Kela–kuntoutus Rauhalahdessa

Kuopion Rauhalahdessa toteutetaan Kelan järjestämää kuntoutusta Karjalohjan Kuntoutumiskeskuksen kanssa yhteistyössä.

LÄSNÄ-kuntoutuspalvelut

Kuntoutuksen toimialayhdistys (KTAY) suosittelee Kelan läsnäkuntoutuksen käynnistämistä Kelan antaman linjauksen mukaisesti 1.6.2020 alkaen. Pitkittynyt tauko kuntoutuksessa tai aloituksen viivästyminen voivat huonontaa kuntoutujan tilannetta ja heikentää kuntoutumisennustetta merkittävästi. Siksi on tärkeää, että tämän poikkeuksellisen kevään jälkeen palataan hallitusti tarpeenmukaisten palvelujen piiriin. Työ- ja toimintakyvyn turvaaminen on kuntoutuksen tärkein tehtävä, ja sen tulee jatkua myös tässä pandemiatilanteessa. Näiden linjausten mukaisesti käynnistämme läsnäkuntoutuspalvelumme 15.6.2020.

Olemme yhteydessä myönteisen kuntoutuspäätöksen saaneisiin aloittamisajankohdan sopimiseksi. Yleisistä suosituksista johtuen yli 70-vuotiaiden pitkäaikaissairaiden kuntoutuspalvelut alkavat kuitenkin vasta kesälomakauden jälkeen. Kaikkia palveluntuottajia velvoittavat ministeriöiden ja muiden viranomaisten antamat ohjeet. Toimimme Kelan kuntoutuspalvelujen tuottamisessa koronaepidemian oloissa vastuullisesti ja noudatamme tinkimättä viranomaisohjeita mm. hygieniasta ja turvaväleistä. (Flunssaoireisena kuntoutukseen ei ole syytä saapua.)

 

TAITO –kuntoutus

Taito-kuntoutus on työllistymistä ja opiskeluvalmiutta tukevaa kuntoutusta. Se on tarkoitettu 18-60 vuotiaalle, joka ei ole vielä saanut haluamaansa opiskelu- tai työpaikkaa tai on vaihtamassa alaa. Myös jos henkilö on esim. sairauspäivärahalla, työmarkkinatuella tai kuntoutustuella, hän voi tiedustella mahdollisuuttaan TAITO-kuntoutukseen pääsystä.

Haasteet työllistymisessä voivat johtua terveydentilasta, työmarkkinatilanteesta tai molempien yhteisvaikutuksesta. Kuntoutuksen tavoitteena on työttömyyden katkaiseminen, työkyvyn vahvistaminen ja osallistumiseen tukeminen. Kuntoutus koostuu yhteisistä ryhmäpäivistä ja yksilötapaamisista asiantuntijoiden kanssa sekä useita jaksoja käsittävästä työharjoittelusta. Työelämätaitoja opetellaan ryhmässä, joka on koko kuntoutuksen ajan todella tärkeä tuki, valmentavien asiantuntijoidemme ohella.

 Kuopion Rauhalahdessa toteutetaan  Kelan järjestämää TAITO –kuntoutusta Karjalohjan Kuntoutumiskeskuksen kanssa yhteistyössä.

Ammatilliset TAITO –kurssit Rauhalahdessa löytyvät Kelan kuntoutuskurssijärjestelmästä Karjalohjan Päiväkumpu Oy/Kuopion Kylpylä - toimipaikkahaulla.

Linkki Kelan kuntoutuskurssi järjestelmään.

Lisätietoja kuntoutuksen käytännöistä ja toteutuksesta saat täältä.

Anna palautetta, mikäli olet ollut meillä kuntoutuksessa. Palautelomakkeeseen tästä.

Lisätietoja voitte tiedustella myös puhelimitse,
p. 043 827 3643 / Heli Tervo
Työfysioterapeutti, työelämän asiantuntija
Työnohjaaja, työyhteisökehittäjä
Taito-kuntoutuksen ryhmäohjaaja/ kurssivastaava