämpän yhteydessä sijaitseva ensimmäinen savusauna oli rakennettu vanhan aitan hirsistä. Savusauna on sittemmin palanut ja uudelleen rakennettu vuosia 1997 ja 2015. Jätkänkämpällä vieraillut vuosien saatossa monenmoisia merkkihenkilöitä ja erilaisia sattumuksiakin on käynyt. Tiloissa on vietetty satoja häitä, pikkujouluja, illanistujaisia, syntymäpäiviä, kokouksiakin. Jätkänkämpällä on myös esitetty kesäteatteria 1990 luvun lopulla, mm. Kaunis Veera -esityksiä. Myös talvella Jätkänkämpällä saunotaan ja vietetään aikaa. Jätkänkämpällä pitää tukikohtaansa uuden vuoden ja loppiaisen aikaan Joulupukki. Tunnelmallinen joulupukin koti ”Santa Claus’ Home” tuotteistettiin Jätkänkämpälle vuonna 2003 venäläisten matkanjärjestäjien ja Kuopion Matkailupalvelun pyynnöstä ja Joulupukin koti toimii edelleen ”venäläissesonkina”. Huippuvuosina joulupukin kodilla vieraili noin 10 päivän sesongin aikaan yli 3000 vierasta, pääosin venäläisturisteja.

 JOITAKIN TAPAHTUMIA JÄTKÄNKÄMPÄN 30-V. TAIPALEELTA:

1987 - Kämppä siirrettiin hirsinä Rauhalahteen ja pystytettiin nykyiselle paikalleen Katiskaniemen kärkeen
Jätkänkämpän ensimmäinen savusauna rakennettiin vanhan aitan hirsistä
1995 - Jätkänkämpällä vieraili ja savusaunoi ensimmäisen jääkiekon maailmanmestaruuden voittanut Suomen Leijona-joukkue valmentajansa Curt Lindstömin johdolla ”Lejonet är kova Jätkä”
1997 - Pääsiäisenä savusauna paloi ja siitä uutisoitiin Tukholmaa myöten
2003 - Tehtiin savusaunaan ahtautumisen maailman ennätys (108 henkilöä yhtä aikaa lauteilla) ja toisella kertaa lauteilla on ollut yhtä aikaa 42 kansalaisuutta. Ennätystä on rikottu useampaan kertaan ennen tätä.
2015 - Savusaunalla oli jälleen uusi palo
2016 Jätkänkämppä liittyi kunnalliseen vesi- ja viemäröintijärjestelmään
2017 - Tammikuussa Visit Finlandin FinRelax kärkituote-status. Perusteluina: ”legendaarinen saunatuote, jossa yhdistyvät suomalaisuus, hyvinvointi ja aito elämys”.
2017 - Kesäkuussa kansainvälinen Culture Trip-sivusto nosti ”10 of the Best Saunas in Finland”-artikkelissa Jätkänkämpän Savusaunan Suomen kymmenen parhaan saunan joukkoon.

Jätkänkämppä

M/S Salmetar -risteilyt

  

 Kuva: Jätkänkämppä sijaitsi aiemmin Nurmeksessa ja tunnettiin Lintumäen kämppänä (kuvausvuodeksi arvioitu 1957).   
© Raimo Kärnä / Lusto / Raimo Kärnän kokoelma

Lisätiedot:

Kuopion Kylpylä Oy / Kylpylähotelli Rauhalahti
Maarit Paunonen, kylpylähotellin johtaja, gsm 044 5419342, maarit.paunonen@rauhalahti.fi
Juha Tirkkonen, ravintolapäällikkö, 043 824 3090, juha.tirkkonen@rauhalahti.fi
Pressikuvat: Sirpa Nyyssönen, viestintäpäällikkö, 044 747 3383, sirpa.nyysonen@rauhalahti.fi
www.rauhalahti.fi / www.facebook.com/rauhalahti

 TIEDOTEARKISTO

Jätkänkämpän suomalainen savusaunailta Finrelax-tähtituotteksi / Finpron tiedote