Salonkielämää ja draamaa Kuopion korttelimuseossa

Kuopion korttelimuseon "Salonki elämää ja draamaa" on korttelimuseon uusi, upea kokonaisuus, joka sisältää näyttelyn, teatteriesityksen sekä spiritismi- ja korttipelityöpajoja. Se on seikkailu vapauden tuulissa Minna Canthin, Juhani Ahon ja Elisabeth Järnefeltin kanssa. Se kertoo ajasta kauan sitten mutta aiheista, jotka ovat ikuisia: kulttuuri, vapaus ja rakkaus. Voit tutustua näyttelyyn jo huhtikuusta alkaen - näytelmä ja työpajat toteutetaan kesäkuussa.

Kuopion Korttelimuseo

Kuopion korttelimuseo on entisajan puutalokortteli aivan Kuopion keskustassa, lähellä kauppatoria ja Kuopion tuomiokirkkoa. Museo muodostuu 11 vanhan puutalon muodostamasta korttelista. Korttelin vanhimmat rakennukset ovat 1700 luvun lopulta ja nuorimmat 1800-luvulta. Rakennusten sisätiloissa esitellään erilaisten perheiden asumista v. 1800-1930. Lisäksi museoon kuuluu apteekkialo, näyttelysali ja kirjailija Minna Canthin huone. Näyttelysalissa on entisajan Kuopiota esittelevä valokuvanäyttely, minkä lisäksi tilassa esitellään vaihtuvia näyttelyitä. Katso sijainti ja lisätietoja tästä.

SALONKIELÄMÄÄ JA DRAAMAA KORTTELIMUSEOSSA

Vapaus, rakkaus ja tasa-arvo -näyttely 7.4.-31.8.2017

Näyttely on seikkailu vapauden tuulissa Minna Canthin, Juhani Ahon ja Elisabeth Järnefeltin kanssa. Se kertoo ajasta kauan sitten mutta aiheista, jotka ovat ikuisia: kulttuuri, vapaus ja rakkaus.

Näyttely on avoinna 15.5. - 31.8. ti-la klo 10 - 17, ma-su suljettu.
Liput: 6 €, ryhmä-, seniori-, työttömän-, opiskelijalippu 4 €, alle 18-vuotiaat maksutta. Liput
Kuopion korttelimuseolta, Kirkkokatu 22, 70100 Kuopio, puh. 017 182 603

Lihaa ja verta -näytelmä , ensi-ilta 1.6.2017

Näytelmä on kurotus kohti elävää ihmistä. Omaa tietään etsivä nuori ohjaaja tutkii Minna Canthia, Juhani Ahoa ja Järnefeltin perhettä. Hän haluaa tavoittaa historian lehdiltä eläviä ihmisiä, vapauden ja rakkauden ammattilaisia. Mutta mitä tehdä, kun jäljellä on enää pelkkiä sanoja ja kuvapatsaiden kivikiloja? Koska todellisuutta ei tiedä enää kukaan, jää mahdollisuus kuvitella - ehkä hiukan huvitellakin…

Yhteistyössä Teatteri Neljäs Soitto, Kuopion kultt.hist.museo, Kuopion kaupunginteatteri sekä kuopiolaiset teatteriharrastajat. Käsikirjoitus ja ohjaus: Janne Puustinen, puvut: Riikkamaria Korhonen
Noin tunnin mittainen esitys liikkuu Korttelimuseon alueella, eikä tämän vuoksi sovellu liikuntarajoitteisille katsojille. Pukeutuminen sään mukaan.

Esitykset torstaisin ja lauantaisin 3.-26.8. 2017 (ei la 19.8.)

Liput 15 / 10 € ostettavissa vain Kuopion korttelimuseolta, Kirkkokatu 22, 70100 Kuopio, puh. 017 182 603