Kesäteatteria Rauhalahdessa 2019 - Vuonna 85 Kuopio Remix

Ensi kesänä Rauhalahti Teatteriin saapuvaa Manserock -musikaalia ”Vuonna 85” arvosteltiin aikoinaan Turun Sanomissa seuraavasti: ”Jos jollakulla on lähikuukausina asiaa Tampereelle ja siellä muutama tunti luppoaikaa, menkää käymään Särkänniemessä. Vaikka huvipuisto on kiinni, siellä on silti paljon hauskempaa kuin tätä pannukakkua katsoessa” (Turun Sanomat, 9.9.2006, Toni Lehtinen). Tästä pannukakusta tuli myöhemmin Suomen suosituin musikaali.

KUOPIOON ENSI KESÄKSI SUOMEN SUOSITUIN MUSIKAALI

Riku Suokkaan ja Heikki Syrjän käsikirjoittama ja Suokkaan ohjaama Vuonna 85 sai ensi-iltansa 7.9.2006 ja siitä tuli koko Suomen teatterihistorian katsotuin kotimainen musikaali, ja toisiksi katsotuin näytelmä. Vuonna 85 -Kuopio remix kertoo tarinan Kuopion kesästä 1985, sekä Turmiolan Tommista, joka sattumalta rakastuu Vänärillä Karoliinaan. Tampereen Lokomokin vaihtuu Savon Selluksi ja jääkiekko jalkapalloksi. Kaikkien henkilöhahmojen nimet ja myös musikaalin tapahtumat on otettu suomirock-ikonien Juice Leskisen, Eppu Normaalin ja Popedan kappaleista.


KUOPIO REMIXIN DRAMATISOIVAT HEIKKINEN JA APELL

Antti Heikkinen ja Ismo Apell kokoavat jälleen voimansa yhteiseen dramatisointiin. Manserock siirretään Tampereelta Kuopioon. Tarinan legendaariset hahmot Turmiolan Tommi, Ruma Ruba Korpela, Mauno Pepponen, Palle, Iso G ja Tapparan mies ovat töissä Lokomon sijaan Savon Sellulla.
Tapparan mies on Kuopiossa totta kai Kupsin mies.


LAVALLE LUVASSA JYMYPAUKKUJA

Turmiolan Tommin rooliin astuu muun muassa Verjnuarmu-yhtyeestä tuttu Tuomas Koponen. Hänen parasta kaveriaan näyttelee niin ikään savolaisista rock-piireistä monille tuttu Kalle Pakarinen. Molemmilta löytyy niin esiintymiskokemusta kuin lavakarismaa, mutta näytteleminen on uusi aluevaltaus. Kolmiodraaman kolmatta osapuolta, naispääosan Karoliinaa, esittää Iitu Apell-Nevalainen, jonka lauluääni ihastutti teatterivieraat viime kesänä Pertti-musikaalissa. Musiikki onkin keskeisessä roolissa ja lavalla kuullaan peräti 33 Suomi-rockin kultaista klassikkoa. Lavalle kipuavat muun muassa vahvan musiikkitaustan omaavat Sakari Kuosmanen Jyrki Boyna ja Marja-Liisa Kuosmanen Delilahin roolissa. Melkoisena yllätysnimenä näyttelijäjoukkoon liittyy myös entinen raskaan sarjan nyrkkeilyn Euroopan mestari Juho Haapoja. Ohjaaja Ismo Apell luonnehtii hänen roolihahmoaan Ruma Ruba Korpelaa herkäksi, mutta kovanyrkkiseksi mieheksi.

Lavalle nousee myös Rauhalahti Teatterin ja Koljonvirta Teatterin aiempien vuosien esityksistä tuttuja näyttelijöitä kuten Jamppa Kääriäinen, Santeri Niskanen, Harri Husso sekä Lauri Qvick. Vaikka pääosien esittäjät on jo valittu, lavalle tarvitaan vielä lisää väkeä. Innokkaat, laulu- ja tanssitaitoiset henkilöt voivat ilmoittautua joko ohjaaja Ismo Apellille tai tuottaja Iidaliina Apellille.

 

NÄYTÖSKAUSI 27.6.-10.8.2019

Ensi-ilta viikolla:
Torstaina 27.6. klo 19 ENSI-ILTA
Perjantaina 28.6. EI näytöstä
Lauantaina 29.6. klo 15
Sunnuntaina 30.6. klo 15

Muu näytöskausi 2.7.-10.8.2019:
TI-TO klo 19
LA-SU klo 15
(ma ja pe ei näytöksiä)

LIPUT 33 €.

Rauhalahti Teatterissa jatketaan aiempien vuosien tapaan hyväntekeväisyystekoja. Jokaisesta lipusta annetaan euro myöhemmin julkistettavaan hyväntekeväisyyskohteeseen.

Lue lisää Rauhalahti Teatterista tästä.

Kesäteatteripaketit kesällä 2019

Kesäteatteripaketti sisältää:

  • majoituksen 1 vrk
  • aamiaisen
  • vapaan kylpylän ja kuntosalin käytön
  • kesäteatterilipun

Varaa kesäteatterielämyksen oheen Rauhalahden ravintolaan ruokailu ja/tai illanvietto.

Vinkki:
mikäli osallistut torstain kesäteatteriesitykseen klo 19.00, on mahdollisuus nauttia perinneateria (rosvopaisti) Jätkänkämpän tukkilais- ja savusaunaillassa ennen teatteriesitystä jälkeen. Aterian hinta 23 € / hlö. Mikäli haluat myös saunoa savusaunassa, saunominen maksaa on majoittujille 8 € / hlö. Illan aikana voi kuunnella haitarimusiikkia, laulaa, tanssia ja seurata huikeaa tukkilaisesitystä. Katso lisää tästä.

Kysy lisää myyntipalvelusta, puh. 030 60830, myynti@rauhalahti.fi

Hinta alk.

91,00

KYLPYLÄHOTELLI

Huone yhdelle

135 € / hlö

Huone kahdelle

91 € / hlö

Huone kolmelle

84 € / hlö

KYLPYLÄHOTELLI

Huone yhdelle

Huone kahdelle

Huone kolmelle

135 € / hlö

91 € / hlö

84 € / hlö

HUONEISTOHOTELLI

Huoneisto kahdelle

91 € / hlö

Huoneisto kolmelle

84 € / hlö

Huoneisto neljälle

77 € / hlö

HUONEISTOHOTELLI

Huoneisto kahdelle

Huoneisto kolmelle

Huoneisto neljälle

91 € / hlö

84 € / hlö

77 € / hlö

HOSTELLI

Makuuhuone yhdelle

98 € / hlö

Makuuhuone kahdelle

72 € / hlö

HOSTELLI

Makuuhuone yhdelle

Makuuhuone kahdelle

98 € / hlö

72 € / hlö