RYHMÄMATKALLE KUOPIOON JA RAUHALAHTEEN

Kuopio on upea kaupunki niin kesällä kuin talvella. Luonto on upeasti läsnä kaikkialla ja matkailija voikin nauttia laivaristeilyistä, luontopoluista, käyntikohteista ja tapahtumista. 

Kuopio on tapahtumien luvattu kaupunki ja vuosi alkaa perinteisillä kauppatorin tammimarkkinoilla ja lasten ja nuorten Pakkaspäivillä. Katso Kuopion ja alueen tapahtumia näistä linkeistä:

KuopioTahko
Savon Sanomien menoinfo  

Kuopion tori ja kauppahalli ovat remontoitu ja  siellä voi aistia lupsakkaa savolaistunnelmaa. Rauhalahdesta 7 km etelään, 5-tien tuntumassa sijaitsee suuri kauppakeskus Matkus ja huonekalujätti IKEA. Puijo kuuluu myös kohteisiin, jotka on Kuopiossa käydessä ehdottomasti nähtävä.

200-vuotias Kuopion Tuomiokirkko on ollut remontissa ja avautunut yleisölle adventtina 2015. Keväällä 2015 avattiin uudistunut RIISA ortodoksinen kirkkomuseo, joka on näkemisen arvoinen! Se on yksi Euroopan huomattavimmista ortodoksisista kirkkomuseoista, jonka tehtävänä on tallentaa, säilyttää, tutkia ja pitää näytteillä Suomen ortodoksisen kirkon historiaan liittyvää ainutlaatuista kulttuuriperintöä.

Tutustu myös muuhun Kuopion museotarjontaan. Kuopion kulttuurihistoria juontaa vuosisatojen taa. Minna Canthin ja J.V. Snellmanin perintö elää vahvasti myös Kuopion kaupungin museoissa. Kuopion museossa toimivat Kuopion kulttuurihistoriallinen museo ja Kuopion luonnontieteellinen museo ovat maakuntamuseoita. Kuopion taidemuseo on aluetaidemuseo. Kuopion kulttuurihistoriallisen museon kohteita ovat myös Kuopion korttelimuseo sekä J.V. Snellmanin kotimuseo. Kuopiossa toimii myös VB-Valokuvakeskus, Kuopion automuseo ja KYS:in sairaalamuseo.

HUOM! Huhtikuussa Kuopion korttelimuseossa avataan upea näyttely Minna Canthin, Juhani Ahon ja Elisabeth Järnefeltin vapauden tuulista. Näyttelyyn liittyy myös kesä- ja elokuussa esitettävä näytelmä "Lihaa ja verta" sekä spiritisimi- ja korttipelityöpajoja. Katso lisää tästä.

Kuopiossa on upeita käyntikohteita ympäri vuoden – Puijo, Ortodoksinen kirkkomuseo ja monet muut museot, upea tori ja kauppahalli

Kuopion kaupunginteatterin talvi-kevään ohjemisto on kerrassaan upea. Myös Kuopion Musiikkikeskuksessa on monipuolinen ohjelmisto. Varaa paikkasi ajoissa! Kuopion Musiikkikeskus puolestaan tarjoaa upeita elämyksiä niin sinfoniamusiikin kuin kevyn musiikin parissa. 

Kuopio on kulttuurikaupunki – koe monipuolinen konserttitarjonta, hieno teatteriohjelmisto ja kesän avaaja Kuopio Tanssii ja Soi