Kuntoremontti

Kuntoremontti on varhaiskuntoutusta, jossa tavoitteena on työkyvyn ylläpitäminen, henkisen hyvinvoinnin ja työssäjaksamisen tukeminen, työkykyä haittaavien oireiden syntymisen ennaltaehkäisy ja aktivoiminen oman terveyden vaalimiseen. Kuntoremontin pituus on yleensä 5-7 vuorokautta ja siihen voi liittyä seurantapäivät.

Kuntoremontissa kartoitetaan asiakkaan kuntoa, elämäntapoja ja terveystottumuksia. Kuntoremontin aikana käsitellään henkistä hyvinvointia ja työssäjaksamista sekä päihteiden käytön ja ravinnon merkitystä terveyteen. Kuntoremonttiin osallistujaa tuetaan havaitsemaan oman toiminnan merkitys kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja etsitään hänelle kiinnostava ja omaa suoritustasoa vastaava yksilöllinen liikuntaohjelma omatoimisesti toteutettavaksi. Kuntoremontin aikana toteutettavat ryhmäohjelmat sisältävät erilaisia liikuntamuotoja tai toiminnallisia harjoitteita eri teemoilla.

Työterveyshuolto ja työnantaja järjestävät kuntoremonttitoimintaa harkintansa ja resurssinsa huomioiden. Työnantaja vastaa kuntoremontin kustannuksista osittain tai kokonaan. Työntekijällä itsellään voi olla omavastuuosuus maksettavana. Kustannuksiin voi saada lisäksi tukea ammatti- tai muilta etujärjestöiltä.

Kuntoutusrahaa voidaan maksaa kuntoremontin ajalta. 

Katso tarkemmat tiedot oheisesta linkistä.

Kela Kuntoremonttimuistio

Vuoden 2020 kuntoremontit 

  • 20-24.4.2020 
  • 25-29.5.2020  
  • 16-20.11.2020 

Varaa oma kuntoremonttiviikko ylläolevista ajankohdista. 

Kuntoremontti yrityksille

Varaa yrityksesi työntekijöille oma kuntoremontti.
Hinta: ma-pe 595 €, pe-la 320 €

Lisätietoja: Tero Kukkonen, fysioterapeutti 044 747 3181 tai sähköpostilla tero.kukkonen@rauhalahti.fi